PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181336
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

No właśnie już niedługo wchodzą dwa wielkie hity z robotami/cyborgami w roli głównej , jestem ciekaw na co bardziej czekacie i co może stac się większym hitem. Jakie są wasze opinie i sugestie.
Ja ogólnie uważam że Terminator będzie dziełem bardziej ambitnym i mrocznym a TRANSFORMERS typowym letnim hitem ale równie udanym jak poprzednia częśc . Myśle że to Terminator będzie lepszy ale laury i miejsce w Box Office wygra jednak Transformers.

A wy jak uważacie ...

ocenił(a) film na 7
patryks83

prosta odpowiedź : na terminatora nie czekam w ogóle bo mam na niego wyje..ne, a ROTF to będzie HIT wszech czasów i chyba każdy się tutaj ze mną zgodzi...

RhineHorn

nie ma co nawet dyskutowac,porownaj trailery...bez komentarza.

ocenił(a) film na 8
loplopl

Ludzie jak Wy możecie wogóle porównywać te 2 filmy???!! Zestawić razem w ramce terminatora i TSF to k**** PROFANACJA JEST!!!

TRANSFORMERS: REVENGE OF THE FALLEN NA WSZYSTKIE OSCARY!!!!!!

Kliszek1

Ostatnia część Terminatora była tak świetna, że aż nie wybiore się na
4... Druga część była najlepsza i powinna być ostatnią.

ViThElEtZ

Na Transformers napewno pojde do kina, a Terminatora tez pewnie obejze, ale na kompie jak bedzie dostepny w wersji dvd, jednak nie wyczekuje jakos szczegolnie tej chwili. Na Transformers 2 czekam juz dluzszy czas i wiem ze wychodzac z kina bede odliczal dni do 3.

użytkownik usunięty
Dzikopysk

Trudno jest porównywać obydwa filmy, ale napiszę jak ja to widzę :D
Transformers: Revenge of the Fallen jest filmem wyreżyserowanym przez Michaela Baya a więc człowieka który tworzył 1 część. Można więc się spodziewać że film będzie widowiskowy z dużą dozą humoru (o czym przekonują same zwiastuny) oczywiście wywnioskować po trailerach można także że będzie więcej scen walki, co akurat chyba cieszy każdego z nas :D Po tym filmie nie należy się spodziewać nie wiadomo jakiego scenariusza i dialogów na najwyższym poziomie. Film ma być „czystą” rozrywką skierowaną do widzów i tych młodszych i tych starszych. Zgodzę się z tym, że jednak jak sam tytuł wskazuje ma to być zemsta upadłych i z chęcią zobaczył bym w tym filmie tą mroczną walkę Deceptikonów które pragną zemsty i nie okazują litości :D oczywiście budowanie takiej atmosfery to główna zasługa soundtracku i chociaż spodziewam się, że będzie równie dobry jak w 1 części to nie będzie on tworzył takiego klimatu o którym piszę. Jestem jednak zdania że i tak się nie zawiodę na tym filmie i nie zamierzam wytykać mu błędów które na pewno będą bo każdy film je posiada, ja liczę na dobrą rozrywkę i skoro 1 cześć spełniła te oczekiwania to i druga myślę że także podoła (efekty specjalne naprawdę są niesamowite) :D:D
Terminator Salvation natomiast reżyseruje McG i szczerze powiem, że nie oglądałem żadnego jego filmu i jest to dla mnie całkowita zagadka. Oczywiście oglądałem zwiastuny i muszę powiedzieć, że nie podobał mi się sam wygląd maszyn i to całkowicie niebieskie niebo i ładne białe obłoki na nim :D Nie wiem ile lat po zbombardowaniu głowicami Ziemi toczy się akcja ale chyba sporo gdyż maszyny wyglądają na naprawdę bardzo zaawansowane („motory” i ten duży robocik) a ja wolałbym głównie ich bardziej uproszczoną wersję zobaczyć od taki T-800 :D (oczywiście wiem że on także będzie :D) Jednak do tego filmu podchodzę całkowicie na „spokojnie” dlaczego? Jestem ogromnym fanem Terminatora to właściwie od tego obrazu zacząłem interesować się filmami Science fiction. Jednak tą najnowszą część traktuję jako coś oddzielnego co będzie początkiem nowej trylogii. Oczywiście nie da się całkiem odciąć tego co było wcześniej od tego co powstaje teraz gdyż sama fabuła jest kontynuacją poprzednich części. Co do tego obrazu muszę pozostać jednak wymagający, dlatego dla mnie osobiście Terminator i Terminator 2: Judgment Day są esencją całej tematyki Terminatora którą rozpoczął James Camerona a którą swoją kontynuacją według mnie zniszczył Jonathan Mostow i jego Terminator 3: Rise of the Machines (wolałbym aby ta część nie powstała). Terminator i Terminator 2: Judgment Day miały niebywały mroczny klimat. Każda kolejna scena powodowała że napięcie rosło a soundtrack pobudzał i wzmagał w widzach poczucie strachu i niewiadomej co do losu zarówno Johna jak i jego matki. Same efekty specjalne chociażby z Terminator 2: Judgment Day zachwycają do dzisiaj nie jednego widza. Do tych filmów wracałem wielokrotnie (szczególnie 2) i muszę powiedzieć, że może nie jest tak jak za pierwszym razem, ale prawie tak jest a przecież, wiem co się wydarzy.
Terminator Salvation dla mnie to już jest film w innej kategorii Terminatora, nie mówię, że sam film będzie zły ponieważ tego nie wiem, trzeba dać szansę reżyserowi, a oceniać po wyjściu z kina. James Cameron także zaistniał po nakręceniu Terminatora zobaczymy jak będzie z McG.
Podsumowując chciałbym powiedzieć, że możesz mieć rację iż Terminator będzie filmem bardziej mrocznym i ambitnym. Sama jego tematyka dotyka człowieka a fabuła pewno będzie tak zawikłana że będzie zmuszać do przemyśleń. Transformersy natomiast nie jednemu dostarczą rozrywki i nacieszą nas swoją widowiskowością :D Drugie półrocze 2009 zapowiada się naprawdę ciekawie pod względem oferty kinowej. Co do laurów za ten rok to zaskakującym zwycięzcą może się okazać najnowszy obraz Jamesa Camerona „Avatar” (jeżeli premiera przypadnie w grudniu) bo jak wiadomo ten Pan potrafi zrobić dobre dzieło :D zwłaszcza mając do dyspozycji ponad 200 mln USD (tak wyczytałem) a więc nie pozostaje nic innego jak czekać :D Ja jednak osobiście najbardziej oczekuję premiery Transformers: Revenge of the Fallen :D

