PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181405
5,1 38 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Jedynka była na żenującym poziomie,ale za to dwójka.......?Jeszcze bardziej z du... za przeproszeniem wzięta fabuła(iskra która wcześniej niszczyła teraz ożywia),ba nawet jest kobieta robot która najpierw uwodzi,pózniej jęzorem ściga(skąd my to znamy Terminator 3??)a do tego wszystko podlane debilnym humorem sytuacyjnym(pieski figo-fago,klepanie ojczulka po dupsku matki,matka naćpana ciastkami z marihuaną i zachowująca się jak wariatka )można wymieniać bez końca.No i nie zabrakło oczywiście Megan XXX z nadymanymi ustami,która "wygina ciało śmiało i dla niej to jeszcze mało". Tak,obejrzałem wreszcie drugą część dopiero teraz,bo już zatarło się w mojej psychice złe wspomnienie po pierwszej części,złe wspomnienie to mało powiedziane to była wręcz trauma!
Zaryzykowałem a może nuż pana Baya oświeciło,ale gdzież by,daremne moje prośby i modły...Liczyłem na troszeczkę więcej,ponieważ miałem ochotę obejrzeć 3 część w kinie w 3D,no ale jak Bay "kochany"obniżył poprzeczkę to ja mu podziękuję.
Baj,baj panie Bayu to nie moja bajka :D

aronn

Popieram,film durny,dla dzieciaków wychowanych na grach,które maja ADHD.

ocenił(a) film na 2
Znawca_filimowy

Przynajmniej raz się zgadzamy.

ocenił(a) film na 6
aronn

troszkę niestety i ja się zawiodłem na 2 części zresztą i na 3 też uważam że skoro potrafili zrobić bardzo dobrą pierwszą część to powinni wykorzystać to przy robieniu następnych no ale coż obejrzeć można jednak czegoś brakuje.

ocenił(a) film na 2
aronn

Pierwsza część nie była zła żeby nie było, że jestem jakimś anty-fanem.Druga natomiast to kompletne dno daję 2/10 tylko za dupeczki :D Absurd goni absurd i jeszcze ta scena jak żołnierze oddają hołd poległym kolegom, a w hangarze dwa złomy się wydurniają.To jest właśnie największy mankament, że z robotów zrobili bandę kretynów :D Do tego zero aktorstwa, kobieta robot !!!!, a efekty ciągle te same, ciągle autka zmieniają się w roboty i tak w kółko,aspekt komediowy wcale nie śmieszny,nawet z tych kundli nie chciało mi się śmiać, no i jeszcze kiepski motyw miłosny.DNO!

aronn

super film, gówno sie znacie, a to nie iskra tylko matryca

ocenił(a) film na 2
djprzemo135

jeśli Foresta oceniasz na cztery a Terminatora o zgrozo na jeden to my panu juz dziękujemy :D

aronn

A Jumper an9/10,haahahah porazka koleś,wracaj do piaskownicy,szczylu.

ocenił(a) film na 2
Znawca_filimowy

Buahahahahaahahahaa! :D:D
PS.Nie dziwię się dlaczego niektóre klasyki wyleciały z TOP100, a w kolejce pewnie będą następne niestety! :/

użytkownik usunięty
djprzemo135

Skoro już Bay zmienił transformację Megatrona w latający myśliwiec międzygwiezdny to mógł również dać tą opcję jakiemuś autobotowi, ale wiadomo, było by zbyt łatwo i szybciej by się to skończyło.

ocenił(a) film na 5
aronn

No mi też spieprzyła film ta badziewna pseudo komedia...ale już lepsze to od jedynki.,,obejrzę kolejny film i mam nadzieję ,że ciut lepszy będzie...bo na więcej niż ciut chyba nie ma co liczyć

ocenił(a) film na 2
dona_mika

Lepiej obejrzyj sobie Kod nieśmiertelności,polecam ;)

ocenił(a) film na 5
aronn

dzięki, na pewno obejrzę ;o)

ocenił(a) film na 5
aronn

Obejrzałam, naprawdę warto było ;o)

ocenił(a) film na 2
dona_mika

Ciesze się,ze mogłem pomóc...

ocenił(a) film na 3
aronn

Ludzie, to są filmy o robotach z innej planety które bronią ludzkość przed tymi złymi które wszystko rozp***dalają w drobny mak. To jest wystarczająco absurdalne, a wy się czepiacie? To jest typowy film akcji w którym chodzi o destrukcje i widowiskowość. Co prawda nie wszyscy się wywiązują z roli aktorskiej, ale jest w sumie ok. O fabule nie ma co się rozpisywać bo to tak naprawdę drugorzędna sprawa w tym filmie. Więcej luzu, a nie po Transformersach oczekiwać czegoś na miarę Kieślowskiego. Narq.