PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=707970}
7,7 184 tys. ocen
7,7 10 1 183806
6,9 85 krytyków
Thor: Ragnarok
powrót do forum filmu Thor: Ragnarok

Spekulacje 1

ocenił(a) film na 6

Witem że może ciut za szybko ale zakładam nowe spekulacje ;DD
możemy się tu dzielić wszelkim info na temat filmu ale także sobie po prostu pospekulować co
chcemy zobaczyć lub co może się wydarzyć w następnej części przygód Thora :)
Niby trzy lata ale na dobrą sprawę pod koniec przyszłego roku powinni zacząć kręcić, ew na
początku 2016. No i po drodze mamy Age of Ultron który z pewnością dostarczy wielu informacji.
Ja zaczynam - potwierdzono że laska Lokiego z Avengers zawiera Mind Gem :
http://www.youtube.com/watch?v=Uv2NRpG76Pg

Dochuu

Chodziło mi o to, że ten moment, kiedy Thor i Loki wracają po wydarzeniach z Avengers do Asgardu, mogliby wykorzystać jako tę wizję.

ocenił(a) film na 6
Circus19

oooo chyba że tak! dobre! D:
w komiksie jakimś to było, i nawet był fajny dialog
'what will you say when you face the justice?'
'did you miss me?'
czy coś w ym stylu nie pamiętam dokładnie xD super by to wyglądało w filmie no i heimdall jest tam obecny

Dochuu

No dokładnie! :D W końcu Heimdall, od samego początku pobytu Lokiego w Asgardzie, mógł coś podejrzewać-no i wiadomo, Loki to Loki, on zawsze coś kręci. I zawsze coś wykręci. W takim wypadku Heimdall po prostu miałby go na oku. A dialog świetny :D

ocenił(a) film na 9
Dochuu

Jeśli chodzi o Heimdala to mnie bardziej ciekawi co się z nim właściwie stało. Tuż po ucieczce Lokiego z więzienia, kiedy przyznał się Odynowi do zdrady.
Jeśli ktoś to już przedtem wyjaśniam, to z góry przepraszam.

ocenił(a) film na 6
Faira_666

mi sie wydaje ze prawdziwy odyn go do wiezienia wsadzil...

Dochuu

więc to zdjęcie gdzie obok peruki Thora była czarna peruka z kucykiem, czy to może być możliwe?

ocenił(a) film na 6
sea1749

o kurde...no tak! : D

ocenił(a) film na 10
Dochuu

Tomasz ma teraz znowu czarne włosy. Ja przewiduję powrót do wyglądu Lokiego z Avengers - tam Tom miał swoje czarne włosy i doczepione końcówki - więc może będą jakieś retrospekcje około Avengersowe.
Kolejny mój pomysł, a raczej marzenie, to że wykorzystają coś ze scen nagranych do TDW - na przykład FUTERKO! Thor może powrócić (być może w wizji wywołanej przez Ultrona) do Asgardu i zobaczyć Lokiego, który, jako król radośnie stwierdza, że daje ludziom to czego pragną.

ocenił(a) film na 6
maryskac

Tomasz ma czarne włosy do jakiejś innej roli, chyba do tej w której gra jakiegoś muzyka :/
ALE przecież mogą to super wykorzystać, no nie? :p
Futerko to jest jakaś mega tajemnica, ja do teraz nie wiem o co w tym chodzi xD Niby kręcili jakiś nowy materiał...może dokręcali po prostu :p Loki w sumie mógłby z Heimdallem gadać w tym więzieniu, przymując że on tam siedzi.

