Ostatnio nie zaglądałem tutaj , więc może już ktoś to opisywał i dlatego nie wiem . Poza tym obejrze to w kinie albo na kini domowej . CIekawi mnie to jak się wyplączą scenarzyści z tego pomysłu . W końcu Megatronik dostał porcie pełnej mocy z "wszechiskry" żaden transik nie ma prawa istniec po tym .Megatronik fizycznie przetrwał ale nie powinien nigdy odżyć , bo jak ? . A bez niego Autoboty spokojnie zaprowadziły by porządek . Sam F22 nie dał by rady zebrać sił i srodków zeby sie mścić .No chyba że sie myle .
no ale musieli "wskrzesić" megatronika bo o czym innym mieli by kręcić? Jak obejrzymy to przekonamy się jak to wszystko wyszło
Nie wiem czy zauważyłeś ale w ROTF Megatron dostał zupełnie nowe ciało... może w tym tkwi twój problem? :D
Niezauważyłem . Pytałem bo trochę logiki i realu jest wskazane w tego typu produkcjach . Jak walka Scorpionixa z oddziałem Marines z bazy Echo ( świetnie pokazane wsparcie z powietrza , prawdziwy sprzęt i taktyka US ARMY ) . A-10 nie mogły go namierzyć rakietami samonaprawadzajacymi bo je zakłócał , więc waliły niekierowanymi , Jak Marines podświetlali laserem cel(scorpionixa) to od razu wykrywał zagrożenie i przeciwdziałał , ale rakietki wtedy zdążyły dojść (po odbitym promieniu lasera ). No jak to nie pomogło , to zestaw przeciwpartyzancki : armatohaubica zainstalowana w Herculesie .
Z tego co kojarzę z części pierwszej to "opuszczono" resztki Megatrona na dno oceanu, gdzie żaden człowiek się nie dostanie,natomiast w zwiastunie niestety nie pamiętam którym widać, że jednak roboty się tam dostały i wydobyły resztki ... P.S. Tak Mi się wydaje ...
http://www.filmweb.pl/Trailer?trailer.id=26240
Ten w najniższej jakości zwiastun ( 1 min 16 sek i dalej ...)
To chyba będzie to ...
kiedy wy się nauczycie... wystarczy wejść na wikipedię i poczytać o universum transformersów (a jest tego trochę, komiksy, seriale animowane, oryginalne mangi i hamerykańskie remake`i, generacje, frakcje i kolorowe jarmarki) wy myślicie, że to wszystko to filmowcy wymyślili i że pierwsza część się okazała sukcesem to muszę wskrzesić głównego wroga... szukajcie a znajdziecie kto, jak i po co wskrzesił megatrona
może ci jeszcze tosta zrobić? wszyscy na łatwiznę a internet pod ręką... nie jestem okultystą transformersów, generalnie wskrzeszenie megatrona to żadna nowość (do tego dochodzi cała sprawa z galvatronem), w zależności od generacji, universum, frakcji czy to komiks od marvela czy mangi z kraju kwitnącej wiśni, różne historie różnie przedstawiane to nie jest harry potter który ma jedną autorkę i jest tylko jeden oryginalny sposób na przedstawienie faktów
nie no braaaaaaaaaawo tak to napisałeś że niewiele co zrozumiałam. A jeśli chodzi o tego tosta to chętnie ;P
P.S. jeśli chodzi o kinówki Bay`a to starscream wraca na cybertron po inne decepticony z constructiconami wyławiają szczątki megatrona z głębin i wskrzeszają go mixując szczątki pozostałych deceptikonów z pierwszej części i w ten sposób dostajemy przemeblowanego megatrona potężniejszego dzięki mocy allsparka który go wcześniej zabił, ot cała historyja
Można wejść , ale mi chodziło o Universum z pierwszego filmu pełnometrażowego , nie biorę pod uwage seriali , gier i opowiadań bo tam sie niektóre wątki wzajemnie wykluczają, np. w jednym serialu starscrea jest tchórzem a w innym bohaterem . Pytałem wyłącznie o film pełnometrażowy . Nie wiem na których atkach opierali się scenarzyści . A świat i historie o Transformersach są dość ogromne .
