To nie jest kraj dla starych ludzi

No Country for Old Men
2007
7,6 248 tys. ocen
7,6 10 1 248309
8,3 67 krytyków
To nie jest kraj dla starych ludzi
powrót do forum filmu To nie jest kraj dla starych ludzi

taki fantastyczny film i taka niska ocena?!Ja już nie wiem,czytam że jest taki nudny i inne brednie na jego temat.Aż mi ręce opadają.Może aby lubić takie filmy trzeba mieć specyficzny gust(ja np.nie znosze Braveheart choć ludzie tak sie nim zachwycają).Inna sprawa:po co ludzie przedstawiają na siłe "argumenty" że film jest słaby?To bez sensu.Napiszcie że film wam sie nie podoba zamiast wymyślać wady.

ocenił(a) film na 5
Dante_27

napisz może chociaż jeden argument czemu uważasz że to taki świetny film, zamiast pisać brednie. to co dla kogoś jest wadą nie musi być wadą dla Ciebie - rozumiesz to?

trzecie_biada

Argumentów że ten film jest świetny jest bardzo dużo.Świetna reżyseria,gra aktorska,fabuła,dialogi,klimat,postacie,napięcie w sumie wszystko w tym filmie mi sie podobało.Dlatego dałem mu 10/10.
" to co dla kogoś jest wadą nie musi być wadą dla Ciebie - rozumiesz to?
"-nawet nnie wiesz jak bardzo rozumiem twoje przesłanie.Ostatnio podobny post do twojego zamieściłem na forum Braveheart i Gladiatora bo uważam te filmy za słabe.Jednym sie film podoba,innym nie i o.k.Napisałem wcześniej że może trzeba mieć specyficzny gust żeby lubić ten film.

Mam nadzieje że już nie będziesz mi tu pisał jakichś chujowych odpowiedzi,że to i to jest w tym filmie słabe.I tak mnie nie przekonasz.Po prostu film ci sie nie podobał i tyle.

ocenił(a) film na 10
Dante_27

Tez jestem zawiedziony tym faktem, ze "No country for old men" ma tu tak niska ocene, ale czego wiecej wymagac jak pod wiekszoscia filmow widac komentarze uswiadamiajace o poziomie (i czesto wieku) uzytkownikow Filmwebu.

Na szczescie na IMDB wyglada to na chwile obecna tak:

User Rating: 8.4/10 (127,173 votes)
Top 250: #76 [sic!]

Jak dla mnie film roku, 10/10

Mickael

powiem ci że tym IBDM nie ma co sie zbytnio sugerować.Tam w pierwszej trójce (chyba nawet na pierwszym miejscu)był niedawno Mroczny Rycerz.Ja mam 18 lat ale uwielbiam "trudne filmy" z takim klimatem i napięciem.Fakt,moi rówieśnicy (jakby obejrzeli)uznaliby ten film pewnie za nudny.No cóż każdy ma swoje zdanie i trzeba to uszanować.Pzdr:).