Dochuu

OMG, wyobrażacie to sobie? Loki z kucykiem i futerkiem siedzący na mocarnym, Asgardzkim tronie-MEGA! No może nie dla wszystkich, ale mi się nawet podoba koncepcja rudego Lokiego, więc...

ocenił(a) film na 8
Dochuu

Te czarne włosy to do Crimson Peak :)

ocenił(a) film na 6
Mforever

wciaz? ja myslalam ze juz nie kreca a w kazdym razie powrocil do naturalnych xd ?

ocenił(a) film na 8
Dochuu

Racja, już nie kręcą. Ale w takim razie czy na pewno nadal ma czarne? :P Bo do I Saw The Light chyba ma jasne.

ocenił(a) film na 6
Mforever

już chyba nie ma, jeśli przyjmiemy że zdjęcia które ostatnio wstawia na twittera są aktualne :p ale w zeszłym miesiącu miał czarne...nie mogę znaleźć zdjęcia :/

ocenił(a) film na 8
Dochuu

Tom- człowiek kameleon :P

ocenił(a) film na 6
Mforever

http://torrilla.tumblr.com/post/102874155375/kingsandravens-tomhiddleston-shreve port-tom-hi

zdjecie chyba z dzisiaj czy cos takiego i tom ma znowu czarne / ciemnobrazowe wlosy :D

ocenił(a) film na 5
Dochuu

Jest też wywiad z Idrisem: http://www.telegraph.co.uk/culture/film/11195704/Idris-Elba-interview-Marvel-mov ies-are-torture.html

Dochuu

Fandom fact: ósmego minie rok od polskiej premiery Thor:The Dark World.

ocenił(a) film na 10
Dochuu

Hello! Powróciłam by spekulować o kolejnej części Thora!

ocenił(a) film na 6
maryskac

prawidłowo! : D a jest o czym!

ocenił(a) film na 1
Dochuu

Ja teraz się odłączam a wy już od 3 dni spekulujecie :(

ocenił(a) film na 9
Dochuu

Hehe, ja też uznałam, że dołączę :D Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą, to na forum Hiddles Army jestem Rezedą :P

Dochuu

Wchodzę!!!!

ocenił(a) film na 6
Plishka

swoją drogą wiecie co to oznacza? że możemy zobaczyć jakieś nowe foty lokiego ( no pewnie nie plakat ani nic takiego, bo pewno będzie w aou przez 3 minuty ) albo chociaz bedzie w jakims trailerze czy cos przez sekunde *_* tyle szczescia

Dochuu

oby przez 3 minuty ;>
jeśli to będzie retrospekcja to może się pojawić, ale jeśli wystąpi po napisach to nie.
wgl. nie wydaje mi się żeby ta scena o której wspominał Elba właśnie pojawiła się po napisach bo Marvel raczej o takich scenach nie mówi i trzyma fanów w niepewności do końca.

ocenił(a) film na 6
kasiaax33

także ja wciąż jestem zdania że to będzie wizja...no bo skoro każdy ma ją mieć, to kogo jak nie lokiego ma wspominać taki thor?

Dochuu

Ma co wspominać, oj ma... Ile oni żyją? Z 1000 lat?

ocenił(a) film na 6
SiostraEsmeralda

ok 1200 lat maja tho i loki z tego co pamietam. loki zasugerowal ze zyja z 5 000 lat w dwojce :p

ocenił(a) film na 1
Dochuu

- Nie jesteśmy bogami. Rodzimy się, cierpimy, umieramy... Żyjemy tak jak ludzie.
- Tylko 5000 lat dłużej. :D

Fatili

Ale pamiętajmy, ludzie są niczym :)

ocenił(a) film na 6
sea1749

chociaz szczerze, to i tak loki zachowal sie lepiej od odyna jesli chodzi o taka jane. odyn ja do kozy porownuje, a loki mowi thorowi ze nigdy nie bedzie gotowy na jej smierc :') fajny tata

Dochuu

Akurat nawiązywałam do wypowiedzi Odyna "Żyjemy jak ludzie" i jego drugiej wypowiedzi http://marruman.tumblr.com/post/99986126573/icy-mischief-small-potato-of-defianc e-odin

Fatili

tu chodzilo o wiek Odyna. Loki i Thor maja po okolo 1070lat

Plishka

Plishka jak będziesz na fm to coś napisz :) dawno nie było twojej teorii na forum :)

