Witam. Mam pytanie i mam nadzieje ze ktoś będzie mógł to logicznie wytłumaczyć.
CO SIĘ STALO Z JOLTEM , BLIŹNIAKAMI i SIOSTRAMI ARCEE (motory z 2 części)????
czy jest na to jakieś logiczne wytłumaczenie? w 2 części jolt i bliźniaki nie zginęli... a arcee nie wiadomo...
NP. w 1 części zgina JAZZ to wszystko fajnie pokazali... Śmierć Ironhida tez.... Jak nie chcieli żeby w 3 części były bliźniaki , jolt ,arcee to mogli chociaż zrobić jakaś scenę jak giną np. w Czarnobylu i po sprawie... a nie ze się po prostu rozpłynęły i nie wiadomo co z nimi :/
Jeżeli wiecie co się stało z ARCEE . BLIŹNIAKAMI I JOLTEM PISZCIE. :) Bardzo chciałbym wiedzieć
Jakby w Czarnobylu zgineło 6 autobotów i to na samym poczatku filmu to chyba za fajne by to nie było... co to tego co się z nimi mogło stać to o to trzeba by spytac reżysera bo odpowiedzi mogą być różne. Mogli udać się w inne miejsce na świecie, mogli zginąć w akcjach, które były np między 2 a 3 częścią. Nie ma na to jednej odpowiedzi, tak naprawde odpowiedzieć sobie sam na to pytanie... troszkę wyobraźni; )
''Mogli udać się w inne miejsce na świecie, mogli zginąć w akcjach, które były np między 2 a 3 częścią.'' ............... NO WŁAŚNIE TO SA DOMYSŁY... A REŻYSER POWINIEN TO WYJAŚNIĆ BEZ DOMYSŁÓW.. I w innym miejscu na świecie nie mogli być :) Bo rząd kazał im opuścić planetę... czyli wszyscy musieli. Jak już ich nie chciał wcale umieszczać w filmie i nie chciał ich nawet pokazać to mógł zrobić żeby chociaż ktoś wspomniał ze gdzieś zginęli czy coś.... nie lubię takich dziur w fabule :P bo mnie np. interesuje co się dzieje lub stało z joltem... :)
i choć jestem wielką fanką sagi Transformers też mnie to zastanawia... są pewne luki w filmie i kilka niedociągnięć, które psują wizerunek całego filmu :/ niestety... ale nikt nie jest doskonały :)
podobno są jakieś komiksy które opowiadają fabule przed 3 częścią filmu i jolta zabija shockwave..... a blizniakow SEINTIEL PRIME.... :) jak cos wiecie to piszcie....
Jeżeli postacie bliźniaków tak słabo się przyjęły po drugiej części to moim zdaniem nic nie sprawiło by ich anty fanom większej satysfakcji niż to, że Shockwave by ich rozpiździł w Czarnobylu na drobny mak ;)
Bliźniaki mogły być usunięte ze względu na poprawność polityczną moim zdaniem...;) Po drugiej części te postaci zostały nieźle oprotestowane jako szerzące szkodliwe stereotypy na temat czarnoskórej społeczności USA (nieroby, cwaniaki i do tego średnio rozgarnięci). Widać poza tym, że coś jest na rzeczy bo afroamerykanie odgrywają bardzo ważną rolę w T3 podczas tej walki o Chicago:)
Bardzo dobre pytania zaliście:)... Ciekawe czy te komiksy to z tych wczesniejszych lat czy tearz jakieś nowe jakby ciekawe uzupełnienie dla fanów...no mniejsza... kurcze...albo mi się wydawało albo widziałem jednak w filmie takie 2 małe Autoboty przypominające bliźniaków... Ale to trwało moze z 5 sekund w zwolnionym tempie...za bardzo głupio wyglądały w tle swoich kompanów;p...a oni za bardzo wyglądem nie błyszczeli z tego co wiem:d...chodzi o samochody i ich postać po transformacji...A co do tego Arcee...nie wiem czy dobrze kojaże...to był motor??...bo jeśli tak...to w 2 części chyba zginął jak ruszyła ekipa Ironhida po odbicie sama zeby mu pomóc dobiec do Optimusa... tak przytaczqam te sceny i coś takiego było ze poleciała salwa od Decepticonów i dostało sie temu Arcee...ale jeśli sie myle a to moze być mozliwe to przepraszam za wprowadzenie w błąd...z blixniakami tak gdybam a z Arcee to trzeba obejżec ten moment i się wyjasni:)
ptr_89 ja sie nie pytam dlaczego nie ma blizniakow w 3 czesci ;p tylko chodzi mi o to ze rezyser powinien jakos wytlumaczyc to w fabule czemu ich nie ma... :) Kakarotto_SSJ2 dobrze pamietasz... siostry arcee to 3 motory z drugiej czesci.... i mozliwe ze ich nie ma w 3 czesci bo zginely w 2..... ALE NAJBARDZIEJ JEST IRYTUJĄCY FAKT ZE NIE WYTLUMACZYLI CO SIE STALO Z JOLTEM I BLIZNIAKAMI....
