Uważam, że tak niska ocena filmu może wynikać z tego, że ludzie oglądali ten film, nie znając
anigelskiego, z niesamowicie miernymi, wręcz dziecinnymi, napisami który krąży po stronach z
filmami online. Ewentualnie też często spotyka się w komentarzach, że film był chaotyczny lub
miał niedopowiedzenia, co jest śmieszne ponieważ film posiada fabułe, która wyjaśnia wszystko
po kolei wraz z działaniami głównego bohatera, aż do samego końca, gdzie nawet znany nam
jest ostateczny los głównego bohatera. Film oczywiście wymaga jakiegoś myślenia i łączenia
wątku, co może sprawiać problem ludzią, którzy muszą sobie przypominać o oddychaniu, bo by
się podusili. Czytając takie komentarze, przychodzi do głowy myśl, że dla takich ludzi powinnna
powstać specjalna wersja filmu z narratorem np. "Paul wziął do ręki Tokarev'a, którego zawsze
trzymał w domu, zaczał powoli się domyślać, że to właśnie z niego mogła zostać zabita jego
córka"
Obejrzałem ten film bez napisów jak i bez lektora. Dawno nie widziałem filmu z tak bzdurnymi dialogami. Dawno nie widziałem Klatki w tak marnej roli ale dwie sekwencja mi utkwiły w pamięci: pierwsza, kiedy to Klatka mówi do swojej filmowej małżonki ...jesteś bardzo seksowna, możesz mi powiedzieć jak to robisz i czekałem na to do końca filmu, i nie usłyszałem, i nie zobaczyłem - druga, kiedy to Klatka goni rannego Rosjanina i ma z tym problem no ale od czego mamy wspaniały stadion narodowy w czasie ulewy ale gangster nie wiedział, że wejście na ten teren grozi poślizgnięciem i upadkiem. No i wojna amerykańsko rosyjska - wspaniała, brutalna ale to Rosjanie wyszli z tego na cało !? - czy to nie jakaś przepowiednia !? - cienizna - 3/10 !!!
dokladnie! straszny gniot i szczerze oceniam a moją szczerość i sprawiedliwość motywuje to, ze grał tam moj ulubiony aktor NICOLAS CAGE i mimo tego musze sprawiedliwie ocenic ze film byl tragedia moge sam napisac lepszy scenariusz
film nie jest taki zły przeciętny zobaczyć i zapomnieć .Jest wiele bzdurnych scen ,ale ogólne przesłanie nawet nie złe. Stara zbrodnia się zemściła na tych co ją wykonali. Bo nie posłuchał rady ani gliny ani swojego przyjaciela.Ale pomysł z trzymaniem broni w domu z morderstwa przez 20 lat jest idiotyczny.