To nie jest kraj dla starych ludzi

No Country for Old Men
2007
7,6 248 tys. ocen
7,6 10 1 248309
8,3 67 krytyków
To nie jest kraj dla starych ludzi
powrót do forum filmu To nie jest kraj dla starych ludzi

Niektórzy będą chcieli mnie zbluzgać, zdaje sobie z tego sprawę. Ale jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony filmem, nastawiałem się na gniot (głównie dlatego, że ludzie, którzy polecali mi film, opisywali go mniej więcej tak ,,to takie skąpane w słońcu, trochę gorsze >>Fargo<<". Wspomniane ,,Fargo" widziałem już wcześniej, zawiodłem się totalnie, kretyńskie dialogi, przekombinowany motyw z porwaniem. Tutaj zaś obejrzałem film realny, taki, w który byłbym skłonny uwierzyć. Cholernie podobało mi się to, że film był praktycznie pozbawiony muzyki. Trzymał w napięciu. Szczerze, to myślałem, że na końcu Tommy Lee zatryumfuje, na szczęście przeliczyłem się. Wystawiam naprawdę zasłużoną dychę.

Jednakże muszę przyznać, że nie zgadzam się z werdyktem akademii, mimo, że film jest genialny, to ,,Aż poleje się krew", jest jeszcze lepszym obrazem. Jednak w ostateczności, potrafię tę decyzję zrozumieć.

ocenił(a) film na 9
Cover

Zgadzam sie, Fargo nie mialo tego przeblysku geniuszu, czy jak to nazwac. To nie jest kraj dla starych ludzi z miejsca stal sie jednym z moich ulubionych filmow, takich, do ktorych bede wielokrotnie wracal. Mocne, ale jakze inne od holywoodzkiego kino. Uwielbiam takie filmy.