PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34565}
6,9 224 tys. ocen
6,9 10 1 223669
6,2 33 krytyków
The Ring
powrót do forum filmu The Ring

Być może jestem ignorantem, ale na prawdę nie mam pojęcia skąd takie wysokie oceny dla
tego filmu. Przestraszyłem się góra dwa razy na tym filmie. Nie wiem, może kiedy ten film
wchodził do kin był uznawany za objawienie ale ja oglądąjąc go wczoraj (w nocy, dla
polepszenia klimatu) bliski byłem zaśnięcia.

Jedyne co mi się podobało to zakończenie, że źle zrobili z tym upiorem.

PS - nie jestem trollem, oczekuje konstruktywnej krytyki, może ktoś mi wyjaśni o co chodzi :)

Barcelus

podzielam Twoje zdanie, jestem maniaczką horrorów, a na tym czymś zanudziłam się jak cholera. Przestraszyl mnie tylko ryj tej dziewczyny na początku, widok Samary i "jej" melodia. Tyle. Nie mam pojecia skad taka wysoka ocena. Teraz leci w tv i oglądam tylko dlatego bo spać mi się jeszcze nie chce

ocenił(a) film na 5
AASIA21

No to cieszy mnie, że nie jestem jedyny :)

Za najlepszy horror jaki obejrzałem uważam "Paranormal Activity", i tego będę się trzymał (chociaż jest to niestety horror na raz, za drugim razem traci na mocy).

ocenił(a) film na 5
AASIA21

Ja również. Też nie rozumiem tej oceny. Pewnie głównie jest za to, że twórcy dopięli swego, czyli utworzyli w ludziach irracjonalny i i silny strach przed czymś takim jak potwór dziewczynki, w sposób sztuczny i cynicznie docelowy. Mimo paru aspektów/wątków które można docenić, całość jest raczej kiepska jako film i arogancka.

uwieziona

Ludzie uważają go za straszny, bo jak przedmówca napisał, wiele osób, nie wiadomo dlaczego boi się ' dziewczynek, z długimi czarnymi włosami ', heh.

ocenił(a) film na 5
Gangelus

I ja miałam głównie to na myśli powyżej.

Barcelus

Ten film ma bardzo dobry klimat. Był to jeden z pierwszych filmów ,który przełamywał stereotyp-biedne skrzywdzone dziecko chce by ukarać sprawców jej śmierci,wtedy dusza zazna spokoju.Samara -z pozoru mała skrzywdzona dziewczynka jest uosobieniem zła. Sceny kiedy dla poszczególnych bohaterów przychodzi ich "godzina śmierci plus interesujące śledztwo i dobre aktorstwo składają się na ciekawy horror. Dziecko Rachel było dla mnie przerażające.Kiedy oglądałam ten film po raz pierwszy myślałam nawet ,że mały ma coś wspólnego z tymi zabójstwami..Oczywiście ,że wszystko jest kwestią gustu. Ja wolę takie klimaty niż zombi z "Reca" czy dzieła typu "Wzgórza mają oczy". "Paranormal Activity" jest dla mnie słabą produkcją.Z filmów stylizowanych na dokument wolę "Mroczną plażę" czy 'Blair Witch"

domi147

mi tam osobiście też się film podobał. ;) chociaż myślę, że japońska wersja może być lepsza. widziałem tylko tę wczorajszą.

wrzeszczowy

akurat w ringu wg. mnie jest gorsza =p

ocenił(a) film na 7
wrzeszczowy

Ja ten film widziałem pierwszy raz i muszę powiedzieć że ani razu się nie przestraszyłem . Film mnie akurat wciągnął. Bo był skomplikowany i zagadkowy. Chociaż niektóre sceny były dosyć drastyczne.