PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181267
5,1 33 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Czy to jest w jakim kolwiek stopniu mozliwe ?!?!.

"W wywiadzie dla IESB.net Lorenzo di Bonaventura, producent zarówno pierwszej jak i drugiej części fabularnych Transformerów, zdradził kilka faktów dotyczących produkcji filmu o wielkich, morfujących robotach.

Produkcja filmu ruszy najprawdopodobniej drugiego czerwca 2008 roku. Ta data nie jest jednak pewna z powodu trwającego nadal w USA strajku scenarzystów. Jak na razie istnieje dość dokładny zarys fabuły, brak jednak samego scenariusza. Według słów Bonaventury Michael Bay (reżyser) ma opracowane już dużo projektów do filmu, a także sporo gotowych sekwencji scen akcji (co nie powinno dziwić, gdyż Bay przywiązuje szczególną uwagę do atrakcyjności wizualnej filmu).

Budżet Transformers 2 to aż 700 milionów dolarów. Oficjalna data premiery ustalona we wrześniu zeszłego roku, to 26 czerwca 2009 roku. Nie wiadomo jednak czy zostanie ona dotrzymana z powodu wyżej wspomnianego strajku."

Cytat pochodzi z www.trek.pl...

Shagohad

eee nie ma już strajku scenarzystów w USA chyba masz stare wiadomości ;]

ocenił(a) film na 9
dYDelf

No ja wiem... jednak w tym newsie chyba nie chodzi o strajku scenarzystow...

Shagohad

coś mi nie pasi taki budżet, 700 mln ?!?!?!?

toż to się nijak nie zwróci, jedynka zarobiła sporo, ale chyba żaden film jeszcze nie zarobił tak ogromnych pieniędzy

zresztą 3 stówy powinny w zupełności wystarczyć

ja na pewno dam im zarobić i pójdę na ten film do kina

ocenił(a) film na 7
Shagohad

nie no bez jaj.... 700 baniek - na co niby ta kasa idzie ??? rozumiem wynagrodzenia i te sprawy... to Piraci 3 mieli ponad 300 mln a tam znani aktorzy grali w TF troche mniej... ee bzdura pewnie budzet bedzie z 250-300 mln $.

użytkownik usunięty
Shagohad

Budżet 700 mln, ta jasne. Najdroższy film świata nie kosztował nawet połowy tego. Nie wiem skąd wziąłeś tę wiadomość, ale czytałem tenże wywiad i nie ma tam ani słowa o tym, że budżet nowego filmu ma 700 mln. Ktoś widocznie źle zrozumiał co czytał, bo 700 mln jest tam wspomniane, ale na pewno nie jako budżet TF2.

Shagohad

700 milionów o_O yyyy wsumie sie nie dziwie jak by za tyle film zrobili bo za 1 czesc transformer zarobili około 700 wiec to jest mozliwe tylko skad tyle kasy bedzie miał koles:PP heh .. niezłe efekty by były :D
pozdro

ocenił(a) film na 7
mistrz439

W takie cuda to ja nie wierzę

ocenił(a) film na 7
Shagohad

dobra , dobra...... 700 mln to zarobila pierwsza cześć i oto im chodziło pewnie... TF 2 mówie pewnie bedzie ok 250-300 mln $ - a zarobi "JEŚLI" im wyjdzie zarobi moze ok 800-900 mln zielonych.

ocenił(a) film na 9
Shagohad

No ja nie wiem czy to prawda czy nie... dlatego chcialem sie podzielic z wami tymi "nowinkami" :]. Nie jedźcie po mnie :P. A co najdrozszego filmu... Transformers 2 mysle ze bedzie najdrozszym :]. Nawet nowa czesc Bonda przekroczyla ponoc 200 baniek.

ocenił(a) film na 1
Shagohad

ile, chyba 700 centów, .. zaden producent nie wyłoży na taka kichę nawet dolca, ten projekt od kąd się pojawiły plotki skazany jest na klapę!!!!

mieszkoxxx

To ześ doj**ał , przecież to są wakacyjne hity, one są skazane na sukces choćby już za samo wykonanie, tak było w przypadku 1 części , napewno film zarobi sporo szmalu , a ty już lepiej nie pisz takich głupot !

Shagohad

dolar schodzi na psy to muszą nim więcej sypać ;p
za niedługo złotówka będzie więcej warta ^^

Kazioo

Wy tutaj gadacie że najdroszy film świata nie miał nawet połowy z tego
guzik!!! Władca pierścieni powrót króla miał 900 000 000 $ budżetu ofszem na transformers 2 poszło dużo ale nie 700 000 000 $ a mianowicie 200 000 000 $.

ocenił(a) film na 7
transformers567_fw

Do TRANSFORMERS576_FW
Coś poplątałeś.Budżet Władcy Pierścieni Powrót Króla to dokładnie 94 miliony dolarów,a zarobił na całym świecie łącznie
$1,119,110,941.Jako kolejna ciekawostkę powiem,że Dwie Wieże miały budżet również 94 miliony a zarobiły na całym świecie łącznie
$925,282,504.Natomiast Drużyna Pierścienia miała budżet 93 miliony a zarobiła $870,761,744.

ocenił(a) film na 7
Shagohad

Do Shaqohad - Jak czytam Twojego posta to w zasadzie wszystko się zgadza,oprócz tego budżetu.Ktoś źle coś przetłumaczył,albo źle zrozumiał.Informacje w tym poście dotyczą całkowicie filmu Transformers: zemsta upadłych.Na plan zdjęciowy faktycznie weszli w czerwcu 2008 r.Gdy Bay rozpoczynał przygotowania do drugiej części to faktycznie trwał wtedy strajk scenarzystów,ale jeszcze przed strajkiem udało się skonstruować ogólny zarys fabuły,dzięki czemu Bay mógł podczas strajku scenarzystów opracowywać sekwencje akcji jakie chciałby mieć w filmie.Budżet filmu Transformers 2 zamknął się w sumie 200 milionów dolarów.Informacja dotycząca 700 milionów dotyczy części pierwszej która właśnie tyle zarobiła na całym świecie (i na 100% o to chodziło w tym wywiadzie),oczywiście zaokrąglając w dół,bo w sumie Transformers 1 zarobił prawie 710 milionów dolarów.Jako ciekawostkę powiem,że budżet części pierwszej wyniósł 150 milionów dolarów.