ocenił(a) film na 9

McG to znaczy co. McGiver. Czy jak ??

Za krótki !!
A nawet jak to co mi zrobisz??

ocenił(a) film na 2
Bumblebe

Blask Transformers ROTF przygaśnie pod koniec roku, a w przyszłym roku zgaśnie na dobre. Sami wiecie przez kogo :)

ocenił(a) film na 6
hexen2k7

przez kogo? xD

Hellbound_

hmm... chyba chodzi o "Avatar" Camerona...

ocenił(a) film na 6
Mauricio_Esposito

No tak, w sumie to zapomniałem kompletnie o tym filmie, nic o nim nie słychać a i teasera nawet jeszcze nie było. Mówi się że to będzie rewolucja bo tworzony całkowicie w 3D itp. Ale mam nadzieje że na tym się nie skończy i że fabuła także będzie godna, bo niezły hype towarzyszy temu movie.

Hellbound_

być może, że "Avatar" będzie rewolucją pod względem technologii 3D, ale, nie ukrywajmy, że w 3D można pokazać też - za przeproszeniem - g*wno (dosłownie i w przenośnii)... więc ja podchodzę do tego filmu bardzo sceptycznie i z dystansem...

czekam na pierwszy teaser lub trailer, po którym będę wiedział co to za "dzieło"... ale szczerze wątpię, aby ten film spodobał mi się na tyle, bym go kiedykolwiek zobaczył, nie mówiąc już o tym, że pokona Transformersów (jeśli chodzi o mnie)...

"Transformers" i "Transformers ROTF" dla mnie są najlepszymi filmami jakie widziałem i są u mnie na pierwszym miejscu - drugiego co prawda jeszcze nie widziałem, ale po zwiastunie mogę to już stwierdzić - i jak narazie nie widzę na horyzoncie innego filmu, który mógłby pokanać Transformersów... chyba tylko trzecia część TF jest wstanie dołączyć do miejsca nr 1... o ile jej nie spartolą np.: zmianą reżysera, czy aktorów, a wszczególności Megan (:D) i Shii...

ocenił(a) film na 10
patryks83

Bezapelacyjnie Transformers lepszy od Terminatora :)

ocenił(a) film na 1
patryks83

ciezko powiedziec bo terminator to klasyka chociaz 3 czesc nie byla tak swietna jak 2 sporo jej brakowalo a jak teraz nie ebdzie Arnolda to ja nie wiem..no i te smieszne wieklkie roboty...no nie wiem na pewno obejze 4 część. jedyne o moge pwoiedziec to to ze transformers moze ogladnac kazdy bo to kupa rozrywki mozna obejzec nawet z dziewczyną...a terminator...? nie da rady i to tyle z porownania tych dwoch filmow. mysle ze oceniac przyjdzie po obejzeniu premiery...bo wiemy wszystcy bardzo dobrze ze zwiastun to nie wszystko i wiemy bardzo dobrze ze sequele sa gorsze od pierwszych częsci ale nie zawsze i tak bylo z terminatorem wlasnie. pozyjemy zobaczymy