boże niektóre wypoiwedzi mnie dobijają film jest świetny oscar musi być aktorstwo pierwsza klasa jeżeli ktoś nie rozumie tego filmu to niech się nie wypowiada bo tutaj reżyser nie prowadzi was za rączke do samego końa i wszystko wyjaśnia tylko daje nam do myślenia żeby bo obeżeniu go każdy się zastanawiał o co chodzi i żeby wrzały dyskusje wszstko w filmie jest dopieszczone i ten brak muzyki poprostu daje taki klimat rze ja pier....
Tak tak, 10/10, arcydzieło kina, geniusz itp.itd. Śmieszna opinia. Ten film jest prosty jak drut, więc nie wiem skąd Twoje wynurzenia o nieprowadzeniu za rączkę. Niedopowiedzenie jeśli nie zakłada drugiego dna i pewnej głębi, a jedynie sugeruje jakąś tematykę do przemyślenia (szczególnie tak banalnie
jak w tym filmie) jest żałosnym chwytem współczesnego kina, które sili się na ambicję, a może nawet nie tyle się sili, co chce przeciętnemu widzowi wmówić, że jest filmem ambitnym.
Film jest niezły, ale tylko ze względu na klimat na który się składa brak muzyki, świetne zdjęcia, gra aktorska i osadzenie fabuły w zapomnianych rejonach USA. To stanowczo za mało, ażeby mówić o oskarach (gdyby oskary nie były skompromitowaną nagrodą, jak większość obecnie; vide nobel literacki i pokojowy), a co dopiero o ocenach 10, co oznacza: arcydzieło.
Dobrze, że walnąłeś te 5 kropek na końcu. Jeszcze by ktoś pomyślał, że masz jakąś lewą klawiaturę z Biedronki, która nie zostałą wyposażona w znaki interpunkcyjne...
A za "rze" zostajesz moim człowiekiem tygodnia.
Jakie wypowiedzi /? Nie mozna miec własnego zdania /
Rozumie,ze nasz język jest jednym z najtrudniejszym na świecie,ale na Boga,chyba wiesz co to są znaki interpunkcyjne/