Po prostu szokujący. Za pierwszym podejściem po siedmiu minutach musiałem wyłączyć. Oglądałem na trzy razy. Trzeba mieć na serio coś nie tak z głową żeby ten film zaklasyfikować jako komedię. Zalecam wizytę u lekarza z drugiej strony jednak jestem bardzo ciekawy co was w tym filmie rozbawiło.
Mam problem z oceną tego filmu. Z jednej strony realizacja i gra aktorów jest wybitna więc należałoby go ocenić bardzo wysoko z drugiej kiedy zastanawiam się czy realizowanie wszystkich chorych pomysłów jest naprawdę potrzebne z chęcią dałbym 1 czyli nieporozumienie. Film napewno zostaje w pamięci ale nic pozytywnego nie wnosi do życia. Dlatego nie oceniam. Łukasz Muszyński pomysł reżysera a zarazem scenarzysty słusznie określił „ pomysłem z piekła rodem”. Wracając do mojego wpisu wyżej ktoś kogo ten film śmieszy nie może być zdrowy umysłowo. Nie mogę cały czas przeżyć tej „komedii”.
(SPOILER) Zamień rolę ojca na syna, a syna na ojca. Tym sposobem ojciec będzie molestował syna od młodzieńczych lat. Film jest dziwny i nie do skumania, bo ukazujemy historię molestowania odwracając role. O to w tym filmie chodzi.
Co do komedii to nie wiem. Film składa się z różnych gatunków. Myślę, że na początku nie wiadomo o co chodzi, więc jest to czarna komedia. Są tam też elementy thrillera/ horroru a na końcu okazuje się, że w sumie to ciężki dramat.
Rola matki też jest tu ciekawa. W scenie gwałtu podgłaśnia TV, żeby nic nie słyszeć. Na końcu pali książkę, (pozbywa się dowodów). Dla mnie to bardzo fajne ukazanie chorego gó...a, które dzieje się w wielu domach. Wszyscy ukrywają prawdę, która jest zbyt mocna, żeby wyjść na jaw.
A komentarze pod tym filmem na YT to dopiero dramat...