PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=707970}
7,7 184 tys. ocen
7,7 10 1 183806
6,9 85 krytyków
Thor: Ragnarok
powrót do forum filmu Thor: Ragnarok

Właśnie jestem po sensie Ragnaroka, spełnił moje wymagania odnośnie do filmów o marvelowskich bohaterach, mam tylko jedno pytanie,

skąd u ludzi taki ból dupy o czarnoskórą Walkirię i jakieś bzdurne gadki o poprawności politycznej, przecież to tylko wyssana z palca historyjka, luźno nawiązująca do wyssanych z palców skandynawskich mitów (których nikt i tak nie wyznaje) itp. Dlaczego ludziom przeszkadza czarnoskóry Heimdall, czy czarnoskóra Walkiria itp. (przy okazji przypominam, że argument o nieścisłościach z komiksami jest pozbawiony sensu, bo Marvel Cinematic Universe [MCU] to nowe uniwersum, nowa rzeczywistość, inna niż wcześniejsze, która powstała wraz z premierą pierwszego filmu Iron Mana [2008r], a dopiero później pojawiły się pierwsze komiksy [2010r] z tej rzeczywistości.) a tym samym ludziom nie przeszkadza, że Mjölnir w ogóle nie przypomina młota znanego z nordyckich mitów, że Asgardczycy to kosmici, że Thor dowolnie podróżuje sobie pomiędzy planetami w tym do Asgardu, Walkiria sterująca statkami kosmicznymi, bronie laserowe, Hulk itd. Głupszego buldupowania, niż tego o czarnoskórych bohaterach nie umiem sobie wyobrazić, aż żałuję przeczytanych komentarzy na ten temat.

btw
W komiksach Thor np. walczy z gadającą planetą, o przepraszam, to był Odinson, przecież w klasycznym uniwersum tyłuł Thora (czyli też „boga”) nie należy już do niego, tylko do jego byłej ludzkiej kobiety Jane Foster, rzeczywiście, to wszystko brzmi jak skandynawskie mity.