PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34565}
6,9 224 tys. ocen
6,9 10 1 223675
6,2 33 krytyków
The Ring
powrót do forum filmu The Ring

Właśnie go oglądam - pierwszy raz od 2003 roku. I muszę powiedzieć wtedy mi się podobał. A teraz... A teraz nudzi mnie.
Wczoraj leciał Blair Witch Project na Polsacie. To ten dalej przestrasza i fascynuje. A Krąg? Krąg co najwyżej śmieszy.

bandolier

Rzecz gustu. Mnie "Blair Witch Project" nie "przestraszał" kiedy oglądałam go po raz pierwszy kilka lat temu.

bandolier

ja tez ostatnio go obejrzałam i niestety znowu nie mogłam spać.
a Blair oglądałam chyba jak miałam 11 lat i wtedy się z tego śmiałam, a co dopiero teraz. więc wg mnie krąg przetrwał próbę czasu.

ocenił(a) film na 9
yellowcat

Hmmm...
Niestety masz trochę racji...
Wiele następnych horrorów chciało dorównać klimatem i tajemniczością "The Ring", często wychodziła z tego kaszana...

Jak dla mnie ten film został zniszczony przez takie właśnie filmy...
Po 2003 roku była tendencja kręcenia horrorów a'la psychologicznych(Klątwa chociażby czy późniejszy Shutter...)
Ehh. Ludziom się to przejadło. Oglądając teraz po raz pierwszy The Ring stwierdzą- "Nic nowego"...

Co do "Blair Witch Projekt" to tak jakbyś porównywała komedię "Głupi i Głupszy" z "Nothing Hill"...Zupełnie inny gatunek grozy...

bandolier

Jak można pisać "NIe przetrwał próby czasu" o filmie, którego premiera
miała miejsce kilka lat temu?

użytkownik usunięty
McKing

Ring przetrwał, co z tewgo, że jest o kasecie video, nadal jest świetny

A ja po raz pierwszy ogladając "Ring" (juz kilka lat temu) bałam sie tak że przez miesiac nie byłam w stanie siedziec przy wyłączonym telewizorze. Mój strach minął całkowicie kiedy obejrzałam go drugi raz. Tym niemniej film robi fajny efekt za pierwszym razem, drugi raz nie warto... Co do "Blair witch project" to ten film nie jest ani troche straszny, ledwo dotrwałam do końca...