Wersja nr 1: Terapeutka była dziewczyną tego kolesia i on ją prześladował, aż w końcu postanowiła dla przykrywki
upozorować kradzież obrazu, żeby się do niej zapisał na terapię i pod przykrywką odnalezienia obrazu - wyszedł z
nałogu nachodzenia jej?
Wersja nr 2: Terapeutka wszystkich zahipnotyzowała i wmówiła im, że niby byli jej facetami, zrobili jej krzywdę itd. i w
ramach pokuty powinni jej ukraść obraz ?
Wersja nr 3: Tak naprawdę chodziło o ciało tej zamordowanej babki co potrąciła naszego bohatera i on ją ukrył w
bagażniku?
Wersja nr 4: Nie wiem o co chodzi, wszystko jest pokręcone haha :D
To proste wszystko zostało wytłumaczone pod koniec filmu w samochodzie denatki. On skrzywdził terapeutkę/hipnotyzerkę do której chodził się leczyć z hazardu, zamiast go wyleczyć sprawiła hipnozą, że zapomniał o niaj, a dalej został kanciarzem i hazardzistą, tak się zadłużył, że poprosił jednego mafiozę o spłatę jego długów, ów mafiozo zgodził się pod warunkiem, że nasz bohater ukradnie dla niego obraz. Film jak dla mnie świetny 8/10 Danny ponownie się spisał.
nie do konca o to chodzilo ...z tego co pamietam to terapeutka po romansie z pacjentem i w zemscie za zle traktowanie zahipnotyzowala go by ten ukradl dla niej wybrany obraz ... a reszta ,czyli : gang ,dlug,amnezja. morderstwo przypadkowej kobiety itd. to tylko przypadek ktorego ona nie przewidziala ...w trakcie rzekomych sesji majacych na celu przywrocenie pamieci glownego bohatera , caly czas dzialala swiadomie by zdobyc obraz ktory traktowala jak trofeum , w trakcie zakochala sie w mózgu gangu ale ten zbyl ja po 1 numerku ..final filmu zna kazdy kto ogladal...