To właśnie Anglia

This Is England
2006
7,6 25 tys. ocen
7,6 10 1 24937
7,6 13 krytyków
To właśnie Anglia
powrót do forum filmu To właśnie Anglia

Niewiele jest wspolczesnych filmow ktore potrafia poruszyc widza tak jak ten film.Swietna gra
aktorska klimat lat 80tych muzyka i co wazne dobrze napisany scenariusz i naprawde
nierozumiem ludzi opluwajacych ten film!!!Chwala jakies gowniane filmy a jak pojawia sie cos
dobrego to nazekaja.ZROZUMCIE W KONCU ZE NIE JEST TO FILM TYLKO O SKINHEADAH ALE
JEST TO DRAMAT O MLODYM ZAGUBIONYM CHLOPCU WYCHOWYWANYM PRZEZ SAMOTNA
MATKE KTOREGO WYSMIEWAJA W SZKOLE ZE JEST BIEDNY ITP. Zdania nie zmienie ze jest to
jeden z najlepszych brytyjskich filmow ostatnich lat a aktor ktory zagral szefa
SKINOW"COMBO"zagral tak rewelacyjnie ze az dziw mnie bierze ze nie dostal oscara i globa.
POLECAM TEN FILM W CISZY I SKUPIENIU OBEJZEC!

ocenił(a) film na 8
punisher822_filmweb

Dobre kino, bardzo dobra ścieżka dźwiękowa.

ocenił(a) film na 9
coyotee

A tez podzielasz me zdanie ze aktor grajacy COMBO pokazal wyzyny gry aktorskiej i byl fenomenalny???

ocenił(a) film na 8
punisher822_filmweb

Nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie. Filmy dzielę na fajne i niefajne, a aktorów na takich co lubię i nie lubię. Ot cała moja filozofia. Bardziej interesuje mnie muzyka.
Z pewnością mogę powiedzieć, że aktor zagrał przekonywująco i podobała mi się jego interpretacja postaci. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
punisher822_filmweb

Ja je podzielam (mimo że oczywiście daleko mi do prezentowanych przez Combo poglądów politycznych). Nie sądzę żeby Stephen Graham miał cokolwiek wspólnego z byciem rasistą - więcej, to aktor mający m.in. jamajskie korzenie - ale zagrał niesamowicie autentycznie, a o to chodzi w filmie mającym oddać klimat pewnej epoki. Bo tym przede wszystkim jest dla mnie "This Is England" - owszem, jest tu wątek zagubionego chłopaka, ale to głównie oferta dla fanów brytyjskiego klimatu oraz osób zainteresowanych historią subkultur i tacy też odbiorcy zobaczą w tym filmie najwięcej.

ocenił(a) film na 9
punisher822_filmweb

Wyraziłeś słowo w słowo to, co chciałem powiedzieć o tym filmie.

ocenił(a) film na 9
marcin_gardela

Fajnie...