Transformers 3

Transformers: Dark of the Moon
2011
6,9 154 tys. ocen
6,9 10 1 154346
5,0 23 krytyków
Transformers 3
powrót do forum filmu Transformers 3

Premiera 29 czerwca a WY film oceniacie, no ludzie !
To krew człowieka zalewa, nie widział a ocenia...
Bądźmy rozsądni i nie klepy na całego same ''10'' nie widząc filmu...

Mam nadzieje, że ktoś poprze moją prośbę. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
RollOut

Popieram możliwe że film będzie na 9 a nie na 10 a wy już oceniacie!(BEZ OBRAZY)
Jeśli ktoś przeczyta spoiler i uważa że film jest fajny to może się mylić po spoilery nie zawsze są prawdziwe np.Ironhide zginie to nie musi być prawda!

Dzięki za wydanie info o Ironhide kretynie. :P

Co do twojego komicznego tekstu "możliwe że film będzie na 9 a nie na 10": to ja nie wiem w jakim świecie żyjesz. Ja tam jestem bardzo pozytywnie nastawiony, dlatego modle się, aby film był na 7/10. :D

użytkownik usunięty
Juby_

Jest także obok tego że to nie musi być prawda ^^
Więc proszę mię nie obrażać :-)
A co do 9/10 to taki przykład :-P

RollOut

Film na świecie już miał premierę, więc niektórzy mogli go widzieć.

ocenił(a) film na 8
KapitanOrzech

Właśnie przecież mamy tutaj miliony Rosyjskich kolegów na filmwebie :d

użytkownik usunięty
Scorpion77

Taaaaaaa...... Niewiedziałem

Scorpion77

Równie dobrze mogą to być osoby które poprostu przebywają w Rosji i mieli okazję już obejrzeć film. 16 to realna liczba takich osób.

KapitanOrzech

To kompletnie nierealna liczba. Gdyby się pojawiły 2 głosy to bym się jeszcze nie czepiał... :/

ocenił(a) film na 10
Juby_

no tak,18 głosów na cały świat to strasznie duzo... zapewne Polacy tez mieszkaja w stanach i maja tam pokazy przedpremierowe;)

ocenił(a) film na 8
KinoHolik1987

juz 21, ale patrząc realnie to jakby ktoś oglądał nie dałby 10 ;d obstawiam temu filmu ocene 8, a bedzie pewnie mniej ale nie 9 , 10 ;D

Scorpion77

18 głosów na cały świat? Film miał premierę póki co tylko w Rosji i tam można było go zobaczyć. Wierzysz w to, że akurat na seansach znalazło się kilkudziesięciu polaków, którzy mają konta na filmwebie i WSZYSTKIM film podobał się na 9 i 10 tak aby mu podnieść ocenę? Zastanów się, na tej stronie wystawianie ocen filmom, których się nie widziało to norma...

ocenił(a) film na 10
Juby_

filmweb schodzi na psy;/ po cholere oceniac filmu,którego się nie widziało;/

ocenił(a) film na 8
Juby_

Ja się własnie dziwie że średnia to nie 1.00 bo najczęściej to takie trolę lubiące dokuczać oceniają film na 1 nie oglądając go wpierw a tutaj same 10 ale tez trole ( moze jakas 1 osoba sie znajdzie co widziala na serio w snie np. xd )...

użytkownik usunięty
RollOut

ja na przykład jestem WIELKĄ fanką Transformers i ostatnie 2 części były ocenione przeze mnie na 10 jestem pewna, że ta część będzie równie interesująca;

I dlatego już oceniłaś? Weź się ogarnij idiotko, bo chyba przerwa wakacyjna w trakcie uczęszczania do gimnazjum ci nie służy. :P

> Scorpion77 - to zależy do filmu. Jak dostaje super recenzje i wspina się wysoko na IMDb to trolle przychodzą go zjedynkować na fw. Tak było np. Z "Mrocznym rycerzem", który na IMDb był "numero uno", a na filmwebie startował z po przekroczeniu 1000 głosów z ponad 600 pozycji... :P

Juby_

Juby gruby czy jak ci tak OGARNIJ to sie ty TROLLU ! goń do apteki po persen jak tego tak przeżyć nie możesz ..lepiej niech daja i te 10/10 niz psudoznawcy kinematografii w stylu "ogladam tylko kino ambitne z budżetem poniżej miiona dolarow" "albo och kocham almodovara i bergmana" 3xLOL ...

ocenił(a) film na 5
Syrinx

Mam nadzieję, że nie jednocześnie.

