Trans

Trance
2013
6,7 33 tys. ocen
6,7 10 1 33213
5,5 21 krytyków
Trans
powrót do forum filmu Trans

Uwaga! o co tu chodziło? :D zaczęłam się zastanawiać nad tym filmem i dochodzę do wniosku, że nie do końca go ogarnęłam. Więc jest tak: wychodzi na to, że Elisabeth i Simon znali się wcześniej, byli jakoby parą ale on stał się za bardzo zaborczy więc ona wykorzystała swoją sesję z nim wymazała mu się z pamięci i do tego kazała mu ukraść ten obraz dla siebie. Tak? Ok.. więc on kradnie ten obraz, dostaje jednak po głowie i (traci pamięć)? ale skąd się w ogóle wziął ten Frank? jaki on miał udział w tym wszystkim? Dlaczego Simon mówi Elisabeth, że obraz miał ukraść dla Franka? skoro chyba tak nie było>?

ocenił(a) film na 6
czarna404

Oj biedna dziewczyno ;) Owszem Elizabeth kazała mu ukraść obraz, ale on przecież o tym nie wiedział, był zahipnotyzowany a wspomnienia o niej wymazane. Znał swój cel wykonywał jej polecenia, popadał w długi. Zdawał sobie sprawę, że sam nie ukradnie obrazu, bo on to nie ten typ człowieka, dlatego poszukał ludzi którzy mu w tym pomogą, I znalazł- Franka. Przecież dokładnie jej o tym opowiadał podczas rozmowy. Tu działała jego podświadomość, chciał ukraść obraz, kradł go jak myślał dla Franka. Jednak na prawdę ukradł go dla niej, To przez jej sugestię w ogóle pomyślał o kradzieży obrazu, to przez jej sugestie poszukał ludzi którzy mu pomogą. Jedyne co mnie dziwi w tym filmie, że to on był "mózgiem" tej operacji to to on przyszedł do Franka z propozycją biznesu jako wspólnik, a jego obraz został przedstawiony jako zwykłego pachołka, którego mają sprzątnąć jak wykona robotę. Mam nadzieję, że już zrozumiałaś.