PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181336
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych
Grzesiek2207

Omijając wszystkie przygody, walki itp. widzę to w sposób następujący. Na ziemię przylatuje 'ekipa ratunkowa' Decepticonów, która wydobywa wraki robotów z dna oceanu, po czym do akcji wkraczają Constructicony i odbudowują Megatrona. On sam zaś przybiera formę jakiegoś wielkiego działa po transformacji i zmienia imię na Galvatron. Wobec przeważającej siły wroga Autoboty postanawiają stworzyć nowych towarzyszy. Budują ciała wzorując się na najpotężniejszych zwierzętach zamieszkujących Ziemię i programują osobowości. Powstają Dinoboty.. itd. itp. :D

Coś w tych okolicach.. fajnie byłoby gdyby Transformers 2 stanowił wstęp do przybycia Unicrona. W części trzeciej chętnie zobaczyłbym coś na wzór Transformers The Movie...

użytkownik usunięty
Mithrill

Z tego co oglądałem film na końcu gdy sam skierował sześcian na megatrona niszcząc go optimus krzyknął nie sam .

Domyślam sie że Megatron otrzyma jakąś moc i odrodzi się znacznie potężniejszy starscream pewnie będzie wodzem do czasu powrotu megatrona być może megatron go zgładzi za nieposłuszeństwo ..

użytkownik usunięty
Mithrill

Z tego co oglądałem film na końcu gdy sam skierował sześcian na megatrona niszcząc go optimus krzyknął nie sam .

Domyślam sie że Megatron otrzyma jakąś moc i odrodzi się znacznie potężniejszy starscream pewnie będzie wodzem do czasu powrotu megatrona być może megatron go zgładzi za nieposłuszeństwo ..

ocenił(a) film na 8
Mithrill

po napisach jest scena jak starscream wznosi się nad ziemie i pokonuje atmosfere więc może to jest jakby zapowiedź drugiej części

grygu

''gdy sam skierował sześcian na megatrona niszcząc go optimus krzyknął nie sam .''

Myśle jednak że chodziło o to żeby nie biegł do Megatrona bo Optimus myślał ze:

1 Zabije Sama
2 że Megatron odbierze mu kość

Do Black Symbiota

Zgadza sie jest scena po napisach jak Starsream odlatuje w kosmos ale nie zapomnijmy o Barricade'jdzie on też przezył bo nie brał udziału w ostatecznej walce....dziwi mnie troche ''smierć Scorpinoka bo uciekł pod ziemie a nie powinien zostac na powierzchni skoro zginął?

użytkownik usunięty
Darth_Carnage

co do barricade'a to spostrzegawczy dopatrzyli się, że jego szczątki też topią. podobno zginął na autostradzie ale scena została wycięta.

a co do scorpinooka to jego na bank zabili? mi to wyglądało jakby go porządnie bo porządnie, ale tylko pocharatali, a że miał dość, to się zmył, gubiąc to i owo po drodze...

Grzesiek2207

ja to widze tak
wepchnieta wszechiskra w megsa spi sobie w nim przez iles tam lat, budzi sie i mutuje go w galvatrona. Dalej po prostu dalsza czesc zadymy. Tylko w tym wypadku nie wiem jak tu upchnac unicrona :)

Grzesiek2207

Mała podpowiedz, z wywiadow jakie do tej pory przeprowadzono wynika ze tworcy beda chciel w kontynuacji zaprezentowac Dinoboty.

Tomatosz

O, czyli moja wersja scenariusza może być całkiem trafna xD

Pewnie Decepticony będą miały swoją bazę na dnie oceanu...

Mithrill

wolałbym żeby zamiast zwierząt jak tu kolega jeden pisał były samochody jak w pierszej części ale to jest moje zdanie

Grzesiek2207

Nie sadze by Megatron mial sie odrodzic. Wydaje mi sie ze to raczej Starscream bedzie liderem zlych w T2. A przynajmniej mam taka nadzieje - nie lubie Magatrona, za to Starscream jest moim ulubionym Decepticonem. Zreszta na koniec T1 Skereerz Obrony mowil, ze cisnienie panujace w Rowie Marianskim ma zgniesc roboty i nie pozostawic ponich zadnego sladu.