_Garret_Reza_

??? chodizlo mi ze ci niby znawcy pewnie beda dawac ocent 1,2,3 transformerom i to jest smieszne a nie to ze ktos na zas dal 10 /10 robocikom:)

ocenił(a) film na 5
Syrinx

"albo och kocham almodovara i bergmana" - Mam nadzieję, że nie jednocześnie.

A co jest śmiesznego w dawaniu Transom 1-2-3/10?

_Garret_Reza_

pozniej zlapalem :) ps. ano to smieszne jak wielbienie almodovara i uwazanie sie za znawce bo to almodovar (swoja droga gosc robi wybitnie slabe, nudne i z banalnymi problemami i wydumanymi filmy o dziwkach gejach patologiach itp) taki coelho dla doroslych!

A wracajać do transow to dasz im 1,2,3 to nalezy sie nie dziwic ze ktoś widzac ze ocena jest za niska da im wczesniej czy pozniej 10/10 . JA predzej dalbym 1,2,3 filmom np almodovara!

ocenił(a) film na 5
Syrinx

A więc, ocenianie Transów na 1-2-3/10 jest śmieszne, bo wtedy przyjdzie ktoś na tyle głupi, że oceni film nie na tyle ile film zasługuje, ale po to, by podnieść mu średnią w rankingu.

Nie łapię tego żartu.

A tego o Almodovarze też nie łapię, o co ci chodzi.

_Garret_Reza_

też nie ogarniam

_Garret_Reza_

chodzi o to ze nie nalezy liczyc iz kazdy bedzie ocenial na tyle ile cos zasluguje wlasnie przez hejterow takich co dadzą transom 1,2,3 itp wiec akcja rowna sie reakcji inni dadza 10/10 co ciekawe pewna pani juz wytlumaczyla ze poprzednim dala 10/10 wiec napewnoi ta jej sie spodoba nie ma w tym nic niewlasciwego bo watpliwe jest by BAY zrobil ten film slabiej niz 1 czy 2jke!
Co do almodovara to nie wiem czego nie rozumiesz:P :)

Syrinx

Nie wiem po co ta napinka na ocenianie na filmwebie. Kiedyś na forum Se7en ktoś mnie dobitnie przekonał, że oceny są najmniej ważne na portalu. Bardziej wartościowe są opinie, komentarze i recenzje użytkowników. To jest sztuka dla sztuki. Mimo że smutne są sytuacje ( hipotetycznie, mam nadzieję że do czegoś takiego nie dojdzie ) kiedy powiedzmy jakieś Tłajlajty czy hajg skul mjuzikal mają lepszą pozycję w rankingu nad np Zieloną Milą czy powiedzmy Shawshank Redemption. Sposób oceniania jest denny jak cholera.

longi162

zgadzam sie z TOBA ! ale co zrobić ...spora czesc uzytkownikow daje np ojcowi chrzestnemu 10/10 tylko dlatego ze ma film "renome" a sami dobrze nie wiedza czemu daja! nie chodzi o to ze ojciec chrzestny jest zly ale zastanawia mnie czasem łatwośc z jaka amatorzy kinematografii badz poczatkujacy bez zastanowienia daja znanym filmom 10/10 a bo tak np ojciec chrzestny czy shawshank(swietny film uwazam ze lepszy niz ojciec ch.)

