PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=707970}
7,7 184 tys. ocen
7,7 10 1 183806
6,9 85 krytyków
Thor: Ragnarok
powrót do forum filmu Thor: Ragnarok

Spekulacje 1

ocenił(a) film na 6

Witem że może ciut za szybko ale zakładam nowe spekulacje ;DD
możemy się tu dzielić wszelkim info na temat filmu ale także sobie po prostu pospekulować co
chcemy zobaczyć lub co może się wydarzyć w następnej części przygód Thora :)
Niby trzy lata ale na dobrą sprawę pod koniec przyszłego roku powinni zacząć kręcić, ew na
początku 2016. No i po drodze mamy Age of Ultron który z pewnością dostarczy wielu informacji.
Ja zaczynam - potwierdzono że laska Lokiego z Avengers zawiera Mind Gem :
http://www.youtube.com/watch?v=Uv2NRpG76Pg

ocenił(a) film na 5
HAPPY_CHLOE_819

Dziękuję za życzenia!D Oczywiście, odbiór takich tematów jest bardzo subiektywny i jeżeli masz się przedzierać przez pogadanki kilkudziesięciostronicowe, to nie jest idJea. Dziewczyny mają trochę do pogadania i to bywa pewnie niezrozumiałe, chociaż jednoczy grupę.
Trolli tutaj w ciągu roku nie ma- pojawiają się w trakcie wakacji. Ale zawsze warto pamiętać.
Aha, cieszę się, że od czasu do czasu w żeńskiej grupie pojawi się przedstawiciel męskiego grona - to zawsze dodaje dyskusjom innego charakteru.)

kanari

Dlatego macie tutaj tak malo Panow.

ocenił(a) film na 5
HAPPY_CHLOE_819

Tak, to przykre, bo temat Thora jako bohatera zazwyczaj jest stosunkowo niewielki, a przecież sporo osób interesuje się i komiksem i tą postacią.

kanari

Musicie zalozyc osobny temat do luznych pogadanek.
O, a to na dole to wlasnie ten troll.

ocenił(a) film na 5
HAPPY_CHLOE_819

Happy Chloe, Szambelanie - może przesadzę w tej chwili, ale to naprawdę nie jest dobre miejsce na kłótnie. Odwiedzam kolejne Spekulacje i mogę powiedzieć, że strona ma dość konkretnych moderatorów.
Nie ma sensu zakładać kolejnego tematu do luźnych pogadanek, bo nawet jeżeli babskie roztrząsanie na przykład tego, czy Loki utnie Thorowi dłoń i kto w trailerze klęka i czy to faktycznie nie można dostać wersji tosterowej z CC - zajmie 10 stron, to ciągle to rozmowa o filmie. Jak zauważycie, nie ma tutaj nieuzasadnionego podniecania się tym, że Chris został ciachem roku, a Tom dostał nagrodę za Colorianusa. Spekulacje będą się skupiać na tym, do czego są przeznaczone, chociaż pewnie będzie to przydługie i wtedy trzeba niestety ale poszukać na stronie głównej FW, na twitterach albo w gazetach branżowych... Ja osobiście czekam na newsy dotyczące Czasu Ultrona, bo Loki ma się tam jednak pojawić i warto się skupić na tym, że premiera już niedługo. Warto też śledzić strony fanowskie, bo tam najszybciej zobaczymy plan filmowy Rangaroku.

kanari

Spokojnie, nie bede sie z nim klocil. Loki sie pojawi, to zostalo potwierdzone, mam nadzieje ze Thanos tez bedzie.

ocenił(a) film na 6
kanari

hehe. chcecie to macie! nowa fotka lokiego. niby z planu thora 2 ale przypadek? ze wlasnie zaczeli krecic dokretki i ktos akurat teraz 'odkopal' fote sprzed roku? :) nie sondze
http://40.media.tumblr.com/52613951264a685a35c8251280906ed9/tumblr_nifevcWNfX1qe uzrdo1_500.jpg

HAPPY_CHLOE_819

Szanownego Pana trollingu nawet w tematach spekulacyjnych nie traktuje się poważnie. Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) film na 1
Dochuu

http://moviepilot.com/posts/2014/12/05/marvel-s-biggest-secret-loki-founded-the- avengers-2484547?lt_source=external,manual,manual
Nie jest odnośnie Thora ale całkiem ciekawe, zgadzacie się się tym?

