W Polsce też będzie w IMAX'ach?Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tego, bo albo by musieli zdubbingować, albo dodać lektora :P
Chodzi mi o to, czy w Polsce będzie w imax'ach, i jeżeli tak, to w jaki sposób będzie przetłumaczony, bo nie wyobrażam sobie zwykłych napisów w kinie 3d
IMAX to nie tylko kino 3D, ale też poprostu kino wielkoekranowe... "Transformers ROTF" nie został nakręcony w technologii 3D, a jedynie wykorzystano kamery IMAX co zwiększyło rozdzielczość obrazu...
"wykorzystywany przede wszystkim w kinach trójwymiarowych IMAX 3D."
http://kinoimax.pl/index.php?module=misc&action=info&id=13
poczytajcie
Poza tym , "Krwawe walentynki 3D" też nie zostały nakręcone w 3D, kręcili je na Red One.
Nie ma co liczyć w Polsce na IMAX bo u nas w tych kinach puszczają tylko przyrodnicze filmy w 3D... po prostu żal
Heh widac, ze nie byles w Imaxie. To czy jest film w 3D nie ma zadneogo znaczenia. Napisy sa przeciez nakladane na film i sa normalnie wyswietlane. Nie sa to zadne moje wywody, bo bylem w Imax m.in. na Superman Powrot i tam normalnie byly napisy - zarowno w scenach zwyklych jak i tych w 3D (3D bylo tylko 15min).
Ciekawostka - napisy na takim ekranie wygladaja tak jakbys wlaczyl film na kompie i ustawil zamiast czcionki 20, czcionke 10 ;) Wyswietlaja sie tylko na srodku ekranu i smiesznie to wyglada, bo jestesmy przyzwyczajeni, ze sa w normalnym kinie na cala szerokosc.
Niestety ORANGE IMAX nie bedzie mialo w swoim repertuarze Transformers ... , informacja potwierdzona i sprawdzona.
Ku..a! Chciałem iść pierwszy raz w życiu do Imaxa. Przecie nie pójdę na filmy przyrodnicze. Pomyślałem, że Transformers bedzie dobre, a Wy mi mówicie, że NIE BĘDZIE w Polsce w Imax? To o pomstę do nieba woła!!! Kurde, jak chciałem iść na TDK to puszczali tylko w Warszawie, a jak doszło do najbliższego ode mnie Poznania to TDK zdążyłem obejrzeć 18 razy. Jestem załamany;(
sie smiejesz ale to jest prblem... chcialem isc na Star Trek XI w Poznaniu do kina z cyfrowym projektorem, to sie okazało że w oub multikinach na salach z takim sprzętem puszczają jakieś badziewia a taki film który aż sie prosi o cyfrowy obraz nie.. wiec cos jest nie tak z decyzjami ludzi którzy za to odpowiadają.. za to i za brak Transformersów w IMAX i pewnie tez za to ze Avatara też tam nie uświadcze.. ale na Avatar pojade do Berlina jak będzie trzeba!
Tu cię zaskoczę bo Avatar będzie w Polsce w IMAX Pani podała mi cały spis do końca roku co będą puszczać i o dziwo jest tam Avatar :)
mógłbyś podać więcej informacji? w których iMaxach i jak długo będą grali? Czy bedzei tak że jedna kopia na cały kraj czy więcej? Z góry dzięki :)
Hmmmm... tyle mi odpisała pani "generalnie są to zwykle krótkometrażowe filmy przyrodnicze i popularno naukowe. Zdarzają sie kreskówki jak obecnie np. Potwory kontra Obcy 3D. We wrześniu będzie film Mumie 3D , w listopadzie będzie film Kolędy 3D a w grudniu Avatar 3D" Nie wiem gdzie dokładnie będą grali. Ale można zadzwonić w listopadzie i się zapytać. A co Do Transów 2 to jest możliwość że w niedalekiej przyszłości zagrają ich w Polskich IMAX-ach wszystko zależy jak film się sprzeda :) Generalnie Pani Dorota napisze mi wiadomość jak by miało coś się zmienić... Czy Tak CZy Siak i Tak Pójdę do Kina zwykłego. A Jeśli kiedyś by mieli zagrać na wielkim ekranie to wybiorę się z czystej ciekawości.
dzieki za info :) mam nadzieje ze "Avatar 3D" znaczy to samo co "James Cameron's Avatar" bo w Polsce to wszystko jest możliwe ;)
aha szukałem na stonie IMAX jakiegos adresu mailowego ale sie nie doszukalem.. gdybys mógł podać maila do tej przemiłej Pani to też byłoby super :D