7,8 238 tys. ocen
7,8 10 1 237601
7,9 61 krytyków
Trainspotting
powrót do forum filmu Trainspotting

czytałam wiele pozytywnych recenzji, ale i po obejrzeniu filmu nie wiem, na czym one się opierają. opowieść o bandzie gnojów, wzbogacona surrealistycznymi narkotycznymi wizjami - tak, super ;/ dla mnie 3/10 zdecydowanie bardziej wolę, gdy film na tego typu tematy jest zaaranżowany w sposób poważniejszy, bez podkoloryzowanych obrazków i fantazyjnych schiz. tyle.

ocenił(a) film na 10
selenitas

Twój problem, obejrzyj Las Vegas Parano :D

vince25xx

Jak dla mnie film jest rewelacyjny, a Las Vegas Parano mi się mniej podobał, w LVP za dużo było filozofii i szukania sensu życia. Trainspotting to film bez owijania w bawełnę i mocny, czego LVP brakowało! daje mocne 9/10.

ocenił(a) film na 10
selenitas

a ciekawe kim jak nie gnojem jest twoim zdaniem cpun? widziales kiedys pozadnego przyzwoitego heroiniste?
Heroina czyni czlowieka osatanim szumowina ktora sprzeda najblizszego przyjaciela i to w TR... jest przedstawione w sposob mistrzowski z dodatkiem genialnego humoru. A gdzie tam byly suurealistyczne narkotyczne wizje???

selenitas

też oczekiwałem czegoś lepszego, generalnie ciężko mi się oglądało. Gra aktorów spoko, przesłanie też jakieś jest... plusów mi się dużo nie nasuwa niestety ;)