ocenił(a) film na 6
Fatili

płakałam jak czytałam :D
mam tylko nadzieje ze znowu się nie okaże że fani wymyślili lepszą fabułę niż scenarzyści ( parz thor 2 ). Jeśli chodzi o Lokiego to będzie go jeszcze tyle że hoho także na pewno muszą wymyślić coś dobrego. Poza tym Infiniy Wars to 'Thanos przeciwko wszystkim' także Loki będzie musiał pomóc Avengers... kto wie czy taki plan nie był od początku :D żeby jak co kumple brata mu pomogli :D

ocenił(a) film na 1
Dochuu

Czytałam komentarze dotyczące fabuły Thora 2, gdyby nakręcić to co wymyślili fani to już nie mieliby pola do popisu xd
Ale jakby na to spojrzeć to Loki w Avengers jakoś nie bardzo się starał i było pokazane że obawia się Chitauri, jakby On sam podbijał świat to nie robiłby tego w otwartej walce tylko bardziej przez spiski i przekręty, ewentualnie kogoś by zabił, a w Avengers porywał się tylko na tych którzy potrafią latać (np. Iron Man), a Culsona też nie zabił, "próbował" ale tego nie zrobił :p

ocenił(a) film na 6
Fatili

coulsona akrat zabił, to potem fury go dosłownie wskrzesił - było to wyjaśnione w serialu :p
faktycznie niby mało się starał i na pewno jakiś tam swój cel w tym miał żeby wrócić do asgardu chociaż szczerze mówiąc - jakby 'łotrzy' zaczęli trochę bardziej główkować, mniej gadać i korzystać z wszelkich okazji to dawno osiągneli by swoje cele :D

ocenił(a) film na 1
Dochuu

Obejrzałam pierwszy odcinek serialu agentów (a raczej połowę) ale mnie jakoś nudził :c

ocenił(a) film na 6
Fatili

no powiem ci że serial specjalnie d*py nie urywa ale od biedy można oglądać. w 2 sezonie trochę się poprawia. W sumie oglądam go tylko dla coulson'a bo główna bohaterka jest taaaaka meh ;D
a właśnie! we wczorajszym odc umarł koleś który ma się pojawić w avengers 2. jak życ? co teraz? :c

Dochuu

"coulsona akrat zabił, to potem fury go dosłownie wskrzesił - było to wyjaśnione w serialu"
Możesz wyjaśnić w dwóch zdaniach jak to zrobili?

ocenił(a) film na 6
Belief

: D ogólnie polecam serial ale rozumiem że nie każdemu się chce :p
więc coulson został faktycznie zabity przez lokiego i taki zabity leżał nawet przez parę dni. Potem fury wykorzystał na nim 'projekt tahiti' - czyli projekt który był opracowany w przypadku śmierci któregoś z avengersów. Coulson przeżył, ale nic nie pamiętał wydawało mu się że po prostu długo był nieprzytomny a potem wysłali go na wakacje na tahiti :p ( nadpisali mu pamięć ). Prawda była taka że podczas operacji błagał o śmierć ( straszny ból ) a krew kosmity która była użyta żeby go przywrócić sprawiła że zaczął trochę fiksować i wszędzie rysować dziwne znaki. No ale zadziałało :p

Dochuu

O rany, ale historia :). Wielkie dzięki za wyjaśnienie :) Sięgnęłabym po ten serial, ale trochę mnie odstraszają takie sobie opinie o nim.

ocenił(a) film na 6
Belief

serial jest ok jako dodatek, zawiera wiele smaczków czy nawiązań i ogólnie jest dość interesujący ale miejscami nudnawy a historie są troszkę zbyt naciągane :p dopiero 2 sezon leci więc można 'połknąć' podczas jakiś ferii albo przerwy z nudów :)

Dochuu

Sęk w tym, że ja tych seriali do połknięcia mam trochę :D A "miejscami nudnawy" czy "historie są troszkę zbyt naciągane" mnie nie zachęca :). Wiem, że on leci w TVP. Szkoda, że nie mogę nigdy na niego trafić, bo wtedy przy okazji bym zerknęła. A pojawiają się jacyś bohaterowie z filmów prócz Phila i Furego?

ocenił(a) film na 6
Belief

pare razy była maria hill, lady sif dwa razy i raz zola :) aa i sitwell z dwa razy? coś takiego. phil w każdym odcinku ofc i fury z trzy razy.
no serial jest taki sobie. było pare razy wow, tak że można 3odcinki na jednym oddechu obejrzeć ale pare razy zdarzały się nudne wątki. nie będę ci kłamać ;p co kto lubi.

