PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34565}
6,9 224 tys. ocen
6,9 10 1 223669
6,2 33 krytyków
The Ring
powrót do forum filmu The Ring

Można obejrzec ( z nudów ;) ) mi się średnio podobał za to że oglądałem z Polskim Dubbingiem dam mocne 5/10.

Dymiano

a niby od kiedy ring jest z dubbingiem xd

BlackRose58

Od 11 września 2003 roku, kiedy to „The Ring” wyszedł w Polsce na DVD. Wszystkie stacje telewizyjne niestety emitowały ten film z lektorem, chociaż TVN puszczał dubbingowaną zapowiedź. Nie wiem, jak ma się sprawa z reedycjami DVD po 2003 roku, bo gdy filmy z katalogu Universal przejął Imperial, to niektóre zdubbingowane wcześniej filmy, jak chociażby „Terminal”, zaczął wydawać z lektorem.

A co do dubbingu w „The Ring”, to jest naprawdę bardzo dobry, a kto twierdzi, że dubbing nadaje się tylko do filmów animowanych, jest najzwyczajniej w świecie uprzedzony i upośledzony.

ocenił(a) film na 4
Pottero

Drogi Pottero, nie obrażaj przeciwników dubbingu, bo każdy ma prawo do własnego zdania, które nie jest w żadnym calu wyznacznikiem upośledzenia. Taka mała rada na następny raz.

BlackRose58

BlackRose58 jeszcze nie dawno od kumpla na DVD oglądałem i nie wiem skąd miał z dubbingiem ,ale dobrze było dało się obejrzec i za ten dubbing dam mocne 5/10.