Od razu mowie, ze nie wiem czy we wszystkich kinach, ale Helios/Kinoplex Bielsko-BIala zaprasza na cyfrowa :). Bedzie sie dzialo :D
będzie też w 2D więc tak penie będzie wyświetlany w większości kin...
ale jest światełko w tunelu dla Avatara:
http://www.filmweb.pl/topic/1151186/IMAX+tym+razem+nie+zawiedzie.html
Avatar będzie w 3D we wszystkich polskich kinach, które mają projektory cyfrowe, a takich jest bardzo dużo(Niemcy czy Francja mogą nam ponoć pozazdrościć)! Już Cameron o to zadba :P
Jemu cholernie zależy na jak największej dystrybucji w 3D.
Oczywiście w 2D też będzie. Wszędzie gdzie można oglądać teraz Potwory kontra Obcy 3D tam też się zobaczy Avatara w 3D.
Mnie tam IMAXy nie obchodzą... tym bardziej, że w IMAXie nie da się oglądać długich filmów w 3D, a Avatar ma być długi.
hmmm też obiło mi sie o uszy ze w IMAX ma być skrócony Avatar.. ale nie chce mi sie w to wierzyć :O muszą jakoś rozwiązać ten problem bo wątpie żeby Camweron pozwolił na poćwiartowanie filmu ;) a jeśli nawet tak będzie to pójde z czystej ciekawości i do IMAC i na zwykłą cyfrówkę, porównać obie wersje..
co ty za głupoty gadasz, sam pracuje w novym kinie w siedlcach i mamy same premiery , 24 mamy premiere transformersow, do tego mamy 4 sale z czego 2 moze wyswietlac obraz cyfrowo, docelowo chca aby wszystkie 4 byly cyfrowe, bar, klimatyzacja w budynu i na salach, dolby 7.1 , jest bardzo dobrze i nam wsytarczy
W Łodzi lipa! Tyle kin, wszystkie większe sieci a niestety po napisaniu
maila do kin:
silver-screen (multikino),
cinema-city,
bałtyk (helios),
dostałem odpowiedź, że w żadnym z tych kin nie będzie projekcji w wersji
cyfrowej.
Pozostaje poczekać na wersje HD za jakies 1,5 roku ;]
nie jestem za mocno w temacie ale czy naprawde aż tak wielką różnice robi wersja cyfrowa? pytam bo nie wiem
zresztą nie ważne... jakość to jakość, po za tym Divx to nie tylko kodek no nie ? a tak w ogóle to dałem tylko przykład bo równie dobrze mogło być VHS i DVD :P
ale do tematu - jak jest z tą cyfrową kopią? Jest w Multikinach? Cinema-City? Czy nie ma jej wcale?
Ja ide do Multikina w Starym Browarze - Poznań bo są tam projektory cyfrowe , jeszcze nie widziałem tam słabej jakośći w żadnym filmie ... a co do prawdziwej jakości obrazu to czekam na Blu-ray :D 1080p to jest dopiero jakość no i TV 46" FullHD :D
Pewnie mają 1 projektor cyfrowy jak reszta kin (2 to byłby ewenement). Obejrzysz takiego samego analoga jak reszta Polski.
A czy w wrocławskim Cinema City Korona, nowi transformersi będą puszczani w jakości cyfrowej?
Z tego co mi wiadomo, to nigdzie nie bedzie cyfrowej niestety :(. Chyba ze pojedyncze, najlepsze kina dostana/ Masakra, wiem :(
TRA-GE-DIA !!! Jesli tak bedzie jak mówicie to jest tak jak ktos tu juz gdzies napisal: Polska to drugi Bantustan.. czemu nikt za to nie beknie? Przeciez jest konkurencja, wolny rynek... nikt nie pomysli jak przyciagnac widzow do swoich kin ? :O
UWAGA.. dostałem maila z jednego z multikin, konkretnie Multikino51 w Poznaniu, o treści: "
Film będzie zarówno w wersji cyfrowej jak i normalnej.
Wersja cyfrowa będzie o godzinie 12:00, 15:00, 18:00, 21:00"
więc może jednak nie wszystko stracone :D:D:D:D:D
Warszawa - Mutikino Złote Tarasy
też inforamcja o dwóch wersjach (więc pewnie Silver Screen warszawski też będzie miał)
A w elbląskim Multikinie nie będzie kopii cyfrowej. Właśnie dostałem maila zwrotnego że tylko analogowa... Szkoda, bo idę na ten film głównie zadowolić oczy efektami, a taka cyfrowa kopia pewnie by mi w tym pomogła :P
"Warszawa - Mutikino Złote Tarasy
też inforamcja o dwóch wersjach (więc pewnie Silver Screen warszawski też będzie miał) "
Ja na stronce Multikina widzę, 2 wersje ale to z tego powodu, że sense będą się pokrywały ale wzmianki o kopii cyfrowej ani widu ani słychu :-/
Z tego co ja widzę, to ci pracownicy kin niejednokrotnie sami nie wiedzą, co puszczają...
Jak nie widzicie znaczka "wersja cyfrowa", to wątpliwym jest by im się zapomniało o takim rarytasie i o tym nie napisali.
Jak mieć pewność na 100%, że wersji cyfrowej w danym kinie nie ma?
Wystarczy sprawdzić numer sali, w której puszczane są "Potwory kontra Obcy 3D" ( 3D !!! )(kina mają zazwyczaj po jednym projektorze cyfrowym). Jeśli Transformers nie leci w dokładnie TEJ SAMEJ sali, to znaczy, że jest to wersja analogowa.