Dochuu

Dzięki :) Pomyślę...

Dochuu

Napisałaś coś do mnie ale niestety nie widzę odpowiedzi :(

ocenił(a) film na 6
Belief

nic nie pisałam potem :(

Dochuu

Dziwne, bo ja też dostałam powiadomienie, że Dochuu coś napisała. Nawiedzony filmweb...

ocenił(a) film na 6
HiddenStone

duchy : D albo czary lokiego hehe

ocenił(a) film na 6
Dochuu

"Thor 3 to Begin at the End of Avengers: Age of Ultron with Thor, Loki and Heimdall Scene at the End of the Movie"

http://airherald.com/thor-3-to-begin-at-the-end-of-avengers-age-of-ultron-with-t hor-loki-and-heimdall-scene-at-the-end-of-the-movie/18389/

ugly crying

Dochuu

Asgard przestanie istnieć, a Loki zginie?

ocenił(a) film na 6
blossom_3

no nie tak od razu :p na pewno loki nie zginie w thorze 3 skoro jest potwierdzony w avengers 3 i 4. ale z asgardem cos faktycznie moze sie stac

Dochuu

ktory loki bedzie chcial odzyskac i przekazac thanosowi ponoc dla ktorego pracuje pozniej wroci do asgardu w trakcie bitwy i rzucenia uroku przez scarlet witch lub enchantress thor uswiadomi sobie co sie dzieje w asgardzie i wroci by pokrzyzowac plany brata ogarnietego wladza asgardem a loki wysle ragnarok by zniszczyl wszystkie planety po kolei zaczynajac od ziemi a konczac na asgardzie kiedy ragnarok dojdzie do asgardu loki ucieknie a thor zostanie obwiniony za wszystko co zrobil jego brat i trafi do asgardzkiego wiezienia gdzie spotka swojego ojca odyna i dowie sie ze.... to tyle moich spekulacji jezeli ktos chce moze dopisac ciag dalszy

ocenił(a) film na 5
Dochuu

A widziałyście,że Thanos w CW będzie miał rękawicę nieskończoności? A teraz pojawiły się doniesienia o 2 nowych żeńskich postaciach w Age of Ultron- więc warto śledzić nowinki.

kanari

O Delpy i Cardellini wiadomo już od 2 dni. ;)

Teraz rękawica jest w Asgardzie którym rządzi Loki, skoro później będzie ją miał Thanos to znaczy, że ... oj będzie się działo.

ocenił(a) film na 5
HiddenStone

Wiem, czytałam newsy :D Będzie się działo, bo to naturalna kontynuacja fabuły.

ocenił(a) film na 8
Dochuu

ok, jak cos sie pojawi, wstawie :)

Dochuu

Przeklejam linka z forum AoU
Ujęcie Thora w (najprawdopodobniej) Asgardzie:
http://33.media.tumblr.com/18062fac7a44fafe7fb4b1e09ce4e953/tumblr_nm7xb5094G1u9 nwm1o2_r1_400.gif

12-ta sekunda, Tv spot 4 https://www.youtube.com/watch?v=jJ0psSGUkWU&feature=youtu.be&t=12s ;)

ocenił(a) film na 5
HiddenStone

Tak, ładnie zrobione spoty. Podoba mi się polityka Marvela.

kanari

Nie tylko tobie się podoba :)

HiddenStone

Podejrzewam,że akcja Thor Ragnarko rozpocznie się tam, gdzie zakończy się Avengers.Czyli w Asgardzie.