niestety juz dosyc znam ludzi ktorzy nadymaja sie jak pawie ze sa fanami almodovara bergmana itp i uwazja ze ostatnie rozumy pozjadali i sie tlyko osmieszaja gnojac kazdy inny film czy wszystko nazywajac komercha! co ciekawe ci ludzie maja przykre zycie i sa zazwyczja głupi i mało inteligentni , a każdy film np. dziejacy sie poza nasza planeta nazywja glupim bo jakis kosmos...sa to ludzie ktorzy maja nika wiedze scisłą i nie widza nic niz czubek własnego nosa twierdzac ze filmy banalne o zyciu czyli facet jadacy na traktorze i wsuwający zupe to dobry material na ambitne kino....ps. bez odbioru:P

Syrinx

Popraw polszczyznę. I beg you !

Ja nie widzę niczego złego w dawaniu np 10/10 Ojcu Chrzestnemu, bez zbędnej gadaniny. Wychodzę z założenia, że NIEKTÓRE filmu, są tak legendarne, że im po prostu należy się 10/10

Każdy ma zdanie o różnych gatunkach filmu. To że Transformersi to film nastawiony tylko i wyłącznie na kasę to każdy wie. Są ludzie którzy poszukują czegoś innego w filmach. Zauważ że stosunkowo jest niewielu reżyserów co robią blockbustery. Reszta to osoby którzy, chcą coś stworzyć bez dużego budżetu film, który dotyka pewnych problemów. Mają nadzieję że potencjalny widz, odnajdzie przesłanie reżysera, jego myśli jakie kierowały przy kręceniu takiego filmu. I dlatego ci widzowie uważają że to jest coś lepszego niż np Transformersi. Kino i potrzebuję naprawdę ambitnych filmów, gdzie człowiek może po obejrzeniu takiego filmu powrócić, żeby odnaleźć inne ukryte elementy w tym filmie i istnieje potrzeba komercyjnych filmów takich jak film Bay'a

Nazywanie miłośników kina ambitnego, że mają przykre życie i są głupi i mało inteligentni jest chyba w złym guście. A poza tym oglądałeś może chociaż jeden film Bergmana czy Almodovara, że czujesz się uprawniony do wydawania takich opinii ? Chyba nie.

longi162

wali mnie to pisze szybko i nie chce mi sie robic koretk przezyj to chyba sobie zyl nie podetniesz;P

Syrinx

Pisownia wiele świadczy o człowieku, ale jak cie to wali, to co mi do tego.

longi162

akurat nic! wierzysz w dyrdymaly w stylu pokaż charakter pisma powiemy ci jaki to czlowiek psychologia juz dawno smieje sie z takich bredni! pisanie na forum na klawiaturze od tak sobie o niczym nie swiadczy a juz predzej zwracanie na to uwagi i jeszcze pisanie o tym juz predzej cos znaczy...nie obraz sie ale swiadczy to o niskiej samoocenie i poprawianie kogos badz zwracenie mu uwagi przypomina "prosze pani a jasio poplenil blad" i wtedy na buzi rysuje sie usmiech samozadowolenia;P haha pozdrawiam! :)

Syrinx

Akurat dbałość o charakter pisma wynioslem ze szkoły, więc nie wiem o co Ci chodzi. A po za tym jak Cię widzą, tak o tobie mówią.

Pozdrawiam

longi162

to duzo mnie nie zobaczyles:) a ja wynioslem ze szkoly , ze wazniejsze jest meritum sprawy a nie dbałosć o ą,ę itp. co ciekawe wszyscy w mojej szkole ktorzy wrecz chorobliwie starannie pisali i zwracali uwage na pisownie to najwieksze kołki byly szczegolnie z matematyki chemii i fizyki...cos w tym jest...

