PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=259289}

To nie jest kraj dla starych ludzi

No Country for Old Men
2007
7,6 248 tys. ocen
7,6 10 1 247689
8,3 86 krytyków
To nie jest kraj dla starych ludzi
powrót do forum filmu To nie jest kraj dla starych ludzi

Kolejny

użytkownik usunięty

Kolejny genialny film ostatnimi czasy. Mistrzowski klimat ( brak muzyki, itp) , aktorzy, sceny,
teksty, wszystko. I te zakończenie po którym przez dwie minuty siedziałem jak w transie. Film
niezwykle brutalny ( choc ta brutalnosc nie polega tylko na ilosci wylanej krwi), pokazujący
bezwzględnośc Antona w najczystrzej formie. Poprostu bez wątpienia nieludzki, pozbawiony
uczuc człowiek. Ed taki zmęczony próbujący zmnic swoje zycie na lepsze. W tym dziele nie
umiera ani jeden z głownych bohaterów co mi się nadwyraz podoba. Najlepsza scena to tak
w której antony sytrzela do Moss'a przed motelem, albo rozmowa Antonego z Carla' om
przed jej zabiciem. 9/10

ocenił(a) film na 8

A śmierć Llewelyn'a?
Nie mogę się zgodzić z tym, że Ed próbuje zmienić swoje życie. Nie może pogodzić się z otaczającym go światem, nie może odnaleźć w nim sensu, ale nie podejmuje kroków, żeby je zmienić. On się raczej poddał. Stracił nadzieję. To nie jest kraj dla niego.

"I te zakończenie po którym przez dwie minuty siedziałem jak w transie."
Ja dostałem takiego zonka, że po 10 sekundach niedowierzania powiedziałem na głoś: What the fck?
Nagle koniec i nie wiadomo o co chodzi, ktoś mi wytłumaczy? Od kiedy to zło wygrywa w amerykańskim filmie?