blossom_3

Jest taka możliwość

ocenił(a) film na 10
Dochuu

Wpadło mi do głowy, co może pokazać Scarlet Witch Thorowi. O tuż......... Thor zobaczy, siebie, gdy był przy "śmierci" Lokiego, ale gdy odchodzi z Jane. Gdy znikają z pola widzenia, widzi, jak Loki otwiera oczy, wstaje i idzie do latającej łódki ( nie wiem jak to nazwać inaczej). Wtedy wizja znika, a Thor myśli, że Loki żyje i gdzieś się zaszył i chce jak najszybciej wyruszyć do Asgardu. A końcowa scena może być taka, że Thor wrócił do Asgardu. Wchodzi do pałacu, a raczej do sali tronowej i widzi, jak na tym zdjęciu poniżej
http://33.media.tumblr.com/18062fac7a44fafe7fb4b1e09ce4e953/tumblr_nm7xb5094G1u9 nwm1o2_r1_400.gif (mogę z niego skorzystać prawda?)

Imprezę, co go trochę zdziwiło. Idzie w stronę tronu, by zapytać się o co w tym chodzi, ale gdy chciał powiedzieć ojcze, gdy zamiast ojca widzi na tronie..... Lokiego z jakimiś panienkami u boku. Gdy zauważył Thora nie widać było po nim zdziwienia. Nagle mówi z uśmieszkiem do Thora " Witaj bracie w moim królestwie" i...... koniec czekamy do 2017 roku, ale to tylko moje wyobrażenia. Ale gdyby taka końcówka była, to czekanie do 2017 roku byłoby nie lada wyzwaniem. (oczywiście na tej imprezie nie byłoby strażników, ani nikogo, kto mógłby powiadomić Thora. A np. przy Volstaggu czy Fandralu Loki przybrałby postać Odyna)
A tak po za tym mogę się przyłączyć do spekulacji?

karolin5555

Co do drugiej sceny mam takie same przypuszczenia. Te dziewczyny i załóżmy jakaś impreza mogłaby bardzo zdziwić Thora(co widzimy na tym ujeciu) i do tego Loki na tronie z tym swoim usmieszkiem. Tylko jedno mi nie pasuje. Haimdal ma jakąś scene z Hiddlestonem i Hemsworthem więc musi się gdzieś pojawić tylko nie wiem w jakiej...może jakaś retrospekcja z przeszłości. No nie wiem. Słyszałam że hiddleston ma dwie sceny. Ta z Haimdalem(czy jak mu tam) raczej nie będzie po napisach bo marvel zawsze trzyma je w sekrecie.Ale było gdzieś info że hiddleston kręci dokretki w styczniu więc być może ta scena pojawi się po napisach.

kasiaax33

"Słyszałam że hiddleston ma dwie sceny."
Dwie sceny? Ja słyszałam o jednej właśnie tej z Haimdalkem. Jesteś pewna? :)

Belief

Była informacja że w styczniu grają dokrętki do AoU i na liście był Hiddleston i chyba bodajże Scarlett Johansson no i jeszcze inni aktorzy. Byłam pewna że wszyscy to wiedzą a jeżeli teraz nikt tego nie wie boję się że to fake :'(

kasiaax33

Wiesz, ja za bardzo tych informacji nie śledzę także mną się nie przejmuj :). Wiele rzeczy na pewno mi umknęło. Bardzo bym się cieszyła gdyby z tymi scenami to była prawda. :)

kasiaax33

Potwierdzam, też tak słyszałam. Najpierw Elba powiedział, że nakręcili scenę z Hiddlestonem a później była mowa, że ma pojawić się na dokrętkach w styczniu. Co jest bardzo prawdopodobne dlatego, że Shepperton Studios są pod Londynem więc Tom mógł tam wyskoczyć w każdej chwili. ;)

kasiaax33

http://whatculture.com/film/avengers-age-of-ultron-10-awesome-easter-eggs-youll- probably-see.php/5

Belief

http://m.youtube.com/watch?v=nnEZUnassas
Tu są wymieniani aktorzy którzy mieli się stawić na plan w styczniu.

Belief

Um. Napisałam, a nic się nie wyświetla...

kasiaax33

To jest błąd na całym filmwebie, czasem trzeba napisać kilka postów żeby pojawił się ten który zniknął :/

HiddenStone

Niech to naprawią już mnie to zaczyna denerwować i to bardzo .

karolin5555

To było by trochę dziwne no chyba że Loki przejmie nad większością kontrolę przy pomocy swojej magii .