5,4 14 tys. ocen
5,4 10 1 14173
Tokarev. Zabójca z przeszłości
powrót do forum filmu Tokarev. Zabójca z przeszłości

no coz

ocenił(a) film na 1

jedyne porownanie tego filmu do innego to film o tytule "kontakt" gdzie po 3 godzinach filmu
dowiadujemy sie ze obcym jest ojciec glownej bohaterki. Oszczedzcie sobie czasu i pradu bo lepsza
zabawa jest przy zuciu kostki od kibla.

kwiatpomaranczy

nie widziałem filmu więc sie nie wypowiem ale koment 1 liga hue hue hue !!!!! pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 5
kwiatpomaranczy

Ciekawe. Oglądałem "Kontakt", czytałem również książkę ale w żadnej wersji ojciec głównej bohaterki nie był obcym. :]

zdzisiu0607

Był obcym w ludzkiej postaci.

ocenił(a) film na 5
markac

Nie był obcym w ludzkiej postaci, tylko obcy przemawiali do świadomości głównej bohaterki poprzez "obraz" jej ojca. Miało to na celu wzbudzenie zaufania i pozbycie się strachu, który niewątpliwie będzie towarzyszył podczas pierwszego kontaktu z obcą cywilizacją. W książce było więcej osób w maszynie do kontaktu i każdy widział kogoś innego z tego co pamiętam.

zdzisiu0607

"Nie był obcym w ludzkiej postaci, tylko obcy przemawiali do świadomości głównej bohaterki poprzez "obraz" jej ojca."
Jak dla mnie, to mówimy o tym samym, więc spierać się nie ma sensu.

ocenił(a) film na 5
markac

"Był obcym w ludzkiej postaci." brzmi jakby główna bohaterka była córką kosmity :] ale jeżeli chodziło Ci o to samo co ja napisałem to rzeczywiście nie ma sensu się spierać. :] Nie zmienia to faktu, że "Kontakt' jest jednym z lepszych filmów sci fi, a książka również jest super.

ocenił(a) film na 4
markac

Tobie się tylko wydaje ze mówisz o tym samym ponieważ jedynie to samo masz na myśli a z przekazywaniem informacji problemy. Popracuj nad przesyłem mózg-palce lub mózg-usta bo może chcesz dobrze ale wychodzi tylko w połowie tak jak byś chciał.

ocenił(a) film na 10
kwiatpomaranczy

Postu nie doczytałem i słusznie bo raczej nie widziałem tego filmu a nie chciałbym sobie ewentualnie go zepsuć bo ktos musiał zapie***ić spoilerem i to odnośnie zakończenia...... (wnoskuje z: "gdzie po 3 godzinach filmu dowiadujemy sie").
Więc jak poruszasz inne filmy to nie szkodzi że tego nie zepsujesz, ale możesz przypadkiem inny, myśl o tym na przyszłość.

A co do obecnego filmu, jak dla mnie wyjątkowo udany, ługo czekałem na tak "śmiałe" zakończenie. Dużo dobrej akcji, jak zwykle fenomenalna gra aktorska naszego głównego bohatera, do tego dobre wyprowadzenie widza w pole po czym na końcu okazuje się, że to zupełnie ktoś inny niż na początku założył.
Dla mnie to zasługuje na ocene 10/10.
Gorąco polecam.

kowal1528

Arcydzieło ?

ocenił(a) film na 10
perun_6

Owszem :) Za zakończenie z jajem musiałem podnieść swoją ocenę ;)

ocenił(a) film na 4
kowal1528

Obrażasz tym inne produkcje no ale spoko, rób jak chcesz.