longi162

ps ogladalem ich wszystkie filmy i TY tez jak sie znasz na filmach wiedzialbyc ze uzywanie zwrotu ambitne kino jest smieszne poprostu! tak samo jak sztuka wysoka i niska itp jak dodam ja patrze na calosc w filmie i napislaem o ludziach jakich opisalem a nie ze ktos kto lubi almodovara czy bergmana od razu jest kretynem tylko zauwazylem ze zazwyczaj wlasnie pseudoambitni kretyni daja te przyklady jako swoj sztandar! i smiem twierdzic ze predzej bay bylby w stanie wyrezyserowac to co almodovar niz odwrotnie! inna skala trudnosci! tak jak mowie w transformersach widze wiecej lepszych elementow skladowych filmu niz w dzielach almodovara! i tyle dla mnie film to nie tlyk odialogi jak i nie tylko dzwiek jak i nie tylk orych kamery ale CALOSC!!!!!!! pamietaj film to nie ksiazka ani nie plyta z muzyka BA ani nie obraz!

Syrinx

Ale czy to normalne porównywać transformersow z kinem allmodovora ? To tak jakby porównywać Spitfire a F-22 Lighting ? Niby 2 samoloty, a różnica kolosalna

longi162

nie zrozumiales mnie dokladnie! film sklada sie powiedzmy z kilkunastu elementow! wezmy np takie jak zdjecia, montaz,dzwiek, ogolnie fabuła czy scenariusz, efekty specjalne , dzwiekowe, scenografia, charakteryzacja....itd i wszystko z osobna to jest sztuka! dlatego mamy tyle nominacji do oskara ile mamy a w sprawach technicnzych (wewnetrzne nagrody specjalistow od efektow specjalnych )--->to tez jest sztuka!!! uwazanie ze jedna czesc moze zniwelowac slabosc innej jest malo przekonywująca ...tzn jesli podobaja ci sie dialogi w jakims tam filmie almodovara to jakim cudem moze on byc lepszy niz np transformers jesli trans ma zdecydowana wiekszosc tych elementow lepszych !!!! moze tylko ja tak mam ale dla mnie film to nie sa same paplaniny...jak chce paplaniny to wezme ksiazke! po ksiazce nie ebde oczekiwal wielkich doznan wzrokowych za to po filmie glownie doznan wzrokowych i dziwkowych bo to wlansie jest film...mozna nakrecic wybitny film gdzie uzywa sie niewiele slow! jak i koszmarnie beznadziejny gdzie papla sie ciagle o narkomani ze matka jest prostytutka a córke zgwalcil pies itp

Syrinx

Ty raczej mnie nie zrozumiałeś dokładnie. Ja nie mam zamiaru oceniając 2 filmów, które są z dwóch diametralnie różnych lig. Pod względem fabuły, dźwięku, montażu. Bo to nie ma sensu. Ja będę oceniać film Almodorova w konfrontacji np z filmami Allena czy Bergmana. Transformersów w konfrontacji z filmami Emmericha itp. To chyba oczywiste że Transformers, będzie miało lepszą muzykę czy też montaż od innych filmów, z racji tematyki, gatunku, gdzie montaż pełni czysto pomocniczą rolę. Argumentacja że Transformersi mają lepsze zdjęcia od np Zielonej Mili, bo wybuchy, pościgi są lepsze od smażącego się Delacroix jest zwykłym idiotyzmem. Mogę porównać Transformersów np do 2012, czy też Avatara. Mówisz że ważna jest całość, oczywiście ale konfrontując to przez pryzmat dwóch skrajnych filmów, jest błędem.

longi162

akurat zielona mila ma swietne zdjecia mimo ze sa inne od zdjec w transformers:) pozdrawiam

Syrinx

Również pozdro.

longi162

"Ja nie widzę niczego złego w dawaniu np 10/10 Ojcu Chrzestnemu, bez zbędnej gadaniny. Wychodzę z założenia, że NIEKTÓRE filmu, są tak legendarne, że im po prostu należy się 10/10"

Zaiste ciekawy konformizm, jak dla mnie. Ale cóż: co kto lubi, moim skromnym zdaniem takie ocenianie nie ma głębszego sensu, nie ma w nim pierwiastka osobistej refleksji, a przecież na nią chyba zasługują filmy oceniane aż tak wysoko. Z drugiej jednak strony całe to punktowe ocenianie jest warte tyle co nic, dobry film obroni się tym jak wieloznacznie wpływa na odbiorców, a nie jakie noty otrzymuje, bo one zawsze będą li tylko orientacyjne, a rzeczywista wartość filmu kłębi się gdzieś tam w okowach umysłu.