Dochuu

Dochuu, na Ciebie zawsze można liczyć! ;-)
bardzo się cieszę widząc, że spekulacje działają prężnie i, choć mam mało czasu i nie wiem czy coś będę tu dopisywać, to na pewno postaram się Was czytać na bieżąco (no przynajmniej raz w miesiącu ;-P)
mam nadzieję, że wszyscy mają się dobrze i są pełni pomysłów (Thora2 rozszyfrowałyśmy bezbłędnie)
też się rozpływam nad tym, że Lokiś i Haimdal pojawią się już w Avengersach2, choćby i pół minuty, wiecie *_* osobiście mam nadzieję, że Thor dowie się tam, że Loki zrobił przekręt i zasiada na tronie (może wykorzystają wcześniejszą scenę z futerkiem, no co - w końcu gotowy materiał), rany strasznie chcę zobaczyć ten triumfujący uśmieszek krętacza... ciekawe jak Haimdal zareagował na prawdę o królu...

ocenił(a) film na 6
LadyMakbeth

Mam tylko nadzieję że nie będą znowu dawać fałszywego info dot. trójki thora jak np plakat z lokim uciekającym z więzienia :d to był cios poniżej pasa heheh : D
i znowu będzie smutek że tak dużo wycieli...
a z tego co wiem, to w age of ultron będzie także selvig : D czyli prawie cała obsada thora będzie hehe! tylko gdzie jane? nie żebym tęskniła ale serio myślicie że ona z thorem zerwie? :d

ocenił(a) film na 6
LadyMakbeth

"Chris Hemsworth, Robert Downey Jr, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Paul Bettany, Scarlett Johansson, and Tom Hiddleston will all be getting together to film additional scenes for AVENGERS: AGE OF ULTRON for two weeks in January"

hohohoho!!

Dochuu

Moze najpierw skonczycie cz. 23, potem przyjdziecie smiecic tutaj?

ocenił(a) film na 6
HAPPY_CHLOE_819

nah, skoro wychodzi nowy film to wiadomo ze tu bedziemy pisac.

Dochuu

Daleko do tego filmu. Jak macie pisac, to jakies konkrety. Wiem ze wam sie pali( mi tez), tylko po co temat ktory zawiera 1000 komentarzy?

ocenił(a) film na 6
HAPPY_CHLOE_819

a czemu nie? :C jakoś do tej pory nikt specjalnie nie narzekał...poza tym w tym momencie ty spamujesz bez sensu :p

Dochuu

Bo smietnik robicie. Wielu urzytkoenikow narzeka, sama o tym wiesz. Zreszta po co pisac o o filmie, ktory jest w realizacji? Dochuu?

ocenił(a) film na 6
HAPPY_CHLOE_819

tak, mój nick to Dochuu, nie martw się, odpowiem :d jak na razie byly, o ile dobrze pamietam. dwie lub jedna osoba ktora narzekala :) poza tym na razie wątek sobie 'leży' i czeka na dalsze informacje dot. filmu. Parę się już pojawiło i było tu wrzuconych. I nie sądzę żeby te wątki były śmietnikiem, 23 tematy ja sama nie 'narąbałam' i przez około pół roku przed premierą czynnie udzielało się ponad 40 użytkowników. Ten temat założony jest aby dzielić się wszelkimi nowinkami i je przy okazji komentować, a takowe już się pojawiają. Że czasami rozmowy zbaczają na inną ścieżkę, no cóż, bywa jak wszędzie. Poza tym lepiej jeden taki temat niż 500 innych pt ' a wiecie że ktośtam wystąpi bo potwierdzili ' ' co sądzicie o tej teorii ' bo takie też się pojawiają i to często ( nie tylko na forum o thorze, ale także o wszystkich możliwych innych filmach ).Lepiej mieć do tego jeden wątek i tyle. Serio, nie ma sensu się wykłócać bo to tylko forum o filmie z imieniem kolesia walczącego młotkiem w tytule, a nie poważne medyczne forum. Zresztą moim zdanie pisanie o filmie który jest ' w realizacji ' jest lepsze niż sam film : D można z wieloma ludźmi porozmawiać, pospekulować co się może wydarzyć, omówić najnowsze plakaty/zdjęcia/plotki, powrzucać znalezione na krańcach internetów zwiastuny czy spoty telewizyjne... jest to przyjemne uczucie i w sumie bardziej emocjonujące niż samo pójście do kina. Całych internetów nie wymoderujesz i trzeba z tym żyć ;d jak ci się nie podoba to po prostu omijaj, jak ci się podoba to serdecznie zapraszam do dołączenia. Nie ma sensu nerwów tracić bo ten wątek i tak będzie i tak nawet jeśli rozkręci się dopiero np. w lipcu ( po comic conie ) czy na końcu przyszłego roku ( zaczną kręcić ).

