mam pytanie, bo nie do końca zrozumiałam końcówkę filmu, Simon umarł, czy to wszystko działo
się w kolejnym transie? :)
stawiałabym na to, że umarł. pytanie czy ciąg dalszy nie był już transem Franka :)
A mnie dręczy przeświadczenie, że od momentu kiedy Franck przespał się z Elizabeth wszystko już było transem Francka. Głowa mała :)
o też dobre. to jest dobry powód, żeby film obejrzeć jeszcze raz.
zastanawiałam się nad tym, co chyba rzadko spotykane w filmach, że narrator ginie (a może nie ginie?) i pozostawia nas z akcją. teraz nie umiem sobie przypomnieć, w którym momencie kończy się narracja Simona, ale chyba nikt jej nie przejmuje. potem jakiś czas opowiada Elizabeth...
faktycznie - głowa mała
No właśnie mnie też to zastanawia, skoro już spoilerujemy, że narrator zginął. Na początku filmu świetnie nas wprowadza w akcję, a końcówka jest już w zupełnie innym stylu, moim zdaniem fatalna. Jednak nie dam rady jeszcze raz przebrnąć przez ten film, żeby sprawdzić czy to miało znaczenie, czy tylko był to brak wyobraźni i konsekwencji w działaniu reżysera. Może kiedyś.
wogole franck nazywal sie leper bo tak mowil dostawaca to mnie troche rozbawilo
Jesli chodzi o film to ladnie tam pokrecili
w pierwszej mysli w trakcie trwania filmu myslalem ze ona chce zgarnac ten obraz i wszystkich wy ujac.
Wyszlo troche inaczej choc dostala obraz i pozbyla sie Simona ktory mial cos z bania i tyle.