pioleo158

Może to jest trochę dziwne. Ale jak sam mówisz oceny to jedno, odbiór filmu to drugie.

ocenił(a) film na 5
Syrinx

Znaczy każda ocena pokroju 1-2-3/10 jest oddana tylko przez hejtera. Bardzo głupie myślenie, służące tylko do usprawiedliwienia głupiego czynu jakim jest zawyżanie średniej jakiemuś filmowi bez względu na jego klasę.

_Garret_Reza_

nic takiego nie powiedzialem czytaj ze zrozumieniem / podstawy logiki naruszasz! chodzilo raczej o to ze sa ludzie ktorzy oceniaja film tylko i wylacznie na podstawie np "dialogow" a film sklada sie z masy roznych elementow . Ja ogladajac film widze kazda jego skladowa i chociazby nie wiem jak mial slaba fabule glupie teksty a jeszli ma nieskazitelna strone wizualna to dam mu napewno wiecej niz 3 ! no i odwrotnie ! chociaz zazwyczja forma idzie w parze z trescia tzn kazda tresc przedstawiona w zlej formie bedzie slaba!!! Plus dla mnie forma i tresc rzadko kiedy sa rozłączne chociaż bywa ze swietna forma ma słabiutka treść... ps dobra juz koncze bo to chyba nie ma sensu zastanawiam sie czy isc w czwartek czy piatek na transy:) i widzc juz zajawki i znajac poprzednie czesci bede sie karmil swietnymi scenami jak narkotykami:)

użytkownik usunięty
Juby_

ty sie ogarnij idoto i nie podskakuj bo jak sie do ciebie przejde to pożałujesz że sie urodziłeś chamie.

ocenił(a) film na 3
RollOut

filmy onile

ocenił(a) film na 7
RollOut

skąd wiesz że nie widziałem ,
każdy ma swe dojścia ;)

ocenił(a) film na 8
wojjos

owszem tez widzialem, i sie nie chwale..... ehhh watpie bys widzial bo wczorajszy pokaz byl tylko dla dziennikarzy i vipow xD

RollOut

> Syrinx

"Juby gruby czy jak ci tak OGARNIJ to sie ty TROLLU ! goń do apteki po persen jak tego tak przeżyć nie możesz ..lepiej niech daja i te 10/10 niz psudoznawcy kinematografii w stylu "ogladam tylko kino ambitne z budżetem poniżej miiona dolarow" "albo och kocham almodovara i bergmana" 3xLOL ..."

I to ja jestem Trollem? Zachowuj się przygłupie i naucz się czytać ze zrozumieniem! :P
Ja nigdzie nie napisałem, że głupie jest przyznawanie Trasformerom 10/10 i że jestem znawcom kina (nie widziałem nic z Almodovara i Bergmana). Tylko napisałem, że nie wierzę, iż wszyscy, którzy (niby) widzieli film byliby nim zachwyceni, bo wytrawiono mu na razie same 9 i 10 (zapewne żaden głos nie jest prawdziwy, bo filmu raczej nikt nie widział). A pocisnąłem gabbis97 bo jest jedną z tych, którzy wystawili mu dziesiątkę bez oglądania filmu (zajrzyj jej w konto).

I nie atakuj mnie tymi drukowanymi literami, ile ty masz lat 13?

Juby_

Chociaż u ciebie nie można sprawdzić jak oceniasz filmy, a po twojej reakcji zakładam, że też wystawiłeś filmowi 10 (pewnie widziałeś go razem z wojjos'em na Srilance). ;D

ocenił(a) film na 3
Juby_

widziałem pokaz przedpremierowy w angli u siostry

ocenił(a) film na 8
Juby_

Nie obrazajcie mi Juby :p

Juby_

załaka koles! ps nie pajacuj nie pajacuj