Trans

Trance
2013
6,7 33 tys. ocen
6,7 10 1 33212
5,5 21 krytyków
Trans
powrót do forum filmu Trans

....misternie zapleciony. Nie wiedziałam kiedy jest jawa , kiedy hipnoza. Mieszały się ze sobą, łączyły, przenikały ....
Uwielbiam takie mroczne, pokręcone klimaty. Dla mnie wszystko było spójne. Świetna końcówka, która „węzeł” przecięła a której się nie spodziewałam.
Nie nudziłam się ani przez moment. Wręcz przeciwnie, film wciągnął mnie całkowicie.
Nie jest łatwy w odbiorze( czyt. lekki), ale jak pisałam, ja takie kino kocham.
Nie dla każdego, dla osób, które lubią „ciężkie” kino. I myśle , że jak komuś podobała się „Incepcja” spodoba się Trans
A Vincenta ubóstwiam. I w tym filmie się na nim nie zawiodłam
Dla mnie REWELACJA

ocenił(a) film na 7

Ok w takim razie pomóż prosze, bo dla mnie nie wszystko było spójne, na końcu jest przypomnienie sceny Elizabeth z Frankiem w łózku, że chciałaby mu cos powiedzieć, a on odpowiada ze wolałaby nie, o co chodzi? Pare osób sugerowąłao, że Simon i Franc to 1 i ta sama osoba, jak dla mnie to 2 różne osoby. Nie wiem też o co chodzi z wynurzeniem sie Franka w rzece i basenie? czy ona po wspólnej nocy go zahinotyzowała? bo na końcu mówi mu, żeby na siebie uważał.

użytkownik usunięty
gabi_2

„gdy piaskowy dziadek uśpi cię, kogo ujrzysz w swoim śnie”
I wydawało by się, że od tego momentu Franck jest w hipnozie. Ale ...
Elizabeth będąc u Simona, kocha się z nim ... Franck w tym czasie siedzi w samochodzie i podsłuchuje. Co mogło by sugerować, że wiedział , że do tego dojdzie i kiedy dojdzie.
Elizabeth kazę się Simonowi odpręzyć się i wydaję mi się, że od tego momentu zaczyna się „obraz” Kiedyś powiedziała Francowi, że żeby Siomn poczuł się pewnie, musiałby by ich wszystkich zabić. Wiec ich zabija w strzelaninie ( obraz sugerowany ) po czym dzwoni do Elizabeth mówi jej gdzie jest obraz i budzi się. A może nie?? Bo dalej jest kolejna scena, gdzie po raz kolejny zabija mimo, że nigdy nie strzelał.
Jadą na parking gdzie jest samochód z obrazem. Ale obrazu nie oddaje, Franck go nie zabiera. Natomiast grzecznie przywiązuje się do kierownicy ( Simon ma władzę) Elizabth mu przypomina. Wzbudza w nim poczucie winy. Mówi, że zabił niewinną kobietą ( skąd wiedziała?) itd. Oddaje obraz , zabija Francka. Franck się topi po czym się budzu we własnym basenie. To był sugerowany obraz? Był w hipnozie? Czy nie ...
Chętnie poczytam inne interpretacje...