Ktoś może zna nutę z momentu jak Renton mówi że potrzebuje odmiany i wyjeżdża do Londynu? 58 min filmu o ile dobrze pamiętam ....
To nie był Londyn tylko Edynburg- stolica Szkocji, gdzie toczyła się akcja filmu. Bohaterowie Trainspotting nie byli Angolami tylko Szkotami.Ta muza o którą Ci chodzi to jakieś znane disco (moim zdaniem, najsłabszy utwór w filmie).
wiesz myślałem że Tower Bridge, Big Ben, Picadilly Circus, Oxford Street czy chociażby autobusy z napisem jak byk LONDYN.... jeżdżą czy znajdują się właśnie w Londynie. Tak się składa że nie musisz mnie informować jaka jest stolica Szkocji i że bohaterowie to Szkoci.... Akurat to wiem...Moje pytanie brzmiało jaka to muza kiedy akcja przenosi się do LONDYNU (moim zdaniem, najlepszy kawałek w filmie )... pozdro....
sorry, pomyliło mi się, myślałem o fragmencie w którym Renton pracuje jako agent od sprzedaży nieruchomości w Edynburgu właśnie, mój błąd...
P.S .Wyjechał do Londynu -.- by pracować jako agent nieruchomości ....co do muzy, to jedna z najlepszych ścieżek dźwiękowych. Szczególnie kawałek Sleeper'a Atomic ^^ http://www.youtube.com/watch?v=uqd4w-QQ2PI przypominają mi się fantastyczne imprezy lat 90tych/00