dlaczego głowna bohaterka z amerykańskiej wersji ocalała?. Bo na końcu nie bardzo zajarzyłem o co chodzi i czy ta dziewczynka zabiła kogoś że tak sie jej bali? albo coś takiego?
nie no, nazbyt blyskotliwy to ty nie jestes:)
Bez obrazy, ale moze ty patrzyles na inny ring?
hehe..."ta dziewczynka zabiła kogoś że tak sie jej bali? albo coś takiego?"
nie no, tak serio to ja tez nie wiem czemu oni sie jej bali. Bidulka taka zarosnieta z patologicznej rodziny :)
Boshe rozbawiles mnie chlopie :D
taak, ty bylo niezle. rany, ocalala dlatego, ze skopiowala kasete, czyli zobaczy ja wiecej ludzi, nie? :P
...Czyli co? Pomagala w zabijaniu??? Myslisz ze tak sie zmienila po tych przezyciach i sama chciala smierci innych ludzi? Moze sprobujesz wyjasnic dokladniej...???
Tak, ta dziewczyna była seryjną morderczynią i współpracowała z gościem z "Texańskiej Masakry.." Taka tam ciekawostka :)
Ok, ok. Dziewczynka została przez mamuśkę wrzucona do studni. Żyła jeszcze dokładnie 7 dni. Chciała, aby ją usłyszano i stworzyła kasetę. Po jej obejrzeniu, umierasz po 7 dniach. Taka tam aluzja. A jak skopiujesz, inaczej rozmnowżysz to wiadomo, będzie wiecej bacho.. kaset :) Zobaczy ją więcej ludzi i pozna Samarę, swoją idolkę :P
Waszym błędem jest to, że nie przeczytaliście książki Koi Suzuki (fakt, jest trudno dostępna, ale dla chętnego w Empiku ;)). Wyjaśnia ona wiele rzeczy, które pominieto w scenariuszu. Chociaż książka dotyczy japońskiej wersji, to można się w niej dowiedziec w jaki sposób Samara/Sadako "nakręciła" film, jak wielką posiadała moc, moc nanoszenia obrazu na kineskop telewizora, który składa się z tysięcy pikseli.. w książce jej matka potrafiła wykonywać fotografie parapsychiczne nakładając jedną plamę na kliszę przykładając do niej czoło, nie mając przy tym kontroli nad tym, co jej "wyjdzie". Sadako potrafiła nanieśc na kliszę dowolny znak swojego imienia, obraz bądź napis. To właśnie to są te fotografie, które Noah ogląda po włamaniu się do biblioteki szpitalnej. Konie, strzykawki, dziecko zakopane pod ziemią, drzewo (klon japoński).. uboczne odbitki umysłu dziecka...
W amerykańskiej wersji nie jest podane, dlaczego Samara mści się na wszystkich ludziach, bo Krąg dotyczy wszystkich którzy go obejrzą. W książce Sadako nienawidzi opinii publicznej, która zrujnowała jej życie umieszczając ojca w zakładzie. Matka rzuciła się do wulkanu. Sadako została sama.
Nie iwem tylko, o co chodzi z tytm człowiekiem, który tnie sobie palce. Były one również na filmie Samary, ale nie potrafiłam tego wyjaśnić. Resztę sama złapałam ;] zdolnosc analizy ;]