ocenił(a) film na 7
Kamil00s

moim zdaniem jeśli megatron odrodzi sie o wiele silniejszy to pewnie optiimus tez bedzie musiał nabrać wiekszej mocy, jak wiadomo optimus dostał niezle baty od megatrona, a to przecież najciekawsza i odwieczna walka miedzy nimi dwoma wiec mogłaby być w miarę równa. Czy czasem nie było w serialu że optimus jeździł z przyczepą w daszych odcinkach i tym sposobem uzyskiwał wiekszą moc po transformacji? Megatron musi być, nie ważne jak bo to kicha bedzie.

pozdraiwam

AroN_3

... uuu osobiscie nie chce dinobotów ... jakos nie trafiają w moje gusta ... wolałbym zostawic to tak jak jest < pojazdy > przeciez jeszcze tyle tego jest ... noo i rzecz jasna jestem za Galvatronem

Bednar

Też dinoboty mi nie podchodzą, w końcu to nie "Park Jurajski" - więcej pojazdów; budowlane, samochody, samoloty, miltarne jest tego od groma, i tak byłoby dobrze.

ocenił(a) film na 5
LeeHarveyOswald1986

Zamiast Dinobotów, mogą wprowadzić Dynaboty, o altmodeach wojskowych... W końcu to była dość wojownicza grupa, a rzeczywiście, dinozaury jako alt byłby głupim pomysłem... Do tego nie wierzcie na razie plotkom, bo sam Michael Bay powiedział, że bedą wypuszczać dużo fałszywych informacji by zmylić fanów...

Bednar

Jestem zdecydowanie przeciw Dinobotom. Jak dla mnie - tylko pojazdy (wszystko co lata, pływa lub jeździ)! Jak będą Dinoboty to będę zawiedziony :(

użytkownik usunięty
Crusier

Ja również. Ewentualnie jeden Grimlock, który potem zmienił by altmode na monster trucka, to by jeszcze przeszło, ale dinobotom jako takim mówię stanowcze nie.

ocenił(a) film na 1
Grzesiek2207

po pierwsze mam nadzieje ze 2 czesc bedzie o wiele lepsza od pierwszej, ktura jest jeśli chodzi o klimat i scenariusz przeciatna :/
dinoboty? dało by rade :D Altmode dinobotów zmienione na jakeiś nowe maszyny mniej wiecej odpowieadajace harakterom dinobotów :D
Megatron? hmm w 2giej częścci nie powienien się odrodzić, ządzić powinien starscream albo schockwave :) aogolnie wnerwiło mnie to ze finalna walka była słaba, i że np nie wiadomoco z barricade-m się stało, a mogł by nieźle nawymiatać. Tak samo starscream mogł nieźle ponapierniczać...
No i scorponok tez dał ciała...
a z odbudową megatrona to mogło by być tak że nie dało się odtworzyć jego iskry dostatecznie dobrze , co spowodoju niekompletną pamiecią czyli zmianą osobowosci na galvatrona :D

raven69

w grze na koncu kampanii deceptikonow megatron wpucha sobie allsparka w klatke.a w filmie go to zabilo...moze zeobili by z tego motyw?ze nie zginal tylko dostal jakies nowe moce itd...ze to bylby galvatron...heh pozyjemy zobaczymy

ocenił(a) film na 9
Grzesiek2207

Napewno w 2 bym nie chcial Dinobotow. Owszem, mialy one swoj klimat, ale tu by sie nie sprawdzily... A co do odrodzenia Megatrona - niech zrobia tak, aby bylo dobrze :)

Shagohad

podobalby mi sie motyw z boeingiem 747 jako decepticon :D

ocenił(a) film na 9
reaver_17

Albo prom kosmiczny "Discovery" jako Star Scream...

ocenił(a) film na 8
Grzesiek2207

co do fabuły.. z odrodzeniem Megatrona aka Galvatron, musiałaby sie wiązac śmierc Optimusa i przejęcie władzy u autobotów przez Rodimusa, a wątpię, żeby Bay uśmiercil Prime'a ;)
wydaje mi się, że może byc tak... Megatron wogóle sie nie odradza, Unicron wysyla Galvatrona, który przejmuje władze u Decepticonów...
jakby na to nie patrzec dośc możliwe rozwiązanie, bo 1 też nie była wierna ani komiksowi ani bajce, więc kto wie... ;)
no a w 3 części oczywiście już Unicron :D:D:D
to by było na tyle, trylogia wystarczy :P