PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181336
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Też fajny

ocenił(a) film na 7

Film nie jest gorszy od pierwszej części a nawet powiedziałbym że troche lepszy. Niestety wraz z rozwojem akcja znowu nabiera zbyt dużego tempa i tak od drugiej połowy filmu podobnie jak w pierwszej częsci ciężko nadażyć za niektórymi rzeczami i film bardzo się gmatwa. Al;e jeśli chodzi o fabule od samego początku fajnie sie rozkręcała i podobała mi się.

ocenił(a) film na 4
muran_maciek

Tam była jakaś fabuła?

ocenił(a) film na 7
Van_Dort

No z tego co mi wiadomo to każdy film posiada fabułę ponieważ bez niej nie mógł by istnieć więc nie wiem co to za idiotyczne pytanie. Wybacz ale najlepiej rozgarnięty to ty chyba nie jesteś

muran_maciek

To było pytanie retoryczne wskazujące na słaby poziom fabularny filmu, nie traktuj wszystkiego dosłownie.

ocenił(a) film na 7
Rodzyn1989_2

ok. Rozumiem o co chodziło ale nie rozumiem o co chodzi z tym że ten film ma słabą fabułe. Rozumiem że to film sc-fiction i że naprawdę to wszystko nie mogło się wydarzyć, ale to nie zmienia faktu że historia była fajnie opowiedziana zarówno w pierwszej jak i drugiej części i nie było wszystko od razu przewidywalne i wiadome tylko z czasem się wszystkiego dowiadywałeś więc było ciekawie.

Rodzyn1989_2

Wsadź sobie wielkiego ogórka do ust... pamiętaj, nie traktuj wszystkiego dosłownie... tylko doustnie.

ocenił(a) film na 4
muran_maciek

O dziwo lepsza była końcówka, bo początek był taki sobie, a nawet zaciągał na kicz, chociażby naćpanie się matki Sam'a. Owszem mogło się coś takiego pojawić, ale jak dla mnie zbytnio to wyolbrzymiono.
Co do efektów, to szczerze mówiąc wolałam te z pierwszej części; dla mnie były bardziej realistyczne. Jeśli by się uczepić można znaleźć tam coś naprawdę fajnego, ale prościej przyznać, że to beznadzieja. Mogło być zrobione lepiej.