a co do komiksow to sa one nowe.... i jest ich strasznie duzo np. co bylo przed 1 czescia filmu , co bylo przed 2 czescia , i co bylo przed 3 czescia... ale nigdzie nie moge znalesc tych komiskow ;/
Producenci i reszta nie ukazali bliźniaków w T3 bo ich obecność w 2 części nie zrobiła dobrego wrażenia na krytykach ( w ogóle były wyśmiane) i o, dlatego w 3 cz ich obecności brak... Zero wyjaśnień bo pewnie nie chcieli zaprzątać sobie tym głowy i popełnić kolejnego błędu, by z filmu nie wyszła komedia.
A szkoda, bo uważam, że ich obecność ubarwiła by owy film:)
ja uwielbiałam bliźniaki! oni byli takim optymistycznym elementem i szło się z nich nieźle pośmiać. też mi szkoda było, że zabrakło ich w 3 części, ale za to wynagrodziły mi to te dwa maluchy co mieszkały z Samem Brains i Wheelie.
za dużo by czasu było. nie przesadzajmy z tym, że trzeba się tłumaczyć z każdej śmierci bo filmy nie dzieją się dzień po dniu, ale po dłuższym czasie, więc jakby mieli wymieniać kto i gdzie zginął to by naprawdę połowa filmu uciekła.
A Bliźniaków tam czasem nie ma przy rakiecie? Bo jak był pokazany ten facet czarny(Epps czy jakoś mu tak) co poszedł z Samem ratować dziewczyne to był z jakimiś robotami, tzn oni tam zostali, i po twarzach wydawało mi się ze to oni, ale nie jestem pewny.
No mi też tak sie wydawało...stało takie małe cherlawe gówno...zielone jakieś:)... troche na zamałe jak na chłopaków :) kurcze mówicie ze są komiksy ale nie wiadomo gdzie:d... moze jakeiś PDFy??:)...cholerka chętnie bym sie wgłębił w to:)
Sa komiksy.... ale prawdopodobnie nie ma ich w wersji polskiej :(( i ciężko je znalesc.... np na jakiejś angielskiej stronie przeczytałem ze przed wydarzeniami 3 czesci filmu optimus wysyla siostry arcee do nowego yorku i jolta gdzies tam... i tam pisalo ze jolt zostal schwytany przez shockvave i zabity :) a blizniaki gina w tym samym momencie co ironhide ;] jezeli ktos zjadzie te komiksy dajcie znac ;p
http://www.magazinedown.com/Transformers--Foundation--1-4--complete-_51896.html
http://www.magazinedown.com/Transformers--Rising-Storm--1-4--complete-_50657.htm l
na marginesie przeczytałem wszystkie komiksy tm semic i wiele późniejszych - mam zabawki w domu zbierane - nawet żona mi kupiła jedną z największych - jestem strasznym frikiem transformersów ale ten pan spieprzył ten film strasznie - to już nawet nie o fabułę chodzi on tylu wątków, robotów itd nie wykorzystał i spłycił, że aż żal
niewidzialny_templariusz te linki które podałeś to są w nich wszystkie części komiksów na podstawie filmu??? czy jeszcze jakiś brakuje?? ;p dzieki
wczoraj w nocy przeczytalem te - i jeszcze wczesniej byla seria "sector 7" ale te dwa to juz takie oficjalne - z czego w pierwszym linku jest blad bo jednego komiksu brakuje - ale tak czy siak bliźniaki nawet w rising storm nie gina
najbardziej mnie interesuja komiksy w ktorch gina Jolt , Arcee , Blizniaki......... jezeli ktos znajdzie dajcie znac..... ahh ten rezyser... -.- mogl ich rozwalic na poczatku filmu i nie bylo by takiej irytacji ;p
w rising storm ginie jolt,elita-one,longarm, ciezko ranny zostaje mirage i wheeljack
A który cwaniak powie mi jak sie nazywa ten wielki robot co robił jako satelita i ich taka lokalna baza w 2 części:d...on chyba przezył nie??:d bo na ziemi nic nie robił tylko wysyłał decepty na ziemie i juz;p...
Ten wielki satelita to Soundwave i nie przeżył, bo został rozwalony w 3 części przez Bumblebee. W Rise of the fallen rzeczywiście był ogromnym satelitą, ale już w Dark of the moon był tym srebrnym mercedesem.
*Jolt-....nie wiem.
