PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=642089}
6,7 1,5 tys. ocen
6,7 10 1 1485
6,0 5 krytyków
The Strange Thing About the Johnsons
powrót do forum filmu The Strange Thing About the Johnsons

Po prostu szokujący. Za pierwszym podejściem po siedmiu minutach musiałem wyłączyć. Oglądałem na trzy razy. Trzeba mieć na serio coś nie tak z głową żeby ten film zaklasyfikować jako komedię. Zalecam wizytę u lekarza z drugiej strony jednak jestem bardzo ciekawy co was w tym filmie rozbawiło.

pawel67

Mam problem z oceną tego filmu. Z jednej strony realizacja i gra aktorów jest wybitna więc należałoby go ocenić bardzo wysoko z drugiej kiedy zastanawiam się czy realizowanie wszystkich chorych pomysłów jest naprawdę potrzebne z chęcią dałbym 1 czyli nieporozumienie. Film napewno zostaje w pamięci ale nic pozytywnego nie wnosi do życia. Dlatego nie oceniam. Łukasz Muszyński pomysł reżysera a zarazem scenarzysty słusznie określił „ pomysłem z piekła rodem”. Wracając do mojego wpisu wyżej ktoś kogo ten film śmieszy nie może być zdrowy umysłowo. Nie mogę cały czas przeżyć tej „komedii”.

pawel67

(SPOILER) Zamień rolę ojca na syna, a syna na ojca. Tym sposobem ojciec będzie molestował syna od młodzieńczych lat. Film jest dziwny i nie do skumania, bo ukazujemy historię molestowania odwracając role. O to w tym filmie chodzi.
Co do komedii to nie wiem. Film składa się z różnych gatunków. Myślę, że na początku nie wiadomo o co chodzi, więc jest to czarna komedia. Są tam też elementy thrillera/ horroru a na końcu okazuje się, że w sumie to ciężki dramat.
Rola matki też jest tu ciekawa. W scenie gwałtu podgłaśnia TV, żeby nic nie słyszeć. Na końcu pali książkę, (pozbywa się dowodów). Dla mnie to bardzo fajne ukazanie chorego gó...a, które dzieje się w wielu domach. Wszyscy ukrywają prawdę, która jest zbyt mocna, żeby wyjść na jaw.

A komentarze pod tym filmem na YT to dopiero dramat...

ocenił(a) film na 7
pawel67

Z tą "komedią" to chyba jakaś LITERÓWKA :D