PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=259289}

To nie jest kraj dla starych ludzi

No Country for Old Men
2007
7,6 248 tys. ocen
7,6 10 1 247677
8,3 86 krytyków
To nie jest kraj dla starych ludzi
powrót do forum filmu To nie jest kraj dla starych ludzi

Coś między Lynchem, Tarantino i Scooby Doo - złego, który ukradł pieniądze niedobrym, goni jeszcze gorszy, obaj ścigani przez ogłupiałego szeryfa z przygłupim pomocnikiem - nie zdzierżyłem do końca... Szkoda życia na oglądanie. Dla mnie 3/10.

karol_nowak

a ja prawie nie zdołałam przeczytać twojego "komentarzyka"... więc nie będę się rozpisywać

1) ocenia się film po obejrzeniu go całego
2) to film dla ludzi myślących
3) Jak dla mnie 9/10

Zolta_stokrotka

no koles idiota po prostu i tyle, nawet nie ma sie co rozwodzic nad jego glupota..

ocenił(a) film na 3
skuzmanow

No tak, przecież film dostał nominacje do oskara, więc jakim cudem może być "zły"... zdrowia życzę...

ocenił(a) film na 9
karol_nowak

Porównaniem do Tarantino dosłownie mnie zabiłeś.
Przecież Quentin oprócz niezłych Wściekłych Psów i bardzo dobrego Pulp Fiction nie nakręcił nic dobrego.
Lynch gdzieś tam zagubił się we własnym świecie, a Coenowie są wciąż w świetnej formie czego wyrazem jest - No Country For Old Men.
Nie chcę tu się rozpisywać dlaczego. Trzeba obejrzeć!

ocenił(a) film na 7
era

no nie gadaj bo jackie brown i deathproof byly tez dobre

ocenił(a) film na 9
pacjent

Przestań. To było marne jechanie na niezłej marce zwanej Quentin Tarantino...

era

era - sam lepiej bym nie określił tego co tworzą teraz Lynch i Tarantino. Co do tego drugiego (pisałem już to kiedyś wcześniej na filmwebie), to wystarczy, że Tarantino pierdnie, a ludzie uznają to za orkiestrę. Mógłby w końcu nakręcić coś porządnego wychodząc z filmowego śmietnika w jakim się z lubością ostatnimi czasy nurza.