Trans

Trance
2013
6,7 33 tys. ocen
6,7 10 1 33212
5,5 21 krytyków
Trans
powrót do forum filmu Trans

Jedyne, co można tutaj wyróżnić na plus, to muzykę (choć bywała u Boyle'a ciekawsza) i grę
Vincenta Cassela. Rosario Dawson irytuje od samego początku, podczas gdy James McAvoy
nie zaskakuje niczym nowym. Gra ciągle na tą samą modłę.
Ale najbardziej kuleje scenariusz - historia jest na pozór bardzo zagmatwana i widz gubi się w
tym kto kogo w końcu roluje, niestety cały film czekałam na to aż końcówka wynagrodzi mi
męczarnię podczas oglądania tego filmu. Była niestety bardzo przewidywalna i kompletnie
niesatysfakcjonująca. Wiele wątków naciąganych i nieprawdopodobnych.

To zdecydowanie nie poziom, do którego przyzwyczaił nas genialny Danny Boyle.
Ode mnie dostaje 3/10 za muzykę, Cassela i dobry początek (do momentu spotkania z
postacią Dawson, po tym zaczynają się schody i scenariusz leci na łeb na szyję)

Binula

Jeszcze jedna sprawa, właściwie najmocniejszy akcent tego filmu - świetne zdjęcia, ale to typowe u Boyle'a

ocenił(a) film na 5
Binula

Widzę na forum bardzo dużo pozytywow o filmie i cieszy mnie Twoja wypowiedź. Film zapowiadał się mega ciekawie. Po pojawieniu się Rosario dążono juz tylko do tego, żeby umożliwić jej pojawienie się nago. Szkoda.

LeiaSkywalker

Dziwią mnie pozytywne opinie dotyczące tego filmu. Jakoś od 40 minuty naprawdę mnie męczył i gdyby nie to, że namówiłam znajomych na jego oglądania (widziałam w kinie zwiastun), w życiu nie obejrzałabym go do końca. Po tak genialnych filmach jak Slumdog, Trainspotting,28 dni później czy Płytki grób nie spodziewałam się tak schrzanionego scenariusza.
I najgorsze, że ludzie argumentują, że ktoś filmu nie zrozumiał, bo były przeskoki czasowe i mieszanie jawy ze snem. Ja wszystko elegancko zrozumiałam, ale to nie sprawia, że ten film jest jakiś odkrywczy. Od połowy był nudny jak flaki z olejem, początek był niespójny ze środkiem (film akcji zamienia się nagle w hipnozoterapię), końcówka nie pasuje do niczego (jak ze słabego filmu klasy B) i jako wisienka na torcie - James McAvoy, który okazuje się draniem bijącym kobiety. Pasuje do tej roli jak świni siodło.

ocenił(a) film na 5
Binula

A ja myślę, że po prostu mamy kiepski gust. Hahahaha:)

LeiaSkywalker

Ja tam na mój gust filmowy nie narzekam. Książki lubię czytać lekkie, ale kino lubię porządne.

Binula

slumdog z genialnoscia nie ma wiele wspolnego

DonVitoCorleone

Niewiele jak już.

Nie podałeś/aś żadnych argumentów, więc takie wypowiedzi są trochę bezsensowne na FW.

ocenił(a) film na 5
Binula

A tamta konstrukcja zdania nie była poprawna?

LeiaSkywalker

byla ale to lewactwo nie ma pojecia o popranosci. chyba ze politycznej

DonVitoCorleone

ma i to duzo

goraca_bulka

pansa?

Binula

zgadzam sie, ze film rozczarowuje, ogolnie mozna bylo go lepiej zrobic pomysl nie byl zly wykonanie słabe. srednia gra aktoraska. 3/10 to troche przesada, ja daje 6/10.

ocenił(a) film na 5
Binula

Całość w pewnym momencie wydaje się tak chaotyczna jakby montażysta ze scenarzystą zostaliw zwolnienie w połowie realizacji filmu. Bardzo lubię filmy Boyla ale ten mnie na maxa rozczarował.

Binula

Ten film jest koszmarny i niesamowicie naciągany. Nie cierpię takiego kina - silącego się na bycie czymś ambitnym i skomplikowanym a będącym w istocie pustą wydmuszką. Pochwalę tylko ucięcia i muzykę, ale to u Boyla standard.

ocenił(a) film na 1
Binula

Zgadzam sie ze wszystkim co tu napisaliscie, a w szczegolnosci z tym ze dziwi mnie tyle pozytywnych opinii na temat tego filmu na filmwebie. Nie bede sie powtarzac po innych, ale mam za to nietypowe pytanie: czy mi sie tylko wydaje czy Simon na prawde w jedenj ze scen prawie sie poplakal ze szczescia bo zobaczyl ze hipnotyzerka ogolila dla niego b...roche?

koraarok

Spróbujcie zauważyć, od jakich widzów film ten dostaje pozytywne opinie. Daleki jestem od oceniania gustu filmowego innych, lecz po pobieżnym przejrzeniu "najwyżej ocenianych" u w/w wnioski nasuwają się same. Film jest naprawdę słaby, podoba się ludziom z niewysublimowanym smakiem filmowym. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
Binula

Nie Trans a mega nuda. Podchodziłem do tego tytułu z wielkimi nadziejami na bardzo dobre kino, a okazało się że to film góra na 5/10. Początek bardzo przyzwoity ale później nuda połączona z przekombinowaniem całego scenariusza.