PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=816982}

To my

Us
2019
6,4 64 tys. ocen
6,4 10 1 64461
7,3 89 krytyków
To my
powrót do forum filmu To my

Najlepsze sceny

ocenił(a) film na 7

Byłam dzis na filmie i jestem pozytywnie zaskoczona, nie jest on tak fenomenalny jak Get Out, ale czuć klimat Peele'go. Symbolizm, genialna wręcz muzyka i obecnosc komediowej postaci, chyba po to by "rozluźnić" atmosfere. Scena walki połaczona z tańcem fenomenalna! Tak samo moment , wktórym Moss, jako Dahlia z płaczu nagle zaczyna się śmiać, no naprawdę byłam pod ogromnym wrażeniem.

zxc524

zgadzam się z Tobą w 100%! :) scena z Dahlią była niesamowita - aż ciary przeszły po plecach. a najlepsze sceny z "Us" wg. mnie to praktycznie wszystkie z Lupitą, np scena walki Adelide i Red przeplatana z tańcem była świetna. i uwielbiam to niesamowite zakończenie z twistem - uśmiechająca się półgębkiem młoda Red zmroziła mi krew w żyłach. a ten sposób w jaki Jason patrzył się na swoją mamę...
"Us" nie jest tak genialny jak "Get Out!", ale tak czy inaczej jest rewelacyjny. mając już za sobą oba te filmy, Peele jest oficjalnie moich ulubionym reżyserem i scenarzystą.

isobel

jaka scena w ktorym momencie?

lyndal_filmaniak

scena walki Adelaide z Red. w tle leci instrumentalna wersja I Got 5 On It. nie mam jak sprawdzić dokładnego czasu tej sceny, ale raczej ma miejsce bliżej końca filmu. plus lubię też ostatnią scenę , moment ujawnienia plot twistu.