PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=353072}
6,3 579  ocen
6,3 10 1 579
Tomb Raider: Tears of the Dragon
powrót do forum filmu Tomb Raider: Tears of the Dragon

Co to kurde jest, mniejsza z tym i tak dwa Tomb Raidery to były kicze zresztą gra też jest do bani cała seria. TOMB RAIDER to kompletnie multimedialny niewypał. A ten zwiastu wygląda jakby był kręcony amatorską kamerą ale za o muzyka spoko leci, w jakimś filmie już to słyszałem tylko nie pamiętam w jakim.

Mateo_SF

Po pierwsze to jest raczej amatorski film........więc cudów sie nie spodziewaj..heh...a gra nie jest do dupy.po prostu jesteś za głupi żeby w nią grać.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 4
Mateo_SF

Nie wymagającą myślenia?? Ty kiedyś w ogóle w to grałeś, czy to po prostu takie uprzedzenie do czegoś, czego nigdy się nie próbowało??

Mateo_SF

Zgadzam się, film to amatorski SHIT nakręcony na pewno kamerą VHS, z aktorami wybranymi z jakiegoś śmiesznego castingu?po prostu dno.
Jeżeli chodzi o grę, w swoich czasach, była pierwszą grą strzelanką 3D, z tak rozbudowaną możliwością sterowania postaci. Była dość nowatorska, mogę powiedzieć że nawet przełomowa. Kolejne części gry były coraz gorsz, wciąż kiepska grafika, i wiecznie podobne historie, ale jedno jest pewne Tomb Raider, tak samo jak Doom, może genialne nie są, ale zaliczają się do szczególnych i przełomowych gier w historii strzelanek 3D.

MarkoLodz

od niedawna Tomb Raider znów jest swietną grą, chodzi mi o 3 ostatnie odsłony, zagraj a nie pożałujesz (legend, aniversary, underworld)

pilek01

Zgadzam się, powrót do korzeni. Jak dla mnie na podstawie Legendy powinni nakręcić najnowszy film. Bardzo klimatyczne. POLECAM

MarkoLodz

Odrazu widać że nie oglądałaś tego filmu.... Po pierwsze nie amatorski a niezależny, po drugie kręcony w FullHD (w 2006 roku)... a po trzecie, fajny i przyjemnie się go ogląda...

Mateo_SF

Jest to muzyka z filmu "Matrix Rewolucje". Pozdrawiam.

Mateo_SF

Hmmm... Muzykę prawdopodobnie słyszałeś w filmie "Matrix - Rewolucje" (scena walki Neo ze Smithem). Co do samej Lary - Poprzednie części nawet mogłem obejrzeć ale to - to faktycznie amatorszczyzna na całej linii. No ale cóż - nie zabronimy przecież komuś robić filmy...

myszur

Nie rozumiem, jak ktos moze uznac gre Tomb Raider za "do dupy":)
Pierwsza czesc byla rewolucja w swiecie gier komputerowych. Kolejne czesci
byly niezle az niestety do 5. 5 i 6(Angel of Darkness fakt- totalne nie
wypaly), ale to ze wzgledu na to ze Core Design sie wypalilo i zrobilo te
gry tylko na zyczenie fanow(CD chcieli zakonczyc na 4 czesci). W momencie
jak prawa do Tom Raidera przejelo Crystal Dynamics gra nabrala
niesamowitych rumiencow i jest niesamowicie grywalna. Miod leje sie ze
wszystkiego;) Totalnie sie nie zgodze ze gra nie wymaga myslenia.
Fakt ze wczesniej do TR - Legeng ( 1 czesc, ktora wyszla ze stajni Crystal
Dynamics), czesto szukalo sie dzwigni do otwarcia kolejnego pomieszczenia,
albo szukania przedmiotu, co po dluzszym czasie moglo byc nuzace, natomiast
od czasu jak Crystal Dynamics przejelo gre, zagadki sa ciekawe i czasem
mozna utknac troche dluzej. Polecam nowe serie kazdemu.

bielus86

Chcieli zakończyć na 4 części, ale odzew był tak duży, że zdecydowano się kontynuować serię. 5 była niewypałem, a raczej zapchaj-dziurą.
6 miała fabułę całkiem do rzeczy, ale technicznie im nie wyszła. 6 wbrew pozorom nie była taka zła, gdyby dopracowali ją od strony technicznej ...
Core Design pracował też nad 7 częścią, filmik pokazowy z Larą skaczącą po jakiś ruinach można znaleźć w sieci. Jednak ostatecznie Eidos przekazał całość Crystalsom.

Mateo_SF

Chyba nie za bardzo znasz się na grach komputerowych. Jest na prawdę dobra, zaraz po Gothic I części. Filmy też nie są takie do dupy, jak mówisz i utrzymują klimat gry. Ale zwiastun to na prawdę masakra...