PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181336
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Powiem krótko. Filmy gdzie główny nacisk kładzie się na efekty specjalne powinno oglądać się tylko w kinie. Mając najlepszej klasy kino domowe i super plazmę czy LCD nigdy nie poczujesz takiego dreszczyku emocji tak jak w kinie. Pierwszy raz ten film oglądałem na dużym ekranie i wywarł na mnie pozytywne wrażenie. Super efekty specjalne, dobra muzyka trochę gorzej z fabułą ale ogólnie film OK.
Dzisiaj oglądałem film na blue ray w domu (LCD 40" dobre kino domowe) i muszę przyznać, że film nie rzucił mnie na kolana. Moja rada dla fanów filmów tego gatunku. Takie filmy oglądajcie tylko w kinach - tam ich miejce projekcji. Oglądając filmy w domu ściągnięte z sieci ( w większości przypadków z marnej jakości z dziwnym syntezatorowym lektorem typu Iwona), szczgólnie na małych monitorach komputerowych pozbawiacie się wielu wrażeń. Moja ocena efekty 9/10 fabuła 5/10

ocenił(a) film na 9
lokis_3

Zgadzam się. Oglądałem z DVD i czuję niedosyt. Mam wrażenie że coś mnie ominęło - a tak na prawdę to ominęła mnie projekcja w kinie. Te efekty, detale robotów, akcja, dynamika... Ten film to KOSA!!! :D Jestem fanem gatunku i dla mnie ten film to absolutny hicior - 11/10:D