PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=259289}

To nie jest kraj dla starych ludzi

No Country for Old Men
2007
7,6 248 tys. ocen
7,6 10 1 247677
8,3 86 krytyków
To nie jest kraj dla starych ludzi
powrót do forum filmu To nie jest kraj dla starych ludzi

Coenowie sie skończyli = widać to coraz bardziej...

ocenił(a) film na 6
korporant

I nie jest on Arcydziełem ? Przecierz to film wybitny.

Wielki_ted

PrzecieŻ, przez z z kropką.

ocenił(a) film na 10
W_B_

"Marna kopia FARGO"? OMG! Spadłem z krzesła. Idąc tym tropem można by śmiało powiedzieć że Coenowie skończyli się na "Kill 'Em All" :)

Wielki_ted

Tedzie, każdy ma własne zdanie, nie sądzisz? Ja Twoje filmy mogę uznać za kino przeciętne.

ocenił(a) film na 6
Raffu

Raffu co to ma do rzeczy ? Czy stwierdzilem że nie można miec wlasnego zdania ? Piszesz nie na temat. Pozatym nie wiem po co Twój wtręt o filmach, nie dość że nie przezemnie ocenione to w dodatku nawet jednego filmu nie potrafiłbys ocenić i pokazać dlaczego jest przeciętny. Marna prowokacja czy tak zawsze dyskutujesz ?

Wielki_ted

Twojego filmu? Nie wiem które filmy lubisz, a które nie. POtem byłoby tłumaczenie, że brat dodał.

ocenił(a) film na 6
Raffu

To nie mój profil , nawet nie wiem jak się filmy dodaje LOL
Piszesz o przciętności to udowodnij ich przeciętność.

Wielki_ted

Jakich filmów mam udowodnić przeciętność? skoro tu nie ma Twoich ulubionych...

ocenił(a) film na 10
korporant

Pojawia się wiele postów tutaj, mówiących o podobieństwie do Fargo. Przeczytajcie co sami Coenowie powiedzieli na ten temat. Informacje wziąłem żywcem z magazynu "Film".

FILM: A wracając do "To nie jest kraj dla starych ludzi". Film jest porównywalny do "Fargo".
Joel Coen: Owszem, czytałem takie recenzje, ale jedyne podobieństwa, jakie dostrzegam, to miejsce akcji, czyli prowincja, i postać prowincjonalnego stróża prawa, choć w "Fargo" była to ciężarna policjantka, a w "To nie jest kraj..." mamy starzejącego się szeryfa.
Ethan Coen: Takie porównania nam nie przeszkadzają, bo nigdy nie mieliśmy problemów z powtarzaniem czy autocytowaniem. Oryginalność jest stanowczo przeceniana. Zresztą nigdy nie porównujemy naszych filmów. Rzadko je oglądamy. Bawi nas robienie filmów a nie ich oglądanie.

korporant

Żadna tam kopia "Fargo"!!! Nie słuchajcie. Przemyślany, trzymający w napięciu, a w pewnym momencie całkowicie zaskakujący i "wywrócony do góry nogami" film. Polecam!

korporant

kopia?? nie no bez przesady.. parę podobieństw jest i to wszystko..