7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790102
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

;(

ocenił(a) film na 10

za każdym razem ryczę jak oglądam ten film.
ile można;(((?

ocenił(a) film na 10
Priya12

I najważniejsze, zapomniałam o "Unable to stay, unwilling to leave" - ulubiona melodia z ulubionej sceny, zwłaszcza sam początek tej melodii, i potem jak Rose już wyskakuje z szalupy oraz końcówka kiedy uciekają przed Calem. Wspaniała muzyka.

tomb2525

Tak i dlatego jest pewnie jedną z bardziej wzruszających. Pewnie nawet bardziej niż końcowa. Szczególnie gdy jack ją nazywa wariatką a ona mu przypomina "You jump, I jump". A ta muzyka jeszcze to potęguje.

ocenił(a) film na 10
EM_DE_KE_AS

Nie można oczywiście zapomnieć o samym umiejscowieniu tej sceny. Sfilmowanie jej na Wielkich Schodach to po prostu strzał w dziesiątkę.

ocenił(a) film na 10
tomb2525

Tak racja, wszystkie sceny na wielkich schodach są świetne, np. kiedy Rose schodzi na dół do Jacka i widzi go takiego eleganckiego a on całuje ją w rękę :) Albo gdy się potem umawiają pod zegarem by pójść na zabawę pod pokładem :)

Priya12

No tak. Albo ostatnia scena gdy idzie po schodach a Jack sie odwraca i podaje jej rękę.
W ogóle prześwietny film z prześwietną muzyką:-)

ocenił(a) film na 10
EM_DE_KE_AS

Tak, co do tego nie mam żadnych wątpliwości :)
Wczoraj prawie cały dzień przesiedziałam ze słuchawkami na uszach i słucham całego soundtracku z "Titanica". Ta muzyka jest taka kojąca, szczególnie te delikatne melodie.

Priya12

Dokładnie. Tych melancholijnych lubię słuchać wieczorem:)

ocenił(a) film na 10
EM_DE_KE_AS

Ja też :)

ocenił(a) film na 10
Priya12

To nie są ujęcia prawdziwego Titanica z 1912. To są wycinki z filmu. Cameron kiedyś mówił, że chciał, żeby z najszczęśliwszego momentu z filmu (gdy wszyscy radośnie się żegnają) uczynić najsmutniejszą czołówkę. Łzy same napływają do oczu, jak się jeszcze doda tą smutną muzykę. Dla mnie genialna jest muzyka The Building panic, szczególnie w momencie, gdy zalewa Wielkie Schody.

Tak w ogóle, widzę, że bardzo interesujesz się (ty i nie tylko ty)

ocenił(a) film na 10
VisionOfSalome

tym filmem dlatego polecam obejrzeć 4 częściowe Making Of (czywiście jeśli jeszcze tego nie widzieliście)

http://www.youtube.com/watch?v=whKqtZDLHqk&list=PL358AEEF2B9FD717B&index=27&feat ure=plpp_video

ocenił(a) film na 10
VisionOfSalome

Dzięki za sprostowanie :) Nie widziałam sama czy ta scena jest prawdziwa czy też z filmu.
Dla mnie również genialna jest ta muzyka gdy woda zalewa wielkie schody (chyba już to nawet pisałam wcześniej) GENIALNA! :)

ocenił(a) film na 10
Ala2000

Obowiązkowa "lektura" dla koneserów kina. 10/10

ocenił(a) film na 10
Ala2000

Ja nie płacze ale po tym filie ma doła przez 2 miesiące(chodzi o zatonięcie statku)

ocenił(a) film na 9
Ala2000

Ja też za każdym razem ryczę jak głupia, chociaż obiecuję sobie, że się nie popłaczę... I nie wtedy jak Jack umiera, tylko jak ona idzie do niego po tych schodach i odnajdują się po latach...

ocenił(a) film na 10
czarna_maggie

to najlepsza scena finałowa

ocenił(a) film na 9
Ala2000

Tak, jedna z lepszych! Nawet po latach wyciska moje łzy.

ocenił(a) film na 4
Ala2000

Ja po części usypiam, ale końcowe sceny prób ucieczki są spoko.

użytkownik usunięty
Ala2000

Nie martw się ja też ryczę jak to ogladam bardzo kocham ten film ale staram się go nie ogladać tak często.

ocenił(a) film na 10

Ten film swoją emocjonalnością wyciska łzy nawet z facetów wiem coś o tym...Mina mojej byłej dziewczyny gdy w kinie na Titanicu 3D płakałem....Bezcenna....