PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=779305}

To przychodzi po zmroku

It Comes at Night
2017
5,5 27 tys. ocen
5,5 10 1 26575
6,9 35 krytyków
To przychodzi po zmroku
powrót do forum filmu To przychodzi po zmroku

Zobaczyłem film, średnio mi przypadł do gustu, ale też rozumiem dlaczego może się komuś podobać.
Ale czy nie można już spokojnie wyrazić swojej opinii? Czy jak napiszę że średni to od razu jestem nie znającym się na kinie gimnazjalistą zaniżającym ocenę na filmweb?

ocenił(a) film na 8
Hedrik1

Absolutnie to nie tak :) problem jest z tymi którzy wystawiają ocenę 1 wyraźnie nie wiedząc czym ten specyficzny rodzaj kina miał się charakteryzować. Absolutnie pokazał to co miał pokazać i zrobił to w sposób wzorowy.
Nie jest to film dla każdego, komuś może się nie podoba i ma do tego pełne prawo, ale trochę to samolubne odbierać obrazowi plusy tylko dlatego że "mi nie przypadło do gustu".
Sam widzisz, napisałes "rozumiem dlaczego może się komuś podobać". Problem polega na tym że osoby dające 1 kompletnie nie mają pojęcia o zaletach tego filmu, zupełnie pomijając dosłownie wszystkie przesłanki dlaczego krytycy uważają ten film za wybitny.
Także samo to że Ci się nie podoba - kompletnie zrozumiałe i w porządku. Moim rodzicom pewnie tez by się nie spodobał. Ale w kategorii thriller postapokaliptyczny pokazujący ludzką naturę na tle psychologicznych i socjologicznych uwarunkowań - majstersztyk. I nie ma nic złego że Ci się nie podoba, problem z tym ludźmi którzy uważają że film robi to co robi źle, a jest zupełnie odwrotnie.