Kiedyś dawno temu czytałem komiksy z serii Transformers, i był jeden taki zeszyt gdzie Megatron walczył z innym deceptikonem koleś podobnie jak Megatron zmieniał sie w wielke działo tyle że był fioletowy (z tego co pamiętam) za cholerę nie mogę sobie przypomniec jak się ob nazywał, wie ktoś ?
Postacią tą był Galvatron
Tyle tylko, ze Galvatron i Megatron to ta sama postać.
Megatron po przegranej walce z Optimusem został zmieniony w Galvatrona (zrobił to ten wielki robot, który pożerał planety - Głos podkładał mu Orson Welles)
Dlatego też nie sądzę aby te postacie mogły ze sobą walczyć, ale z drugiej strony ja swoją wiedzę opieram na filmie z 1984 roku i nie wiem jak mogło być w komiksie.
pozdrawiam
Nie nie napewno były to dwa Deceptikony Megatron przegrał, pamietał jak był jeden taki rysunek gdzie ten drugi transformers wyciąga pokonanego Megatrona z wielkiej dziury, komiks gdzieś z połowy lat 90tych.
P.s moze ten topic trochę nie na temat filmu ale od kiedy pojawiły się pierwsze zwiastuny Transformers 2 jakoś mi is wzieło na wspomnienia z dziecinstwa :-)
Tez mam pare starych komiksow transformers i wydaje mi sie ze chodzi ci o deceptikona SHOCKWAVE'a!!! Bo mam gdzies ten komiks gdzie walczy on z megatronem! W serialu jak i w filmie nie rywalizowal on z megatronem! tylko wlasnie w komiksie walczyl z nim o wladze wsrod deceptikonow! masz tu jeszcze link ze zdjeciem! http://en.wikipedia.org/wiki/Shockwave_(Transformers)