PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181336
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

http://tnij.org/c4fw chodzi głównie o Jetfire'a... sami zobaczcie...

ocenił(a) film na 7
ViThElEtZ

szczerze to dokładnie nie rozumiem o co tam chodzi... mógłbyś nam przybliżyć tą informacje ?;]

RhineHorn

Ooo Jetfire jednak będzie Autobotem, w końcu rozwiewa to wszelkie spekulacje :) Poza tym ma się podobno łączyć z Optimusem w JetOptimusa :)

RhineHorn

Otóż chodzi o to, że Jetfire zagra starego, zmęczonego robota, który
stanie po stronie Autobotów i będzie się starał zakończyć tę wojnę za
wszelką cenę (czyli wg mnie pewnie zginie). Ale nalepsze jest to, że
będzie się poruszał o lasce... Tak, o lasce jak dziadek... Mój angielski
nie jest świetny ale o to głównie chodzi. Jeśli się gdzieś pomyliłem to
poprawcie mnie.

PS. Tam jest zdjęcie zabawki, która trzyma w prawej rece laske...

ViThElEtZ

W zwiastunie też widać robota trzymającego laskę, w momencie gdy przelatuje przed nim Scorponok :)

Matt_888

http://images1.wikia.nocookie.net/transformers/images/5/5d/Scorponok_rotf_teaser 2_snapshot.JPG

Matt_888

Faktycznie! Ale mało kto zwraca uwage na takie szczegóły, kiedy w
zwiastunie widać ułamki sekund z poszczególnych scen. Jakoś nie przypadł
mi ten pomysł Bay'a do gustu. No ale w 2 przecież Transformery miały być
bardziej "uczłowieczone". Tyle, że fanom chodziło raczej o osobowość...
Zatem pytam: Co dalej?! Okulary? Kapcie? Protezy?

ocenił(a) film na 2
ViThElEtZ

Jeśli tylko będzie nawalał decepticony po łbach tą lachą to w porządku. Tylko żeby mu się nie złamała

A tak na serio to zobaczymy co z tego wyjdzie. Bo niby jak to można wyjaśnić robota o lasce ? Zwalić na Roboczy artretyzm ? a może że mu się coś tam w nogach poluzowało ?

A co do protezy to może Megatron będzie zapierdzielał. Najlepiej na takiej z mechanizmem prostującym ze sprężyną.

Poczekamy przekonamy się co oni tam nowego wprowadzili.

ViThElEtZ

Kto wie czy ta laska będzie mu służyła do podtrzymywania się, może będzie nią walczył :P a tak to po prostu się będzie podpierał jak jakiś mędrzec xD

Matt_888

Nie no bez jaj... 2 miała być mroczniejsza i bardziej na poważnie a
widze, że Bay idzie w drugą strone! No ale zobaczymy... Zaskoczony
jestem troche.

ViThElEtZ

Na poważnie ? Jak Transformery będą się zachowywać na poważnie to chyba skonam na sali i będzie to pierwszy przypadek śmierci od czasu Alien Vs Predator.

W pierwszym filmie był Spectre teraz w dwójce ma być Jetfire jako SR 71, przecież to zbrodnia żeby tak nas katować do Czerwca !

ocenił(a) film na 7
Predator_Celtic

Mi osobiście pomysł się podoba. Roboty mają być jak najbardziej się tylko da uczłowieczone, mieć swoje własne uczucia itp. Jak Bay nie przesadzi z tymi pomysłami będzie gicior ;]

RhineHorn

Jasne że tak. O ile Decepticony zachowują się jak na łobuzów przystało o tyle Autoboty to takie duże dzieci - te ich przepychanki pod domem i w ogóle - oby tego nie zatracić i nie zrobić z nich Terminatorów z drugiej części - zanim Arnold zaczął się uczyć.

Trochę tej przesady się obawiam, oby tylko pan Bay nie zatracił się w rozmachu i efektach i nie zgubił po drodze fajnego klimatu.

ViThElEtZ

Poważna będzie sytuacja, Transformery już nie tak bardzo ;)
W tym miejscu można by jeszcze podrzucić parę spoilerów, ale po co psuć zabawę.

Nawiasem dodam dla tych bardziej zorientowanych w temacie, że Stan Bush nagrał nową wersję "The Touch" specjalnie dla TF:RotF. Jak to będzie coś takiego jak jego "Till All Are One" do jedynki to już się nie mogę doczekać.