PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=259289}

To nie jest kraj dla starych ludzi

No Country for Old Men
2007
7,6 248 tys. ocen
7,6 10 1 247677
8,3 86 krytyków
To nie jest kraj dla starych ludzi
powrót do forum filmu To nie jest kraj dla starych ludzi

To musi byc cudo jak na owe czasy !

ocenił(a) film na 9
goandrewgo_

Tak też myślę. Dlatego jeżeli ktoś wie kiedy na DVD to proszę o info.

ocenił(a) film na 9
Carlitos

juz 19. miejsce.
A w polsce w kinach dopiero w lutym....dupa

ocenił(a) film na 7
goandrewgo_

Praktycznie każdy film Coenów to cudo.

Na rotten ma 96%, co jest wręcz kapitalną notą (tylko 7 negatywnych ocen).

ocenił(a) film na 9
arrival

Ladykillers raczej nie :)

goandrewgo_

"Ladykillers" nie było takie złe, ale jak na Coenów to rzeczywiście niski poziom ten film prezentował. Z "Okrucieństwem nie do przyjęcia" było zresztą podobnie.

Jednak to jak wysoko oceniany jest ten film szokuje mnie :P Myślę, że Oscara w kategorii Film Roku ma jak w banku.

ocenił(a) film na 9
Albertino

powalczy z American Gangster ,ktory mysle ze wygra bo Ridley Scott nie ma na koncie jeszcze oskara i dadza mu go za zasługi.....chyba ze film Coenoow jest tak rewelacyjny ze po prostu nie wypada ich nie nagrodzic.

goandrewgo_

No coś ty. Oglądałeś "American Gangster"?

Już mało kto typuje ten film jako faworyta w ważniejszych kategoriach. National Board of Review, którego typy często zgadzają się z Oscarami, nawet nie umieślił "American Gangster" na liście 10 najlepszych filmów roku. Co do technicznych nominacji, to nie wiem, ale z tych ważniejszcyh to powinni tylko Denzela nominować, mówi się też czasem o aktorce drugoplanowej, czyli Ruby Dee.

Prawda jest taka, że Scott zasługiwał na Oscara za reżyserię tylko raz w 1983 za "Łowcę androidów", ale wtedy film wszedł do kin w producenckiej wersji, która nie była za dobra i filmu nie doceniono. Coenowie bardziej zasługują, choć nie wiem czy za reżyserię nagrodę dostaną. Niemniej jednak wydaje mi się, że statuetkę w kategorii 'film roku' mają jak w banku. Z takim przyjęciem w USA przez zarówno widzów, jak i krytyków, nie widzę innej drogi. Toż to chyba wdłg. oceny na imdb.com najlepszy film dekady (jeśli nie liczyć "Władcy Pierścieni").

ocenił(a) film na 8
Albertino

Założę się, że za 3 lata po tym filmie nie będzie śladu w ich rankingu.

ocenił(a) film na 10
Uzi

coś mam dziwne przeczucie że ten film powinien na stałe zagościć w pierwszej 100 rankingów
moze to być dzieło na poziomie takich kultowych filmów (nie mówie o gatunku) jak 12 małp czy fight club czy forrest gump

ocenił(a) film na 7
Uzi

A dlaczego? Film przestanie być nagle arcydziełem? :).. Uzi tu się na pewno mylisz. Co prawda z Top 20 na IMDb zapewne wypadnie (i to już po premierze w Europie), ale miejsce w pierwszej setce ma jak w banku. Poniżej 90% na rotten też nie ma szans spaść.

ocenił(a) film na 9
arrival

Juz jest 16. miejsce. Mało prawdopodone by wypadł z 100. Chociaż bez sensu oceniamy skoro nikt z nas go jeszcze nie widział..

ocenił(a) film na 8
goandrewgo_

Ja co nieco widziałem, ale w jechowej jakości z teesa.

Chciałbym, żeby to naprawdę było czymś co faktycznie zasługuje na 16 miejsce, jednak to niemożliwe, nie wierzę..

Uzi

Nie 16, tylko 15 :D

ocenił(a) film na 6
arrival

swoją drogą muszą być ''mocne'' te negatywne recenzje;)

ocenił(a) film na 9
goandrewgo_

ktos wszedł i dał 20 jedynek ,bo przy 40 głosach ocena byla 8.7 a teraz 6.7 ...o co chodzi?????????

ocenił(a) film na 9
goandrewgo_

Po premierze filmu skoczy :) nie ma co się przejmować idiotami.

ocenił(a) film na 9
Carlitos

Film bardzo dobry,został nominowany do Golden Globes (Złote Globy).

ocenił(a) film na 9
frych3

łał...

era

miejsce 14 !!!!!!!!!

Cadaver

Też już widziałem :P Ale na 13 będzie mu się ciężko przebić.