HAPPY_CHLOE_819

Tylko, po co?

ocenił(a) film na 6
HAPPY_CHLOE_819

co tylko po co? serio nie chce mi sie juz z toba dyskutowac, przedstawilam moj punkt widzenia i raczej nie mam nic do dodania. jak masz z tym problem, no to coz, wspolczuje. polecam znalezc sobie inne zajecie niz przypierdalanie sie do randomowych ludzi na filmwebie.

Dochuu

Po co tyle tematow pt. Spekulacje czesc 136677? Po co w nich tyle zbednych komentarzy ktore nic nie wnosza? Jak chcecie sobie posmiecic to won na inne.

HAPPY_CHLOE_819

Jeśli Tobie te komentarze nic nie wnoszą, to jak to sam ująłeś/ujęłaś: won na inne fora.Nie musisz nic a nic czytać z tego , co piszemy , nikt Cię do tego nie zmusza.

SiostraEsmeralda

Ok. Mi chodzi o to ze piszecie wielka ilosc komentarzy z ktorych niczego nie mozna sie dowiedziec. Ale ok. Ja wam nie bronie.

ocenił(a) film na 5
HAPPY_CHLOE_819

Cześć :) Miło Cię poznać. Ponieważ nie udzielam się tak często jak kiedyś, to tylko tak skrótowo napiszę, że faktycznie- niech Spekulacje 23 dobiegną do końca może, bo w ten sposób będzie większy porządek. jednocześnie Dochuu ma rację, pisząc, że tych 23 tematów nie nastukała sama- część nieaktywnych dzisiaj użytkowników dość mocno działało pół roku przed premierą. Oczywiście, dla kogoś, kto nie przywykł do Spekulacji- jawiły się one jak śmietnisko wszystkiego i niczego. ALE jednocześnie muszę napisać, że często widzę podobne tematy- może nie tak rozbudowane, ale pełniące rolę dokładnie taką samą. Właśnie wracam ze strony, na której dziewczyny pod tematem o spojlerach- składają sobie życzenia i fandomują całkiem zażarcie. Wniosek: let it be, kto będzie chciał- zajrzy, kto nie- ominie. Pozdrawiam serdecznie.

kanari

Dlatego napisalem ze nikomu nie bronie. Nikt nie twierdzi ze Dochuu sama to zrobila.
Z tymi spekulacjami jest jednak przesada, ciekawie jest tylko na samym poczatku, potem trzeba przedzierac sie przez 10 stronicowe pogadanki, ktos raz wejdzie wyjdzie i nie wroci bo nie bedzie juz chcial tego czytac.
Rowniez pozdrawiam i zycze udanego roku.

Ps. Jest taki troll ktory obraza innych poslugujac sie kulturalnym chamstwem a na koniec zdanie dodaje " pozdrawiam serdecznie", kiedys wabil sie smoking teraz jest to szambelan. Teraz gdy ktos pisze naa koncu "pozdrawiam serdecznie" przypomina mi sie ten gosc, jakbys go spotkala to pamietaj ze nie warto rozmawiac.