W drugą stronę juś to tak chyba nie działa:
Jeśli jest to ta sama sala, to jest iskierka nadziei, że to będzie cyfrówka, chociaż jak sie okazało, sytuacja taka jest w Kinoplex Bielsko-Biała, a mimo tego nie jest to cyfrówka 0_o
jak się rezerwuje bilety w kinoplexie w bb to niektóre seanse są w sali numer 1 czyli jest jeszcze nadzieja :)
włąśnie na to samo wpadłem, sprawdziłem to w multikinoe 51 w poznaniu i sale sie nie zgdzają, znaczka o cyfrówce też brakuje... juz napisałem maila z pytaniem jak w końcu jest, zobaczymy jakia odpowiedz
Dokladnie - U nas poleci na 1 sali, chociaz cyfrowa to nie jest.
Mozesz mi kazioo wiezyc badz nie, ale ani razu nie podalem falszywego info... Kiedy zakladalem ten temat, bylismy pewni w 100%, ze dostaniemy 1 kopie cyfrowa i 2 analogowe - przez pierwszy tydzien wyswietlania film mial leciec na 3 SALACH !!!. W chwili gdy poinformowalem o tym, ze szlak trafil cyfrowa, to tak sie niestety stalo :(:(.
Hey hey, ludzie ale nie lamcie sie !! :). Wszyscy ktorzy porezerwowali bilety na jak najwczesniejsze seanse, to i tak roznica wielka by nie byla miedzy cyfrowa i analogowa, bowiem kopie beda nowiutkie i niesmigane. Kopie analogowe maja to do siebie, ze sypia sie z czasem - po 2-3tyg sciezka dzwiekowa juz nie ta co na poczatku, na obrazie pojawiaja sie lekkie szumy itd. Gdy kopia jest nowa - wszystko jest cacy.
Nie mniej UIP mnie cholernie drazni swoim zachowaniem :(:(. Cyfrowa, to jednak cyfrowa...
Ale nie rozumiesz, ze to nie jest wina kin ????. Nie my dysponujemy kopiami, nie my je rodzielamy. My tylko dostajemy je od dystrybutorow. I sprawa wyglada dokladnie tak jak napisales: jednego dnia nam pisza, ze dostaniemy cyfrowa, by kilka dni pozniej nas poinformowac, ze bedzie lipa :(
Swego czasu Cinema-City wdarlo sie w potyczki z UIP, to nie dostali Star Treka - cala siec. Kazdy widzial jak to sie skonczylo ... Niestety UIP to zbyt potezny dystrybutor, i nijak jest im ograniczyc ta role :]
hmmm a może trzeba w takim razie isc o szczebel wyżej i zapukać do drzwi szefostwa w USA? Bo w Polsce to możliwe, że mogli sie obrazic i nie dać filmu "za kare" bo kino miało jakieś obiekcje... Ale myśle że może panowie zza oceanu troche poważniej traktują swój biznes i zamiast sie obrażać że kino "podskakuje" to dostrzegą problem i postarają się go roziwązać.. nie wiem, tak tylko myśle jak by tu zabrać się do sprawy...
Ciekawe czy wogole zagladaja na tego typu watki :/. Ja bym im podeslal z ciekawosci linka do tego tematu - ciekawe jak by sie ustosunkowali :]
sam chciałem napisać do tego UIP ale nigdzie nie znalazlem maila do polskeigo oddzialu.. a do stanów pisać nie będze bo kim ja jestem :D to już kina mogą sie za to zabrać ;)
Multikino Warszawa - Ursynów -> niestety "nic nie wskazuje na to, że będą pokazy cyfrowe tego filmu" taką odpowiedź dostałem :/
ale jest nauczka na przyszłość - nigdy nie mówć "na 100%" jeśli nie ma się jeszcze w ręku cyfrówki...
w NoveKino Praha w Warszawie będzie wyświetlana wersja cyfrowa.
http://www.novekino.pl/kina/praha/index.php?akt=25
tak się składa, że akurat będę w Warszawie i z chęcią zobaczyłbym ten film w wersji cyfrowej, tylko mam wątpliwości co do samego kina, bo to jest ta sama sieć co u mnie w mieście i przynajmniej u mnie to jest bida z nędzą... :P Ma ktoś jakieś informacje na temat tego kina??
kino jak kino, jeżeli oferuje jakość cyfrową to powinno być ok. Moim zdaniem jeżeli inne kina (lepsze) będą wyświetlać film w wersji "normalnej" to nie wiem czy w "twoim" kinie się czasem nie pomylili :)
to ze kino nazywa sie "cyfrowe" nie znaczy ze dostalo cyfrową kopie... nie wiem jak to możliwe żeby to kino jako jedyne w Polsce było w posiadaniu kopii cyfrowej podczas gdy dystrybutor nie przewidział w polsce ani jednej kopii :/ skąd masz taka informacje?
lol, wczoraj jak patrzyłem wielkimi literami przy opisie transofrmers było napisane, że film W WERSJI CYFROWEJ!!! a dzisiaj patrzę i już takiej informacji nie ma...... czyżby chamski chwyt marketingowy??
Oto jak ma się sytuacja w Łodzi odnośnie projekcji cyfrowej. Napisalem do
cinema-city, silver-screen i bałtyku i niestety nigdzie nie będzie
puszczanej wersji cyfrowej Transformers 2
Imax także nie przewiduje seansu.