To nie jest kraj dla starych ludzi

No Country for Old Men
2007
7,6 248 tys. ocen
7,6 10 1 248309
8,3 67 krytyków
To nie jest kraj dla starych ludzi
powrót do forum filmu To nie jest kraj dla starych ludzi

i niestety tylko dobry. Brak muzyki w fimie jest niezauważalna, lecz trochę przytłaczająca
oglądałem go na dwie raty bo zasnąłem mimo to pomysł z bronią był całkiem dobry:)

użytkownik usunięty
lenarkuba

Dobry a wystawiasz ocenę 5?
Ogólnie to nie zgadzam się z twoją oceną ale chyba nie mam co liczyć na bardziej rozbudowaną krytykę.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10

Dla Mnie ten film był wprost doskonały. Moim zdaniem to nie był jakiś durny film o zabijaniu. W tym filmie jak dla Mnie była przedstawiona wręcz kwintesencja aktu morderstwa. To jak Chigurh likwidował swoje ofiary było przedstawione bardzo dogłębnie. Nie potrafię dokładnie tego opisać, ale to było świetne. A i jeszcze Moja taka mała uwaga do wypowiedzi:"Brak muzyki w fimie jest niezauważalna, lecz trochę przytłaczająca ". Pomijając dziwną odmianę niektórych słów, to jak coś co jest niezauważalne może przytłaczać????

Wolfgang121314

skromny jesteś nie ma co, "Mnie", "Moja" z wielkiej litery. Fiu, fiu

ocenił(a) film na 10
AureliaKotta

hehe , kazda dyskusja to woda na mlyn :D

zdecia rewelacyjne, klimat podkreslony (co ciekawe w przypadku tego filmu) brakiem muzyki, tlo, wiatr, cisza buduje napiecie, realizm filmu mnie zachwycil.

SPOILER
zastanawiam sie dlaczego bracia Coen usmiercili glownego bohatera nie pokazujac calego zdarzenia....jakby ktos sie zagapil czy z leksza zmulił to w ogole by nie wiedzial co sie z glownym bohaterem stalo.

ocenił(a) film na 10
lenarkuba

właśnie motyw z brakiem muzyki jest genialny! ten film ma przytłaczać.

ocenił(a) film na 10
lenarkuba

Tylko dobry film zasługuje na co najmniej 7... A że to jeszcze film braci Coen, i to jeden z lepszych, to ocena mieści się między 7, a 10. Spróbuj oglądnąć tak, by przeanalizować każdą scenę, nie wsłuchując się w muzykę (której praktycznie w tym filmie nie ma) a zorientujesz się, że to nie jest zwykła opowiastka o psychopacie i człowieku, który przed takim próbuje się ratować...