PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34565}
6,9 224 tys. ocen
6,9 10 1 223675
6,2 33 krytyków
The Ring
powrót do forum filmu The Ring

Jest to że wiele rzeczy było tam bez sensu!Np kiedy Rachel przewijała obraz na kasecie i na telewizorze pojawiła sie mucha i tej zaczęła lac sie krew z nosa czemu?bo tak chcieli wprowadzić jakiś elemnt tajemniczość i jakiegoś zaciekawienia widza, głupie ;/ dalej tam jest tak ta fabuła namącona że musiałam komentować film z siostra bo same czasem nie rozumiałyśmy :D
Np skąd jest ta taśma?Tego ta dziewczynka nie zrobiła ona pooprostu o niej pomyślała i ona...jest :D najlepszy cytat z filmu ;] no i troche to pokręcone było

ocenił(a) film na 9

Hm... A powiedz mi, wolałabyś film, w którym jakiś facet w czarnym płaszczu z maską na twarzy lata i zabija ludzi siekierą? W sumie film pozbawiony "największej wady". Wszystko przejrzyste i jasne, jedyna rzecz nad którą można się zastanowić, to kto następny dostanie siekierą w plecy (chociaż i to w filmach tego typu jest zazwyczaj dość oczywiste), albo, czy zaatakuje z prawej czy z lewej. To nie jest film obyczajowy. Tutaj nie wszystko musi być zgodne z prawami fizyki.

użytkownik usunięty

no niby tak ale to takie denerwujące no jasne że nie wolałabym takiego filmu z gościem który (...) ten film jest no ciekawy ale to takie głupie że wiele rzeczy w nim nie ma sensu

ocenił(a) film na 8

Taśmia się wzięła stąd ,że Samara miała zdolność przekazywania na kasety tego co widziała, co sobie w danym momencie wyobrażała. W filmie tego nie ma , ale w książce jest.

ocenił(a) film na 2
Ayame_3

Szkoda, że cała fabuła jest (chyba z założenia) absurdalnie nierealna, w związku z czym film ten nie straszy w żaden sposób. Horror/thriller który nie straszy jest moim zdaniem słaby i pozbawiony sensu.
Wyprzedzając ewentualne komentarze dodam, że dobry horror wcale nie musi przedstawiać naszego realnego świata, może być zarówno sci-fi (Alien, Cube), katastroficzny (21 dni później) jak i opowiadać o zjawiskach paranormalnych, duchach itp. (Egzorcysta, Guisi).
Ring ode mnie otrzymuję "aż" 4/10, bo przynajmniej "coś tam" się dzieje i jego absurdy (*) nie są tak nachalne jak np. maksymalnie nudny "Silent Hill".

* - Fanatyczny zwolennik Ring nazwie te absurdy "metaforami" ale ja swoje wiem ;) i te drugie to mogą dla mnie występować w filmach takich jak Most do Terabithii czy inny Stardust. ;)

ocenił(a) film na 9
mrfx

Jesteś mało spostrzegawcza...wszystko co przydarza sie bohaterom filmu przydarzyło sie także Samarze, po obejrzeniu filmu- do momentu śmierci czyli przez 7 dni Samara zabiera nieszczęśnika w świat przeżyć ze studni i nie tylko...przeprowadza taka osobę przez swoje życie dlatego bohaterzy dostrzegają motywy z kastety itp jeśli dobrze sie przyjrzysz zobaczysz ,ze w scenie kiedy Samara wpada do studni...krwawi....od uderzenia o tafle wody stąd krwawienie u ludzi którzy zobaczyli film ,wszystko co przytrafiło się jej przytrafia sie innym, na tym polega istota tej klątwy... i prowadzi nas do śmiertelnego finału,,,chyba, że podzielimy się tym z innymi...to sie nigdy nie skończy...historia musi zatoczyć krąg

ocenił(a) film na 9
trolik_filmaniak

Ring ode mnie otrzymuję "aż" 4/10, bo przynajmniej "coś tam" się dzieje i jego absurdy (*) nie są tak nachalne jak np. maksymalnie nudny "Silent Hill". jeśli nie grałeś w Silent Hill to nic nie wiesz....jest to najlepsza adaptacja gry w historii...trzeba troszkę zagłębić sie w temat zamiast pływać po wierzchu

ocenił(a) film na 2
trolik_filmaniak

To, że coś jest najlepszym, za przeproszeniem gów.em w historii nie zmienia faktu, że pozostaje gó.nem i żadne zwierzę nie przekona mnie, że jest ono smaczne. Nawet jeśli głębsza analiza wykazałaby, że pochodzi z d... Miss Universe i kształtem przypomina banana.

ocenił(a) film na 10
mrfx

Hahahahahaha, hahahahahahaha ;D
Nie zjem przez Ciebie grochówy, zadowolony jesteś ? ;D