Witam,
zupełnie przypadkiem, po wglądzie do profilu Michaela Bay'a, dowiedziałem się o jakże niespodziewanej i zaskakującej wygranej złotej maliny w kwestii najgorszy reżyser.
Powiem wprost: w tejże fundacji znajduje się banda debili. Nie uważam Transfermers 2 za arcydzieło.
Kino jak kino, ale zdecydowanie nie jest to najgorszy film tego roku. To jakiś niedorzeczny absurd, podobnie jak to:
1999 nominacja Złota Malina Najgorszy reżyser
* Armageddon, 1998
1999 wygrana Saturn Najlepsza reżyseria
* Armageddon (1998)
Brak mi słów. Banda idiotów i debili. Inaczej nie mogę się określić, wybaczcie. Pseudo, kurwa, krytycy. To samo z Bullock. Straszna wpadka.
Dali jej złotą malinę, a odebrała ją z Oscarem. Chciałbym zobaczyć ich minę... :)
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
Złote maliny są rozdawane tym filmom, które są sławne na całym świecie i które dużo zarobiły. Nie wiem czemu, ale w złotych malinach nie biorą pod uwagę takich filmów Disneya jak Hanna Montana lub dzieł ze stajni Asylum (Transmorphers, ich wersja Sherlocka Holmes'a).
Transformers: Zemasta upadłych najgorszym filmem roku może nie jest. Jednak oczekiwania co do tego filmu były tak wielkie że to co zaprezentował Bay kwalifikuje ten film właśnie do malin. Co do Armageddonu to obraz nawet mi się podobał. Ma jednak takie momenty których do dziś nie trawię. Wszystko o Stevenie z Bullock nie było aż tak żałośnie zagrane jak mówią. Bullock po prostu grała idiotkę . Moim zdaniem całkiem nie żle. O zmowie raczej nie ma mowy. Maliny przydzielają inni goście niż Oscary, czy Saturny. Jak to się więc mówi. Panie i panowie, to co tu zaszło to nic innego jak suma niefortunnych zdarzeń.
o wiele gorszy był Księżyc w nowiu- tego w ogóle się nie dało oglądac. Transformers 2 też nie jest udanym filmem, ale i tak jest o 100000000 razy lepsze od tamtego szajsu. A brak maliny dla Pattinsona pozbawia te nagrody jakiejkolwiek wartości.
Zgoda. Księżyc w nowiu jest filmem gorszym niż Transformers: Zemsta upadłych. Widział ktoś z was film pt: Guru miłości. To jest dopiero makabra. Niektóre z nagradzanych malinami filmów faktycznie na nie zasłużyły np: Nagi instynkt II, a niektóre wcale nie powinny sie tam pojawić np: Niezniszczalni. Trudno ustalić jakie kryteria biorą pod uwagę ci którzy tworzą te nominacje.
Ale to troche przykre że istnieje tyle kiczu wsrod ktorego są filmy których naprawdę nie idzie oglądać a do tych najgorszych zaliczane są całkiem przeciętne albo nawet dość dobre filmy. Mało tego Złote Maliny dotyczą tylko produkcji długo wyczekiwanych, o dużej popularności i dobrze rozleklamowanych. Jednak coś co nie spełnia oczekiwań widzów i w jakiś sposób zawiodło ich nie musi być znowu czymś najgorszym. Filmy wyróżnione tą głupią nagrodą moze i sa słabe na tle naszych oczekiwań ale przy innym kinowym chłamie to nadal hity. Uważam że konkurs na najgorszy film roku jest pomysłem beznadziejnym i chodzi w nim tylko o zrobienie skandalu na wysoką skale i osmieszenie tych którzy niekoniecznie na to zasługują! Transformers 2 jak dla mnie był fajny i na pewno widzialam duzo gorsze produkcje w tym roku!