To właśnie Anglia

This Is England
2006
7,6 25 tys. ocen
7,6 10 1 24937
7,6 13 krytyków
To właśnie Anglia
powrót do forum filmu To właśnie Anglia

Normalnie dalbym 6... Film nie jest jakoś porywający, rzekłbym ze jest troche nudny. Nie zdazylem nawet polubic porzadnie zadnej z postaci bo srednie są po prostu akcje, skinhedzi jednak mieli ten power ktorego tu zabrakło, szkoda ze zwyczajnie nie rozje*ali paru twarzy bo wyraziło by to bardziej ich nienawiść, pranie mózgu troche mało przekonujący (mowie tu o spotkaniu kto ogladal ten wie).

Historia jest zaś nawet ciekawie ułożona, brakowalo mi powrotu do szkoły i tam jakichs wystepkow, i opiekunczej matki w tym filmie , jej rola była dosc krotka. Nie jest to jednak zły film, fajnie pokazane są emocje, otoczenie sprzyja wydarzeniom, dobra charakteryzacja no i niegłupie dialogi.

Najbardziej co mnie urzekło - Combo. Stephen Graham jest jednym z moich ulub. aktorów i głównie przez to obejrzałem ten film. Nie zawiódł mnie, majstersztyk w jego wykonaniu. Świetnie nadaje sie do takich ról, ekspresja uczuć była wręcz porażająca. Co tu dużo gadać - warto obejrzeć choćby dla niego.

ocenił(a) film na 9
kosiorwks

no właśnie całe szczęście że nie było obitych mord, bo film jest bardziej o mechanizmie wkręcania się w grupę.

matka taka chyba miała być. właśnie przez m.in. tę jej bierną postawę chłopak stanowił podatny grunt i szukał autorytetów po części na miejsce ojca.
Na Grahamie też się nie zawiodłam, takie role wychodzą mu świetnie (nieco podobna w boardwalk empire).

scenę ze spotkaniem rozumiem to tak, że oni wyprani byli już wcześniej. a tutaj tylko przyklaskują sobie jako "wyznawcy" tej samej idei - nakręcają się do działania.