ekscytować. Uważam, że ten film jest po prostu słaby. A co najgorsze - wcale nie straszny. A jedynym zadaniem horroru jest to, aby był straszny.
a ja myślę
że należysz do ludzi którzy nie czują klimatu grozy. Wiele ludzi twierdzi z przekorą że nic nie widzą w takich filmach bądz na nich nie działają, a dzieje się tak szczególnie przy psychologicznych horrorach. Prawda jest taka że sami boją się przyznać przed sobą że film jest dla nich zbyt przerażający.
nie czuję klimatu grozy...
Boże, gdyby to słyszeli moi koledzy! Jestem wielką fanką filmów grozy i horrorów. Problem polega na tym, że TEN KONKRETNY FILM, tj. "The Ring" jest słaby. Jest bardzo wiele bardzo dobrych "przestraszaczy" filmowych. Jednak moim zdaniem, "The Ring" niestety do nich nie należy.
Wiesz moja droga, ten film ma dzialac na wyobraznie - bo to czego nie widac najbardziej przeraza, ale widac wyobrania jest akurat czym czego Ci brakuje. Tak, czy inaczej pozdrawiam
natomiast ja mysle, ze nalezysz do osob, ktore preferuja filmy typu: swiatlo gasnie, z szafy wychodzi potwor ktoremu z oczu wylewa sie krew, gada "chce mozgu.. musze krwi" szuka ofiary i wyjada jej mozg. Potem ja szatkuje, krew oblewa wszystkie sciany a on wyjmuje z niej wnetrznosci i spozywa. No i ogolnie takie cuda z nia robi. Ja wlasnie takich filmow nienawidze; dla mnie to bajki, ktore powinni puszczac w trakcie dobranocek. Prawidzwy horror, czy thriller to opowiesc tez nie do konca realistyczna, ale z sensem. Cos sie dzieje, jest troche grozy, sa zagadnieia i wogole.
Film nie wzbudza w Tobie strachu bo jestes wyjałowiona... Żadna krwi jak juz wyzej wymieniono... Lubisz horrory, ale te z widokiem wylewnej krwi niewinnych ludzi - moze z Toba jest cos nie tak? Z psychologicznego zalozenia wszyscy brutalni mordercy uwielbiaja widok krwi. Balabym sie czlowieka ktory podnieca sie krwawym horrorem. Mi wystarczyl The Ring zeby podtrzymac mnie w napieciu grozy. Mam nadzieje ze wystarczy Ci tylko ogladanie tych horrorow i nie bedziesz chciala sprawdzac jak to jest tak naprawde zabic - jak to jest naprawde sie bac... Pozdrawiam
No to widac że sie nie znasz....Sorki, ale The Ring jest jednym z najstraszniejszych horrorów...Ten film nie nalezy na szczęście do horrorów gdzie flaki są porozrzucane wszedzię a krew leje się litrami. To horror oddziaływujący na psychikę, trzyma w napięciu przez cały czas a zakończenie jest dosyc nieprzewidywalne...to nie jest przestraszacz, to jest przerażacz.....tak jak Blair Witch Project, np.... Pooglądaj sobie Teksańską Masakrę Pila Mechaniczną, a nie naprawde dobre horrorki...:)
dla mnie ten film byl starszny , dla niektórych chyba ,,fajne" są takie gdy wylewa sie tona krwi i wszystko jest infantylne by każdy to bez trudu zrozumiał i pewnie ty takie preferujesz, prawdziwy horror ma w sobie nieodgadnioną tajemnice i na końcu pozostawia ją dalej...