7,8 238 tys. ocen
7,8 10 1 237601
7,9 61 krytyków
Trainspotting
powrót do forum filmu Trainspotting

za kase czy dragi. Pamiętajcie, że zaczyna się od marihuany, nie każdy na niej poprzestaje

użytkownik usunięty
grzegs20

nie każdy kto zaczyna od marihuany kończy jako ciężki ćpun.

nie każdy kto zaczyna od marihuany bierze coś innego ,jeżeli chodzi o mnie
to uważam że to jest najlepszy narkotyk na świecie krystalicznie czysta
natura nic wiecej ,do tego niesamowicie piękna roślinka i o smacznym
zapachu :) napewno warto spróbować ale trzeba uważać bo to wkońcu narkotyk
tylko lekki ,coś jak muzyka albo dobry sex ;d lub pifko hehh ,ale to temat
rzeka ..

użytkownik usunięty
temteges

Co za różnica czy to natura czy nie? Dla Twojego organizmu żadna. Są bardziej szkodliwe sztuczne substancje i mniej szkodliwe niż marihuana, a pisanie, że jest zajebista bo naturalna jest kretyńskie.

ocenił(a) film na 9

Dokladnie, jest zajebista bo jest zajebista, a czy jest naturalna czy nie to akurat nie wazne ;P

ocenił(a) film na 8
grzegs20

Są tacy, co palili marihuanę i potem zaczęli brać ciężkie narkotyki, są tacy, co palili marihuanę i nie zaczęli brać ciężkich narkotyków, a są też tacy, co zaczęli brać ciężki narkotyki zanim zaczęli palić marihuanę. Gdzie więc w tym rozrachunku jest udowodniona wina marihuany. Ja palę marihuanę, to znaczy, nie regularnie, ale wiem jak to smakuje i po prostu nie mam pojęcia jak ci, którzy wymyślili to twierdzenie do niego doszli, bo ja nie widzę związku.

miryjur

Ja myśle że ci co to wymyślili są mocno niedoinformowani niewyedukowani i
ograniczeni albo nigdy niemieli styczności z tą roślinką ! i niewiedzą
jaką ma magiczną moc w sobie ,myśle też że media mają bardzo duże
znaczenie w tym wszystkim , twierdzą że marihuana jest zła że otwiera
drzwi to świata ciężkich dragów i takie tam śmieszne historyjki ,ale co
tam popatrzcie na to http://www.youtube.com/watch?v=oSq1rOMBiZc ,

grzegs20

A paliłeś kiedyś że takie rzeczy stwierdzasz? sam miałeś takie przeżycia że teraz ostrzegasz innych .. nie rozumiem po co wypowiadać się na temat o którym nie ma się zielonego pojęcia :] idź i dalej słuchaj to co ci mówią w telewizji lub jakieś stare mohery lub coś tego pokroju ...

Surf_Rider

kolego nie wiem o czym ty do mnie rozmawiasz ? lepiej sie zastanów dwa razy zanim coś napiszesz ! a jezeli chcesz mi coś przekazać ważnego to zrób to tak żebym cie zrozumiał !

użytkownik usunięty
grzegs20

,,...Pamiętajcie, że zaczyna się od marihuany...''
Dla uzupełnienia dodam, że większość narkomanów zaczynała od mleka matki i kaszek dla niemowląt...ale co ma piernik do wiatraka;p

ocenił(a) film na 9

Przecież napisałem, że nie każdy na niej poprzestaje. Sam paliłem wielokrotnie, "cięższe sprawy" także się zdarzały, ale ma znajomych z którymi zaczynałem od trawki, a dziś już jest z nimi ciężko...

użytkownik usunięty
grzegs20

Jest tez mnóstwo osób, które jarały i po nic twardego nie sięgnęły. Eksperymenty z twardymi dragami to przejaw skrajnej bezmyślności, nie konsekwencja palenia zioła.

użytkownik usunięty

Dodam jeszcze, ze osobiście uważam dobrego drinka za najlepszą używkę i żadne zielsko czy inne podejrzane świństwa, od wielu lat kompletnie mnie nie interesują.

ocenił(a) film na 9
grzegs20

Grzesiu20, hehehe.... proponuję wyrzucic Cie stąd. To zbyt klimatyczne miejsce na twój głupi tekst. ..............Co?...:D

ocenił(a) film na 8
grzegs20

Częściej zaczyna się od alkoholu, niż od marychy.
Alkohol to jeden z najniebezpieczniejszych dragów jakie istnieją. I w dodatku legalny.
Marycha przy nim to pikuś.

ocenił(a) film na 10
grzegs20

Weź kolego strzel baranka w najbliższą ścianę i powtórz to co powiedziałeś. Jak nadal będziesz z takiego założenia wychodzić to wal banią do skutku.

grzegs20

chyba , ty ja jak byłem narkomanem to kochałem rodzine bo mi mamcia na działke dawała pieniondze!

ocenił(a) film na 8
grzegs20

bazując na własnych doświadczeniach z pierwszą częścią zdania się zgadzam, z drugą już nie

ocenił(a) film na 8
grzegs20

pamiętajcie, każdy zaczyna od herbaty..

grzegs20

dużo gorzej, jak zaczeło się od dopalaczy (a konkretnie mieszanek "ziołowych" do palenia), a niestety tak było w zapewne sporej ilości wypadków, kuszące legalnością specyfiki. (Dzięki! za wspaniałą ustawę o przeciwdziałaniu narkomanii, która otworzyła niszę dla boosterów)

z czasem ziółka z takich działających na granicy efektu placebo (prawo prohibicji- mocniejszy narkotyk wypiera słabszy), oferta została zmieniona na totalne domestosy, których paczka 400mg starczała na 5-10 BARDZO mocnych sesji. I dziwić się potem, że dzieciaki przyzwyczajone po trawie, ze trzeba dużo nabić, żeby był efekt, nagle po wszystkich "nowych" tajfunach i melange'ach lądowała w szpitalu.