PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=259289}

To nie jest kraj dla starych ludzi

No Country for Old Men
2007
7,6 248 tys. ocen
7,6 10 1 247677
8,3 86 krytyków
To nie jest kraj dla starych ludzi
powrót do forum filmu To nie jest kraj dla starych ludzi

K

ocenił(a) film na 1

Javier obsypany nagrodami za kolejno: mordę przywodzącą na myśl pasztet z ćwikły, sztywność
sztachety ze skamieniałego drewna, zdolność transformatu pneumatyka w karabin wytłumiony
lepiej niż w większości cyfrowych akcyjniaków i nazwisko utrwalające w pamięci scenę szycia
rany postrzałowej oraz automatycznie kojarzone z chirurgiem.

Jak dla mnie? Zakończenie wszystko zepsuło, tak to by było 7-8. A że jeszcze kilka miesięcy
wcześniej oglądałem "Skyfall" - w którym Jav zagrał o niebo lepiej - nie miałem wątpliwości
co do tego, że tą rolą chybił bardziej niż którymkolwiek razem z gnata.

ocenił(a) film na 10
Kadente

Pierd0lisz. Chigurh znacznie lepszy od tych bondowskich popłuczyn po Jokerze z TDK. Oscary w pełni zasłużone zarówno dla filmu jaki i aktora

ocenił(a) film na 1
ApolloCreed_

Nie wątpię, ale subiektywizm polega na tym, że obiektywizm nie istnieje, podobnie jak miara, którą nagrody tworzą tylko dla tych, którzy się
z konkretnym przykładem zgadzają. Rozumiem, że jesteś fanem tego filmu, zrobił na tobie wrażenie, z wiadomych ci względów dałeś mu
taką a nie inną ocenę.

Przyznam ci się, że w większości seans też mi się podobał - pustynny klimat, subtelna muza, te sprawy - i pewnie sam bym dał 10, gdyby
nie zakończenie w znienawidzonym przeze mnie typie - urwanie nieobecne. Tommy Lee coś nawija, nawija i nagle - jeb, kaniec filma,
reżyseria i napisy końcowe.

Być może kiedyś, jak podrosnę, zmienię spojrzenie i ocenę - ale na razie po prostu uznałem koniec za amatorsko nieprzemyślany.

użytkownik usunięty
Kadente

Zakończenie nic nie zepsuło.Koniec rozważań,koniec filmu