Tak sobie patrzę i obserwuję temat jednocześnie patrząc na wątek;
"lukasas 2" zaatakowany został za rozsądne i rzeczowe treści; Choć sam nie znam legendy transformers to przytoczyłem fragment trailera bo tam "pewne kwestie" znając debilnych amerykanów (w trailerze prawie połowa filmu prawdopodobnie jest)są; Nie mam pojęcia kto pisze takie negatywne komenty na temat fabuły filmu, skoro wiadomo od samego początku iż będzie to bajka z bajerami ... Dobre efekty szybka akcja ... Szybki zysk i zapomniany filmik. P.S. Dla Koneserów efektów specjalnych i miłośników TransFormers gratka nie lada; na pewno nikt nie będzie pytał skąd się pojawił ponownie Megatron :):)
Tak sobie patrzę i obserwuję temat jednocześnie patrząc na wątek;
"lukasas 2" zaatakowany został za rozsądne i rzeczowe treści; Choć sam nie znam legendy transformers to przytoczyłem fragment trailera bo tam "pewne kwestie" znając debilnych amerykanów (w trailerze prawie połowa filmu prawdopodobnie jest)są; Nie mam pojęcia kto pisze takie negatywne komenty na temat fabuły filmu, skoro wiadomo od samego początku iż będzie to bajka z bajerami ... Dobre efekty szybka akcja ... Szybki zysk i zapomniany filmik. P.S. Dla Koneserów efektów specjalnych i miłośników TransFormers gratka nie lada; na pewno nikt nie będzie pytał skąd się pojawił ponownie Megatron :):)
Na koncu pierwszej częsci widac ze Optimus wyciaga małą czesc wszechiskry z megatrona... moze nie umarł ponieważ nie dostał całej dawki??:D
Jest to bardzo prawdopodobne,że nie umarł bo nie dostał całej dawki,ale wątpie.Optimus wspominał w pierwszej części,że jest to energia która może transy niszczyć i je ożywiać.Megatrona tym zniszczyli,ale nie do końca.Z resztą constructiony na dnie oceanu wskrzeszają Megsa nie byle jak.Bodajże Mixmaster ma jakąś moc w stylu wszechiskry i dlatego jest w stanie go ożywić.Daje mu nową moc i nowe ciało.W końcu Starscream wiedział co robi lecąc na cybetron po posiłki.Musiał być jakoś przygotowany na taką ewentualnośc :) Chociaż mógłby go nie obchodzić los Megsa.Dobrze znany plany Stascreama hehe :D Wracając do Megsa to tak czy siak musieli go ożywić,bo bez wątpienia jest najważniejszym elementem w całym filmie.Super czarny charakter,chociaż The Fallen może być jeszcze gorszy :p
sory że poza tematem, ale czy ktoś wie co zrobić jak się przestawi klawiatura i zamiast jednego znaku pisza sie dwa?? Pomóżcie bo jestem w kropce . Moje gg 7762889
Ej właśnie mam pytanie dla tych co znają się trochę na transformersach, Fallen był wolnym strzelcem czy był po stronie decepticonów ?
Dzięki za odpowiedż w kwesti Megatrona . O Fallenie to nie słyszałem . A co do klawiatury to pierwsze słyszę o takich cudach (panel sterowania-klawiatura-ustawienia , ale jest sporo opcji w zależności od typu klavisza. Choć moja (Reclusa) przez pół roku nie potrafiła wystukać litery ć . Może ktoś ma pomyśł na klawiaturke .
już nie trzeba jakoś "cudownie" się sama naprawiła xDD nie wiem jak to się stało ale najważniejsze że działa ;]
Cały film jest jednym wielkim kiczem i największym g....m (Litery dostawcie sobie sami) oprócz Eragona i kilku filmów jakie widziałem. Już po zapowiedzi widać, że szykuje się następna kiczowata część jak jedynka.
Buuuuu!!!!-dla reżysera, aktorów i całego pomysłu. Megatron - śmiech na sali.Ha ha ha!!!
do tego Popcorn , cola i plakat Megan Fox pod pachą , no chyba że Shia Lebouff .
Ogarnij się , jeżeli nie lubisz filmów tego typu to po co włazisz w ten temat? nie masz co zrobić z rekami ? jakieś zaburzenia psychiczne? chlaśnij se klawiaturą kilka razy przez łeb może wtedy się zastanowisz zanim coś napiszesz.
Facet ma po prostu wache zamiast mózgu... Zupełnie jak Bumblebee zamiast moczu... A moim zdaniem Megatron nie jest wcale taki niezbędny, są przecierz silniejsi od niego np. Devastator. A w trójce 2 raz go nie ożywią przecie..
zgadzam sie z tobą a starscream i inni to dzieci którzy wala pałki przy zdjeciach aktorek itp:) poza tym uważa sie za dorosłego człowieka a jaką on to prowadzi rozmowe... bueheheheh
poziom to macie wy:) zastanawiajac sie jakim cudem odżył megatron w filmie sf....:D jesteście wprost zajebiści:)