PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181336
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Efekty specjalne ok, ale cała reszta niesatysfakcjonująca. 150 minut to dużo mimo tego wszystkie wątki zniedbane. Wątek autodobów zaniedbany. Nawet jego śmierć jak na Baya jakoś mało patetyczna. Bee gdzieś w tle przysłaniany przez dwa paskudne bliźniaki (ich ciągłe kłótnie to poroniony pomysł). Inne autoboty w ogóle nie pokazane (nie wiadomo co się z nimi działo po śmierci przywódcy). To samo Deceptikony, nawet Megatron jakiś mało wyraźny. Wątek z żołnierzami zaniedbany. Jak na Baya jakoś mało powiewającej flagi. I prezydent Obama z naziska? Wątek miłosny, a właściwie miłosnych zgrzytów między głównym bochaterem, a heroiną Michelą też straszie blady. Najbardziej jeszcze można było skupić się na postaci granej przez Turturo i nowego kumpla z akademika.
Efekty specjalne dobre, walki poprawnie zrealizowane, ale jakoś mało to wciąga. Tak zresztą było w wypadku części pierwszej po której z przebiegu walki w mieście nic nie zapamiętałem (w którym momencie padł Megatron?). W jedynce jednak akcja była ciekawsza. Tu mieliśmy 150 minut na wciągnięcie się w akcję i nic z tego. Film może nie nuży, ale specjalnie nie bawi (poziom humoru momentami sięgał dna: bliźniaki, czy mały Deceptikon posuwający -o zgrozo- nogę Megan Fox). No ale to w końcu cały Bay. Czekamy więc na trójkę.

P.S. Megan Fox gra w tym filmie naprawdę źle. Wiem, że kazano jej przede wszystkim grać seksownie, a nie dobrze, ale tu przesadzono. Co jakiś czas robiono ujęcia jej twarzy mimo, że w zazwyczaj nie miała, wtedy nawet liniki tekstu do powiedzenia. Miała tylko przez kilka sekund kiedy trwało ujęcie robić seksowną minę i ,gdy pokazywano sporą część ciał, pozę. Efekt ten jest nad wyraz komiczny.

P.S. Kto oprócz mnie zastanawiał się kiedy (megaobcisłe) BIAŁE spodnie Megan ulegną zabrudzeniu. Twórcy z tą czystością przegieli Megan jest tak pociągająca, że nawet się nie brudzi się i trudzi seksownie.

ocenił(a) film na 4
ProF_A_N_

Zgadzam sie z tymi spodniami.Tez to zauwazylem,ale przecierz wiadomo powszechnie,ze takie laleczki sie nie brudza ;)
Ujec jej twarzy bylo wiele,ale to mi wcale nie przeszkadzalo ;)
Pozdro!

ocenił(a) film na 4
pop215

no to zobacz jeszcze najnowszy film z di caprio "wyspa tajemnic" tam on biega w bialym kubraczku po wertepach i jest caly czas czysty.
ten sam numer,ale najprzystoniejsi tego swiata sie nie brudza :)