*Bliźniaki- mieli się pojawić w 3 części ale nie wiem co się stało
*Siostry Arcee-prawpododobnie, z wielkim bólem musze to przyznać.....ZGINEŁY w drógiej części. Było to w tedy kiedy Flerup kazała Samowi iść za nią ale nagle któryś z deceptów chamsko strzelił jaj w twarz a nasępnie strzelił do Arcee i Chromi.... wątpie aby przeżyły.... były takie faaaaaaajne.
niewidzialny_templariusz jezeli ginie tylko ELITA-ONE to znaczy ze ARCEE i CHROMIA zyja???? jezeli tak co gdzie sie one podziewaja?? :D i jak mozecie napiszcie kto zabil jolta i Elite -one
nie no.... Arcee i Chromia też dostał..... mogły nie przeżyć
p.s- Czekaj.... bo się zgubiłam- Elita one i Flareup.... to jedna osoba\....robot?
tak to ta sama osoba.... a arcee i chromia przezyly niewidzialny_templariusz wyzej napisal ze zginela tylko elite-one.. :)
w dotm - na początku w garażu autobotów jest jeden motor z hologramem laski na pewno, jolta i elite zabija shockwave tak jaki i longarma,
''w dotm - na początku w garażu autobotów jest jeden motor z hologramem laski na pewno';.... to raczej nie jest zadna z siostr arcee.... no bo to by bylo bez sensu :) w scenie kiedy autoboty maja opuścić ziemie to ten motor tez powienien...... i jak jest scena kiedy jada wszystkie autoboty w konwoju to jakis pilot mowi ze wszystkie 9 autobotow jada do bazy.... czyli by nie policzyli motoru?? Arcee sie rozpłynęły :(
niewidzialny_templariusz albo ktos inny.... wiecie moze czy te komiksy maja licencje od rezysera?? czy poprostu zrobili je fani?
aha czyli ten wielki satelita to ten mercedes:D...jak on to robi ze tak sie przemienia z duzego w mały:d...ale nigdy bym nie pomyślał nawet:d...skąd wy to wiecie:d:d
http://tfwiki.net/wiki/Mudflap_%28ROTF%29 NAJWIEKSZA STRONA O TRANSFORMERSACH..... TU JEST DOWOD ZE BLIZNIAKOW ZABIL SEINTIEL PRIME :) I ZE JOLTA ZABIL SHOCKWAVE
a no to proszę - adaptacji DOTM nie czytałem jeszcze - pewnie umieścili ich w komiksie bo w filmie ktos zapomniał - tam jest tyle niescislosci i bledow, ze to wola o pomste - spieprzyli film straszetnie - na szczescie bedzie 4
odpowiadam sobie sam - no doczytalem ze po prostu wycieli sceny z nimi z gotowego juz filmu - a w komiksie zostawili - czyli to co w komiksie jest - bylo tez nakrecone - moze w wersji rezyserskiej na dvd czy cus wcisna
chromia i arcee zginely w egipcie w ROTF(l) ;) ale wydawnictwo IDW - ktore robie te komiksy użyło ich w komiksie - w filmie giną
szkoda ze wycieli ta scene... chcialbym zobaczyc jak gina :) ja juz sie pogubilem z tymi komiksami :D te komiksy sa robione za zgoda i wiedza rezysera? czy komiksy opowiadaja oddzielna historie? Bo w filmie gina a w komiksie sa ;p Czyli komiksow nie traktowac jako uzupełnienie fabuly?? xD
Czy ktoś może mi dać linki na te komiksy? Czy wogule można je obejrzeć w internecie? chciałabym je obejrzeć, bo strasznie mi narobiliście ochoty..... =D... zresztą ja się już całkowicie pogubiłam kto kiedy zginą....
jeszcze raz po kolei:
komiksy są oficjalne - czyli wszystko za zgodą, film ma pełno błędów to i w komiksie można było sobie coś wrzucić - proste - to już żadna różnica gdy film ma tyle nieścisłości
więc tak:
chromia, arcee i elita-one - wg reżysera giną w ROTF - w trakcie bitwy w Egipcie
Jolt ginie zabity przez Shockwave'a w Rising Storm czyli to co przed filmem
Bliźniaki giną już w filmie ale to zostało wycięte - jest za to w adaptacji oficjalnej filmu komiksowej
a tutaj seria trzecia czyli oficjalna adaptacja:
http://www.magazinedown.com/Transformers---Dark-of-the-Moon-Movie-Adaptation--1- -of-04---2011-_53368.html
http://www.magazinedown.com/Transformers---Dark-of-the-Moon-Movie-Adaptation--2- -of-04---2011-_54001.html
http://www.magazinedown.com/Transformers-3--Dark-of-the-Moon-Movie-Adaptation--3 --04----2011-_55379.html
http://www.magazinedown.com/Transformers---Dark-of-the-Moon-Movie-Adaptation--4- -of-04---2011-_55870.html
wielkie dzieki ;p mam zamiar uzbierac i przeczytac wszystkie komiksy na podstawie filmu ;p masz moze jakis link w ktorym sa wszystkie komiksy?? (z kazdej seri) :)
google - nie ma linka do wszystkich każdy w zasadzie trzeba oddzielnie wyszukać - masz linki - zasysaj - jak bardzo chcesz to sie pomeczysz
mmam juz serie w ktorej sa przedstawione wydarzenia przed 2 czescia filmu :P i to w wersji PL :P