PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181336
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Ostatnio nie zaglądałem tutaj , więc może już ktoś to opisywał i dlatego nie wiem . Poza tym obejrze to w kinie albo na kini domowej . CIekawi mnie to jak się wyplączą scenarzyści z tego pomysłu . W końcu Megatronik dostał porcie pełnej mocy z "wszechiskry" żaden transik nie ma prawa istniec po tym .Megatronik fizycznie przetrwał ale nie powinien nigdy odżyć , bo jak ? . A bez niego Autoboty spokojnie zaprowadziły by porządek . Sam F22 nie dał by rady zebrać sił i srodków zeby sie mścić .No chyba że sie myle .

no ale musieli "wskrzesić" megatronika bo o czym innym mieli by kręcić? Jak obejrzymy to przekonamy się jak to wszystko wyszło

Nie wiem czy zauważyłeś ale w ROTF Megatron dostał zupełnie nowe ciało... może w tym tkwi twój problem? :D

użytkownik usunięty
kurzi5

Niezauważyłem . Pytałem bo trochę logiki i realu jest wskazane w tego typu produkcjach . Jak walka Scorpionixa z oddziałem Marines z bazy Echo ( świetnie pokazane wsparcie z powietrza , prawdziwy sprzęt i taktyka US ARMY ) . A-10 nie mogły go namierzyć rakietami samonaprawadzajacymi bo je zakłócał , więc waliły niekierowanymi , Jak Marines podświetlali laserem cel(scorpionixa) to od razu wykrywał zagrożenie i przeciwdziałał , ale rakietki wtedy zdążyły dojść (po odbitym promieniu lasera ). No jak to nie pomogło , to zestaw przeciwpartyzancki : armatohaubica zainstalowana w Herculesie .

ocenił(a) film na 7

Z tego co kojarzę z części pierwszej to "opuszczono" resztki Megatrona na dno oceanu, gdzie żaden człowiek się nie dostanie,natomiast w zwiastunie niestety nie pamiętam którym widać, że jednak roboty się tam dostały i wydobyły resztki ... P.S. Tak Mi się wydaje ...

ocenił(a) film na 7
bojalekt

http://www.filmweb.pl/Trailer?trailer.id=26240

Ten w najniższej jakości zwiastun ( 1 min 16 sek i dalej ...)

To chyba będzie to ...

bojalekt

kiedy wy się nauczycie... wystarczy wejść na wikipedię i poczytać o universum transformersów (a jest tego trochę, komiksy, seriale animowane, oryginalne mangi i hamerykańskie remake`i, generacje, frakcje i kolorowe jarmarki) wy myślicie, że to wszystko to filmowcy wymyślili i że pierwsza część się okazała sukcesem to muszę wskrzesić głównego wroga... szukajcie a znajdziecie kto, jak i po co wskrzesił megatrona

lukasas_2

taa to skoro jesteś taki oczytany to się z nami tym podziel

NightGirl

może ci jeszcze tosta zrobić? wszyscy na łatwiznę a internet pod ręką... nie jestem okultystą transformersów, generalnie wskrzeszenie megatrona to żadna nowość (do tego dochodzi cała sprawa z galvatronem), w zależności od generacji, universum, frakcji czy to komiks od marvela czy mangi z kraju kwitnącej wiśni, różne historie różnie przedstawiane to nie jest harry potter który ma jedną autorkę i jest tylko jeden oryginalny sposób na przedstawienie faktów

lukasas_2

nie no braaaaaaaaaawo tak to napisałeś że niewiele co zrozumiałam. A jeśli chodzi o tego tosta to chętnie ;P

NightGirl

P.S. jeśli chodzi o kinówki Bay`a to starscream wraca na cybertron po inne decepticony z constructiconami wyławiają szczątki megatrona z głębin i wskrzeszają go mixując szczątki pozostałych deceptikonów z pierwszej części i w ten sposób dostajemy przemeblowanego megatrona potężniejszego dzięki mocy allsparka który go wcześniej zabił, ot cała historyja

użytkownik usunięty
lukasas_2

Można wejść , ale mi chodziło o Universum z pierwszego filmu pełnometrażowego , nie biorę pod uwage seriali , gier i opowiadań bo tam sie niektóre wątki wzajemnie wykluczają, np. w jednym serialu starscrea jest tchórzem a w innym bohaterem . Pytałem wyłącznie o film pełnometrażowy . Nie wiem na których atkach opierali się scenarzyści . A świat i historie o Transformersach są dość ogromne .

patrz wyżej, tam masz odpowiedź ;)

<muszę coś napisać bo mi wywala błąd, że za krótki post>

ocenił(a) film na 7
lukasas_2

Tak sobie patrzę i obserwuję temat jednocześnie patrząc na wątek;
"lukasas 2" zaatakowany został za rozsądne i rzeczowe treści; Choć sam nie znam legendy transformers to przytoczyłem fragment trailera bo tam "pewne kwestie" znając debilnych amerykanów (w trailerze prawie połowa filmu prawdopodobnie jest)są; Nie mam pojęcia kto pisze takie negatywne komenty na temat fabuły filmu, skoro wiadomo od samego początku iż będzie to bajka z bajerami ... Dobre efekty szybka akcja ... Szybki zysk i zapomniany filmik. P.S. Dla Koneserów efektów specjalnych i miłośników TransFormers gratka nie lada; na pewno nikt nie będzie pytał skąd się pojawił ponownie Megatron :):)

ocenił(a) film na 7
bojalekt

Tak sobie patrzę i obserwuję temat jednocześnie patrząc na wątek;
"lukasas 2" zaatakowany został za rozsądne i rzeczowe treści; Choć sam nie znam legendy transformers to przytoczyłem fragment trailera bo tam "pewne kwestie" znając debilnych amerykanów (w trailerze prawie połowa filmu prawdopodobnie jest)są; Nie mam pojęcia kto pisze takie negatywne komenty na temat fabuły filmu, skoro wiadomo od samego początku iż będzie to bajka z bajerami ... Dobre efekty szybka akcja ... Szybki zysk i zapomniany filmik. P.S. Dla Koneserów efektów specjalnych i miłośników TransFormers gratka nie lada; na pewno nikt nie będzie pytał skąd się pojawił ponownie Megatron :):)

ocenił(a) film na 7

Na koncu pierwszej częsci widac ze Optimus wyciaga małą czesc wszechiskry z megatrona... moze nie umarł ponieważ nie dostał całej dawki??:D

ocenił(a) film na 3
kube

Jest to bardzo prawdopodobne,że nie umarł bo nie dostał całej dawki,ale wątpie.Optimus wspominał w pierwszej części,że jest to energia która może transy niszczyć i je ożywiać.Megatrona tym zniszczyli,ale nie do końca.Z resztą constructiony na dnie oceanu wskrzeszają Megsa nie byle jak.Bodajże Mixmaster ma jakąś moc w stylu wszechiskry i dlatego jest w stanie go ożywić.Daje mu nową moc i nowe ciało.W końcu Starscream wiedział co robi lecąc na cybetron po posiłki.Musiał być jakoś przygotowany na taką ewentualnośc :) Chociaż mógłby go nie obchodzić los Megsa.Dobrze znany plany Stascreama hehe :D Wracając do Megsa to tak czy siak musieli go ożywić,bo bez wątpienia jest najważniejszym elementem w całym filmie.Super czarny charakter,chociaż The Fallen może być jeszcze gorszy :p

Ajinur

sory że poza tematem, ale czy ktoś wie co zrobić jak się przestawi klawiatura i zamiast jednego znaku pisza sie dwa?? Pomóżcie bo jestem w kropce . Moje gg 7762889

ocenił(a) film na 8
NightGirl

Ej właśnie mam pytanie dla tych co znają się trochę na transformersach, Fallen był wolnym strzelcem czy był po stronie decepticonów ?

użytkownik usunięty
grygu

Dzięki za odpowiedż w kwesti Megatrona . O Fallenie to nie słyszałem . A co do klawiatury to pierwsze słyszę o takich cudach (panel sterowania-klawiatura-ustawienia , ale jest sporo opcji w zależności od typu klavisza. Choć moja (Reclusa) przez pół roku nie potrafiła wystukać litery ć . Może ktoś ma pomyśł na klawiaturke .

już nie trzeba jakoś "cudownie" się sama naprawiła xDD nie wiem jak to się stało ale najważniejsze że działa ;]

użytkownik usunięty

Cały film jest jednym wielkim kiczem i największym g....m (Litery dostawcie sobie sami) oprócz Eragona i kilku filmów jakie widziałem. Już po zapowiedzi widać, że szykuje się następna kiczowata część jak jedynka.
Buuuuu!!!!-dla reżysera, aktorów i całego pomysłu. Megatron - śmiech na sali.Ha ha ha!!!

ocenił(a) film na 8

a pewnie już masz zarezerwowany bilet:D

grygu

i to na samym środku :D hehe.........</br>

użytkownik usunięty
redbull2016

do tego Popcorn , cola i plakat Megan Fox pod pachą , no chyba że Shia Lebouff .

no trzeba być tolerancyjnym ;D
................................

Ogarnij się , jeżeli nie lubisz filmów tego typu to po co włazisz w ten temat? nie masz co zrobić z rekami ? jakieś zaburzenia psychiczne? chlaśnij se klawiaturą kilka razy przez łeb może wtedy się zastanowisz zanim coś napiszesz.

użytkownik usunięty
zatorak

Facet ma po prostu wache zamiast mózgu... Zupełnie jak Bumblebee zamiast moczu... A moim zdaniem Megatron nie jest wcale taki niezbędny, są przecierz silniejsi od niego np. Devastator. A w trójce 2 raz go nie ożywią przecie..

ocenił(a) film na 7

zgadzam sie z tobą a starscream i inni to dzieci którzy wala pałki przy zdjeciach aktorek itp:) poza tym uważa sie za dorosłego człowieka a jaką on to prowadzi rozmowe... bueheheheh

użytkownik usunięty
cola_1988

Właśnie pokazujesz "klasę..."

ocenił(a) film na 7

idź ogladać bajki

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
cola_1988

Co tu komentować??? Poniżej jakiegokolwiek poziomu...

ocenił(a) film na 7

poziom to macie wy:) zastanawiajac sie jakim cudem odżył megatron w filmie sf....:D jesteście wprost zajebiści:)

ocenił(a) film na 2
cola_1988

Bo to jest ich życie. Pasjonują się tym i chwała im za to!!! Oby więcej takich istnień wydawała na świat Polska!!! Ludzie z pasją! Aż sam się zastanawiam jakim cudem on odżył...